[]

hdp hakkinda

20 yildir sasmaz bi sekilde yuzde 5-6 oy alan bir hareket bu. Ne degisti de yuzde 10-11 bandina cikabilecegi ongoruluyor. Tartisma baslatmak degil amacim hakikaten merak ediyorum.




 
Sözde sol görüşlüler ve gezi olaylarını, tüm protestoları solcuların yaptığını düşünüp, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde demirtaşın aldığı oy da dahil bir balondur şişiyor işte.


  • hııevet  (19.02.15 13:39:57) 
din odaklı partiler de 15 üzerine hiç çıkamıyordu ama şimdi 40 civarı. güçlüyü seviyoruz sanırım...


  • aeroflot  (19.02.15 13:42:02) 
selo başgan iyidir.


  • jaygatsby  (19.02.15 13:42:13) 
CHP'nin içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi ve giderek içindeki sol esansın da boğulmaya başlanması, Sarıgül gibi adamların en tepeye çıkarılması sonucunda lanet ede ede oy veren seçmende soğumalar başladı. Demirtaş'ın oy oranını HDP'nin de üzerine çıkartmasının sebebini burada görüyorum. Dolayısıyla içindeki toplamda 50,000 oyu olmayan sol örgütler veya BHH sayesinde değil, CHP'ye oy veren "eski solcu", açık görüşlü sosyal demokratlardan oy alabileceklerini düşünüyorum. Birçok kişinin barajın aşılabileceğine yönelik görüşü de bundan kaynaklanıyor.

Ancak özellikle Kobane eylemleri sırasında Kürt ulusal hareketinin sokağa dökülmesi ve bu esnada kendilerine yönelik gelen ulusalcı tepkiler bu oyları azalttı. Dolayısıyla durum yine de dengede diyebiliriz. Eğer kararsız kitle bu durumu gözardı eder veya kabullenirse HDP'nin şansı olacaktır.

Bu siyasi atmosferde HDP'nin işi kolay değil. HDP'li değilim ve hiçbir zaman da sempati beslemedim, dostane eleştirilerim bolca mevcuttur. Ancak meclisin meşruluğu tartışılır durumda olsa da, seçmen kitlelerini temsil etmeleri şart görünmekte.
  • sevgikusunkanadinda  (19.02.15 13:45:10) 
Aeroflot dedigin mantiksiz. Akp neredeyse butun sagi birlestirdi. Akp hicbir zaman da refah partisi fazilet partisi kadar radikal olmadi. En azindan oyle gorunmediler diyelim.


  • baldur2  (19.02.15 13:46:19) 
akp'ye oy veren kurtlerin bir kismi akp'nin isid'e destegi, kobane olaylari sirasindaki tutumu, en son da tayyip'in agzi kulaklarinda 'kobane dustu dusecek' demesiyle akp ile arasina mesafe koydu. bu kesim hdp'ye yoneldi.


  • nawres  (19.02.15 13:50:13) 
kürt nüfus artışıyla birlikte hdp'ye 18 yaşınu doldurmuş kürt seçmenler de oy verir oldu. bu da bir neden olabilir.


  • mermize  (19.02.15 13:51:42) 
CHP'nin solu temsil etmediğini farkeden özellikle genç kesim ve Kürt hareketinin ezilen her kesimi kucaklamak için çaba göstermesi (HDP'nin kurulma sebebi bu zaten). Söylemlerine baktığınızda özellikle okumuş, az çok kafası çalışan gençlerin Selahattin'in söylemlerini beğenmesi pek şaşılası değil. Kabul görmek için sağa dönen, MHP ile ortaklık yapan, Ekmeleddin gibi adamı ortaya aday diye çıkartan CHP mi, yoksa LGBT'leri açıkça destekleyen, diyaneti kaldırmak isteyen HDP mi? CHP bilinçli gençlerden ziyade orta yaşlı/yaşlı eski solculara hitap edebilir, sadece laiklik iddiası ve anti-AKP'cilik gençleri tatmin etmez. Son cb seçiminde oy artışının sebebi budur, bu seçimde de bu etkiyle oyların artacağına inanıyorum ama %10'u geçer mi ondan emin olamıyorum. Ayrıca "çözüm süreci"nin boşa çıkması, hiçbir adım atılmaması, oyalama taktiği uygulanması ve Kobane'ye karşı IŞİD'i desteklenmesi sebebiyle de muhafazakar Kürtlerin AKP'ye desteğinin azalacağını umuyorum.


  • loralynn  (19.02.15 14:04:23 ~ 14:05:02) 
Sol ayağına yatıp kürt milliyetçiliği yapan bi parti. Bu adamların aldığı oyun içinde iyimser, pembe gözlüklü solcu arkadaşlar da vardır. Onları es geçmemek gerek


  • bilmemkacincinick  (19.02.15 14:48:33) 
20 yıldır kürtlerin belki %20 si oy veriyordu hdpye. son seçimlerde de bu %80 lik kesim akp ye oy vermişti. ancak bu %80 lik kesimin büyük çoğunluğu akp den nefret eder duruma geldi, bunların hdp ye kayacağı düşünülüyor, bence büyük çoğunluğu kayacak. yani daha yüksek bir oran bile çıkabilir.


  • hzben  (19.02.15 16:25:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.