[]

aylik lens en fazla ne kadar kullanilabilir?

yeni lens kullanmaya basladim; hesaplarima gore 1 aydir ayni lensi kullaniyorum ama kendisi hala islevsel. gozumu kirpiyorum, saga bakiyorum, sola bakiyorum, birini acip digerini kapatiyorum (zaten tek gozume lens kullaniyorum ve hic yokmus gibi hissediyorum) vs. gayet net goruyorum yani. bu normal midir? lensi degistirmem gerektigini nasil anlarim ki ben? bir sure sonra bulaniklasmaya mi baslar? yoksa 1 ay gecince cikarip atmak mi gereklidir?


bir de bazi gunler cok yorgun oldugumdan lensimi cikarmadan uyudugum oldu, bu bir sorun cikarir mi? doktorum 'havuza, denize ve dusa girerken kesinlikle cikarmalisin; uyurken cikarsan iyi olur ama bir iki gun cikarmasan da sorun olmaz' demisti. yine de emin olamiyorum.


tesekkur ederim simdiden herkese.

 
Ben de aylık kullanıyorum, bi takıyorum ay sonunda çıkarıyorum. Hiçbir sorunla karşılaşmadım şu ana kadar. Hatta kullanım süresi 1 ayı geçiyor bazen. Batmaya başlarsa değiştiriyorum. Bişey olmaz endişe etme.
Kullandığım lens HD Pure Vision 2 (astigmat)

  • animalman  (24.02.15 14:36:41) 
sakınsakınsakın 30u geçme, asla lensle yatma asla. lens gözünde uyuyakalırsan mmutlaka yapay gözyaşıyla nemlendirip falan çıkar gözünden.


  • ismail yk  (24.02.15 14:36:52) 
ismail yk, iyi de sorun olmuyor ki gozumde lensin kalmasi. uyaninca hala yokmus gibi takiliyorum. kuruma vs olmuyor yani. o yuzden degisik geldi birazcik.


  • fraise  (24.02.15 14:40:14) 
toplamda iki yıl kadar lens kullandım, 20 senedir de gözlerim bozuk. son lens tecrübeme kadar ben de epey esnetirdim lens kullanma koşullarını. ama sonra konjonktüvit gibi bir şey oldum, kalıcı bir batma var 3 aydır gözümde. gözlük gibisi yok. gittim hipster gözlüğü aldım. piyasacı, şekil biri oldum. tavsiye ederim.


  • ismail yk  (24.02.15 14:46:32) 
şimdi bu üretici firmaların 1 ay/15 gün vb. şekilde süreler belirtmesinin bir nedeni var. ayda bir iki gece dediğiniz gibi uyuyakalınabilir, bu çok büyük bir problem yaratmayacaktır ancak "ay başında takıyorum ay sonunda çıkarıyorum bişey olmuyo, sen de yap BENCE" veya "abi yemişim 1 ayı, ben 4 ay takıyorum lensi, batmaya anca başlıyo valla" diyenleri dinlememenizi tavsiye ederim.

göz bu bir halta benzemez, ben gayet iyi bakarım lenslerime, ayı geçirmeden çıkarıp atmak için takvimime alarm kurarım, buna rağmen 3 aydır göz kapağımda oluşan lezyonlarla uğraştığım için gözlüğe döndüm.

dikka edin risk almayın gözleriniz değerliyse.

şu insanlardan her birinin "bişey olmaz endişe etme" kafasında insanlar olduğuna eminim(LİNKTE YER ALAN GÖRSELLER RAHATSIZ EDİCİ OLABİLİR): www.google.com.tr
  • diabolus79  (24.02.15 14:49:19) 
1 aylık lensi 3 ay kullandığım çokça zamanlar oldu. Ben aşırı temiz kullanıyorum. Ama tabi bu aslında geçerli bir gerekçe değil. Eskidiğini sadece hissiyatından anlamak biraz zor. Yenisini taktığın vakit, eskisinin ne kadar da berbat hale gelmiş olduğunu farkedebiliyorsun :)

Lensini çıkarmadan uyumak dünyanın sonu değil ama gözler çok kuruyor ve gözlerine yazık :) Çünkü çıkarmak sadece 3-4 saniyelik bir olay. 10 seneye yakındır lens kullanıyorum; lenslerimi çıkarmadan uyuduğum geceler toplam 1 haftayı geçmez. Deniz havuz da mikropla ilgili. Ben lensleri çıkarmadan deniz gözlüğü takıyorum üste. Öyle işte :)
  • pandispanya  (24.02.15 15:02:35) 
pandispanya, cikarmak cok kolay da takma kisminda cok yetenekli degilim henuz, tek basima cok zor takiyorum. genelde yardima ihtiyacim oluyor. yardim edecek kimse olmadiginda da uyumak durumunda kaldim da toplamda 2-3 gundur herhalde :)


  • fraise  (24.02.15 15:12:25) 
Takıp sökmeye alışırsın kısa süre sonra. Benimki ilkinde 2.5 saati geçmişti, ikincide 6 saat almıştı (aralıklı), şimdi 3-5 saniye değil yine ama bir iki dakika.

Lensimi çıkarmadan yolda uyuyorum ben, en fazla iki saat. Gece hiç uyumadım. Aylık lenslerimi ne zaman taktığımı da pek iyi bilmiyorum. Çünkü bir tanesini fırlattım ilk başlarda, diğer birini kenarından yırttım. İkisi aynı zamanda değil artık. Ama bir ay 10 günde falan batmaya başlıyor. O zaman "Ya, bu rahatsız bir şey oldu" deyip değişitiriyorum. Bazen aynı hisse 3.5 haftada kavuşuyorum, o zaman değişitriyorum. Ne zaman hislenirsem artık.
  • aychovsky  (24.02.15 15:23:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.