[]

Bilgisayarımdaki her şeyin silinme ihtimali? :(

Arkadaşlar 2 haftadır çok sıkıntıdayım bilgisayar konusunda. Son 3 haftadır laptop'ım mavi ekran veriyordu ama çok önemsemiyordum. Son 2 haftadır iyice yavaşlamaya başladı ve 1 haftadır bilgisayarı hiç kullanamaz oldum. 2 hafta önceden başladım yedeklemeye. Ama ilk başlarda az yedekledim, neredem bileyim bu hale geleceğini. Bir süredir dosya aktarmaya başlayınca mavi ekran veriyordu, ben de güvenli modda çalıştırıp yedeklemeye başladım. Öyle hızlı hızlı yedekliyordum, bir süre sonra onda da mavi ekran vermeye başladı. Korka korka onda da biraz yedekledim. Zar zor öyle böyle biter diyordum bu yedekleme işi. Ama 4 gündür bilgisayarımın masaüstünü göremez oldum. Hala almam gereken çok değerli dosyalar var. Belgelerimde son 3 yılda makinayla çektiğim bütün fotoğraflar var. Onları alamadım. Başka klasörler de var masaüstünde. Hala alamadığım birkaç film, dizi var da onlar D'de, formatla birlikte onlar da kalır. Günlerdir yabancı forumlarda 10'larca konu okudum ama hep format diyorlar.

Günlerdir uğraşıyorum belki açılır diye de ne normaş modda, ne güvenli modda, ne last known good configuration'da, ne debugging mode'de boot edemiyorum. Starting windows diyip en başa dönüyor, recovery'yi falan açıyor. Linux Live CD bile denedik, 20 GB kopyalayabildim bir seferlik. Onda da error verdi. Diğer denemelerde de. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin. O fotoğraflar, dosyalar silinirse gerçekten çook üzülürüm ben. Artık hangi ihtimal iyi bilmiyorum. Sanki virüs varsa her şeyi emmiş gibi, hard disk çöktüyse zaten bittim ben.

Teşekkürler. :(

 
hdd Yı usb olarak başka PC ye tak usb bellek gibi görsün öyle yedekle?
İzmirdeysen getir yedekleyelim böyle

  • indescribable  (23.02.15 21:51:06) 
  • nooneatall  (23.02.15 22:34:27) 
@indescribeable Usb'ye takılabiliyor mu? Hiç bilmiyordum. Ama benim bilgisayarda görmüyorsa başka bilgisayarda neden görsün? Malesef istanbul'dayım.


  • aguilas negras  (23.02.15 23:03:01) 
şöyle ki, sorun hdd kaynaklıysa bilgisyarınızı çalıştırdıkça hddyi daha da bozuyorsunuz. Hdd deki sorunlu bölge sistem dosyalarının vb. ilgili bölümlerin bulunduğu kısımlardaysa, hdd deki sorun ilerledikçe win hiç çalışmaz oluyor. en iyisi hdd yi söküp başka pc ye bağlayın, usb den de olur kasayı açıp direkt de bağlayabilirsiniz önemi yok.
usb den bağlamak için adaptörler var, ne olur ne olmaz hep elimin altında bulunur, pahalı bir şey de değil ama direkt bağlayınca hep daha rahat oluyor işler.

  • furciferpardalis  (23.02.15 23:40:13 ~ 23:40:45) 
bu arada paranıza göre, en kötü hollandaya seagate'e hdd nizi gönderebilirsiniz, içindekileri paketleyip geri yollarlar. hdd yi çekiçle parçalasanız bile birleştirip kurtarıyorlar. hdd yi defalarca formatlayıp üstüne yeni şeyler yazsanız eski mıknatıslanmaların kalıntısından yine kurtarabiliyorlar. hatta yaksanız bile.
lazım olmuştu, araştırmıştım vaktiyle ama kurtardık gerek kalmadı neyse ki. inşallah sizin de sorun ciddi değildir.

  • furciferpardalis  (23.02.15 23:47:58 ~ 23:49:38) 
@furciferpardalis erkenden ümitlenmeyi sevmem ama içimi rahatlattınız.


  • aguilas negras  (24.02.15 00:11:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.