[]

Evin elektrik sigortası durmadan atıyor

arkadaşlar, kombimiz bozulmuştu. tamirci geldi, eski bir kombi olduğu için anakartını aldı tamir etti geri getirdi taktı. taktıktan sonra pat diye elektrikler gitti. mutfak ve salonun olduğu (kombi de orada) sigorta atmış. gittim açtım, 5 dk sonra yine gitti. neyse kombiyi tamir eden adam kombinin elektriğinde br sorun görünmüyor bi elektrikçi çağırın bence dedi. gitti.
o gittikten sonra kombiyi kapadım bakalım kombi kaynaklı mı olay diye. ondan sonra da 2 defa sigorta attı. bir de kombiye en yakın lamba kapanmamaya başladı bu olaydan sonra. anahtardan kapatamıyorum, anlamadım. sonra sabah uyandığımda alakasızca bir başka sigortaya bağlı banyo ışığının da çalışmadığını gördüm. böyle garip garip şeyler oldu anlam veremedim.
muhtemelen bu adam kimbi anakartını takarken bişileri bozdu ve evin tesisatının içine etti gibi geliyor bana ama hiç de anlamam öte yandan elektrik tesisat filan.
şu an işteyim ve yalnızca mutfak ve salonun olduğu sigorta kapalı.
diğerleri açık çıktık evden. yangın filan çıkar mı ya içime dert oldu? bir de akşama doğru gelicek bi tesisatçı ama bu tesisatçılara en az kazıklanmanın bir yolu yok mudur? öküz gibi para istiyecekler şimdi.

not: ev 30 senelik bir ev. önceden de fırını ya da su ısıtıcıyı çalıştırdığımda aynı şekilde atardı sigortalar. ama bu kadar sık olmamıştı hiçbir zaman.

 
keşke sigortaları kapatsaydınız.
İyi bir elektrikçiye baktırmaktan başka yapacak birşey yok.
Tesisatçıyla mutlaka pazarlık yapın.
Sigortaları bir üst değerler ile değiştirmesine müsade etmeyin
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (25.02.15 10:52:48) 
kısa devre var muhtemelen. buatların birinin içinde kablo bile yanmış olabilir. elektrikçi çağırın ve mümkünse tüm şalterleri indirip bekleyin.


  • teknikekip  (25.02.15 11:10:03) 
kombinin düğmesini kapatarak değil, fişini çekerek deneyin.


  • kibritsuyu  (25.02.15 11:16:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.