[]

her gün duş almak hakkında

ben de bunlardan birisiyim.
linkteki girdiler şüphede bıraktı beni. doğru mu yapıyorum yanlış mı?
eksisozluk.com
bugün mecburiyetten duş alamadan çıktım ve fena kokuyorum.
ne yapmalı?

 
evet bende hergün duş alıyorum normalde esmerim ama işte hergün yıkandığım için beyaz oldum çıktım fazlada çitilenmem bi sabunlanıp çıkarım ama deri nem kaybediyo ve krem bağımlısı oldum sürmediğim zaman çatlıyorum hemen

en iyisi soğuk suyla doğal sabun ya da dalin felan kullanarak 5 dakka suyun altına girip çıkmak
  • 05  (21.02.15 14:29:26 ~ 14:31:01) 
her gün duş alıp sürekli deodorant, roll-on kullanınca daha çabuk kokmaya başladığımızı düşünüyorum ben. her gün duş alan biriyim ben de ve bir gün banyoya girmesem leş gibi koktuğumu hissediyorum. eskiden bu kadar sık duşa girmezdim ama bu kadar çabuk da kokmazdım. bunun dışında olumsuz bir etkisi olmadı bana.


  • synesthesia  (21.02.15 14:33:05) 
Her gun dus almak en basitinden saclar icin iyi degil. Saclar cabuk yaglaniyor-yağlandigi icin her gun yikiyorsun. Donguye giriyor. 2 günde bir banyo iyidir. Ayrica banyo yapilan gun deodorant kullanilmamasi gerektigini okumustum. Bi sebebi vardi baya da mantikliydi ama unuttum.


  • rayde  (21.02.15 14:35:55) 
24 saat icinde fena kokuyosaniz baska sikintilariniz vardir. Ciddi sikintilar.


  • icim urperiyor  (21.02.15 14:43:40) 
tenden tene fark edebilir ancak normal 1 insanın 1 günde fena kokabileceğini düşünmüyorum. eğer böyle bir durum varsa, yediğiniz içtiğiniz bir şeyden dolayı olabilir, ağır bir işte çalışıyor olabilirsiniz ya da organik bir sebebi olabilir. eğer altında yatan bir sebep yoksa mecburen hergün duşa yöneleceksiniz.

ben 2 günde 1 yıkanırım ki yıkanmasam da yıkanmam aslında ama artık standart gibi oldu 2 günde 1. hem saçlarım daha iyi oluyor, hem tenim. hiç roll-on, deodorant falan da kullanmıyorum.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (21.02.15 14:48:19) 
tabi ki yanlış yapıyorsun. insanların kendilerine has kokuları olmalı, sadece koltuk altın kokuyorsa deodorant var, kullanmıyorsan sabunlu bezle silersin evden çıkmadan. kiloluysan, çok terliyorsan bilmiyorum ama nedir yani her gün duşun mantığı? ciddi ciddi ben böyle arkadaşlarımdan tırsıyorum, 3 gün duş almasa yanında durulamaz demek ki teke gibi kokacak diye geçiyor içimden. ya da ben hiç terlemiyorum, kokmuyorum emin değilim.

2 günde 1 duş alan bir insan kokuyorsa hormonal problemleri vardır. yazıda yazıldığı gibi keseli lifli banyo haftada 1, duş haftada 2-3 kereden fazla yapılmayacak bişiy bence. 1-2 ayda bir de hamama gitti mi kralsın. bu kadar kasma.

anlamıyorum, sevgiliniz size hiç mi kızmıyor her gün duş alma diye?
  • calligrapher  (21.02.15 14:58:55) 
kokuyorsanız başka sağlık sorunlarınız olabilir. ayrıca "içki sigara veya benzeri maddeler (tütün çiğnemek, nargile vs) vücudunuzda her zaman istemdiğniz koku yapabilir.
ayrıca mantar hastalıkları vb gibi sorunlar cilte veya kokabilecek kısımlarındızda daha çok ve çabuk kokuya neden olaiblir.
son olarak en güzel gece (eve gelince diyelim) duş almaktır. sokağa çıkarken duş aldığınızda vücudun koruma kalkanını ortadan kaldırıyorsunuz. yani yağı.
  • ben smyrna with bpd  (21.02.15 15:32:40) 
Yazın ben de her gün duş alıyorum, ama saçlarımı yıkamadan, yarım metre saçı her gün yıkayıp o sıcakta kurutup, yapmak işkence çünkü. Kışın 2 günde 1. Kişisel bakımını düzgün yapan ve roll-on/deodorant kullanan birisi değil her gün 1-2 gün bile yıkanmasa kokmaz. Kokuyorsanız başka nedenler olmalı, mesela soğan sarımsak gibi kokulu yiyecekleri çok tüketmek gibi, bir hastalığınız olabilir.


  • elikası  (21.02.15 16:39:33) 
Saçın yağı saçı besliyor. Her gün duş alırsanız o saçın doğal yağını yok ediyormuşsunuz. 2 güne bir alınması en doğrusu.3 bile normal sadece saç için tabi vücudunuzu her gün yikayabilirsiniz. Çok yağ da saçı döker bu arada ama o yağı yok etmemek de gerekir benim dinlediğim tüm doktorlar bunu soyluyor


  • ddenizz  (21.02.15 17:07:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.