[]

İstanbul'da yaşamaya değer mi?

Ege'de pek de büyük olmayan bir şehirde mutlu bir yaşayan olarak İstanbul aklıma kaosu getiriyor. Aşırı kalabalık, yoğunluk, trafik, kiralar, suç oranı, mutsuzluk, kar yağınca olan felç hali ve aklıma gelmeyen birçok şey.

Tamam hayat var, her türden sosyal ortam mevcut, sanat yönünden tatmin eden birçok imkan var, birçok firma orada ama İstanbul'un cazibe merkezi haline gelmesinin genel olarak olumsuz etki yarattığı doğru değil mi?


 
doğru. istanbul'da insanlık dışı yaşayan çoğu insan istanbul dışında yaşam olmadığını daha da sürüneceklerini zannediyorlar istanbul dışında.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.02.15 18:33:41) 
dışarıdan gelene ilk 1-2 sene çok iyi gelir sonraki 2 sene yavaş yavaş tiksinme başlar daha sonrasında ise böyle yer olmaz olsun nerden geldik olur. yaşanılıcak yer değil bence akıl sağlığı için.


  • lprytk  (21.02.15 18:33:50 ~ 18:34:06) 
üniversiteyi kazanana kadar hayalimdi. istanbulu tercih eden elimi avcumu s.... babam boşver istanbulu, ankarayı yaz demişti. keşke o gün tokat manyağı edip bana ankarayı yazdırsaymış.

gelme; ne olursan ol yine de gelme.

not: mazoşistsen, göz göre göre acı çekmeyi severim, hayatı mortal kombat tadında yaşarım diyorsan gel.
  • canercuxy  (21.02.15 18:36:29) 
Gel, ne olursan ol yine gel. Ben Ankara'da geçirdiğim 6 yılıma acıdım acıdım acıdım.


  • bedbed  (21.02.15 18:38:29) 
istanbul'un aklına kaosu getirmesi normal. başka bir şey getirmesin zaten, tamamen kaos. dün gözümün önünde arabanın teki adamın tekini ezdi ve şoförün hiç haberi yok. arabayı sürmeye devam ediyor. lan lan adam gitti diye bağırdım, sitenin güvenlik görevlisi söyledi de, şoförün haberi oldu. pencereden izliyorum ben de akşam akşam. bana çok normal geliyor bu tarz olaylar. lan nasıl oldu bu ya diye şaşırmıyorum.

www.dha.com.tr

işe gideceksen saatler önce çıkarsın. ya kıl payı yetişirsin, ya da geç kalırsın. işten, okuldan çıkacaksan, aman iş çıkış saatine denk gelmeyeyim dersin, çünkü denk gelirsen saatlerce yolda beklersin. işten 5'te çıkıp, 8'de 9'da eve girersin. metroya binersin kıçına demir girer. metrobüste giderken, bir tane tanker üst geçidi yıkar, metrobüs kıl payı kurtulur. yaya yolunda beklerken bir tane araç yaya yoluna girip seni biçebilir. ve bu tarz olaylar bu şehirde normal karşılanır.

böyle maalesef.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (21.02.15 18:39:27) 
aylık 2000 lira ödeyip düzgün bir evde, düzgün bir semtte yaşayabileceksen gel. Diğer türlü hiç bozma rahatını.En boktan yerlerinde bile ahır gibi evler 1000 liradan başlıyor.Kalabalığı,trafiği ise anlatılacak gibi değil.


  • roe  (21.02.15 20:04:21) 
Paran varsa, ama bol paran, işine yakın güzel ve merkezi iyi bir semtte oturuyorsan İstanbul süperdir.
Fakat öteki şartlarda İstanbul işkence, çekilecek dert değil

  • efrasiyab87  (21.02.15 20:08:38) 
şu geldi aklıma, kaos deyince.
d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net

cazibe merkezi haline gelmesi elbette olumsuz etki yaratıyor, ama bu cazibe merkezi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. istanbul'da 6.senem, uzunca bir süre daha gidesim yok. gidersem de bu ancak türkiye dışında bir yer olur.
  • gmzo  (21.02.15 20:15:33) 
Beşiktaş merkezde kiralar -2 katta 1000tl ile başlıyor.


  • fasulyek  (24.02.15 19:37:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.