[]

trafikteki onun bunun evlatları

son birkaç senedir sık sık 'ulan ben sinirlenemiyorum ya' diye düşünüyordum. resmen dünyanın en sabırlı, empati yeteneği en gelişmiş insanıyım, her türlü durumda alttan alıp karşımdakini yumuşatıp istediğim yola çaktırmadan çekiyordum.. ama şu arabayı altıma aldığımdan beri tanımadığım bi insan oldum çıktım amk. ya sabır etmeye çalışıyorum ama dayanamıyorum. bok gibi araba kullanmalara sinirlenmiyorum da el kol hareketleri yapıyorlar, bazısı yavaşlıyor yanıma geçiyor küfür falan ediyor, bi sefer lavuğun biri inip üstüme yürüdü trafikte niye selektör yaptım diye. önce bişi yapmıyorum yine sakince davranıyorum ama gece çıldırıyorım bu sefer. bu akşam resmen hırsımdan uyuyamadım.

trafikteki bu şehir eşkiyalarını durdurmak için ne yapıyoruz beyler? silah mı taşıyayım, çekiç mi taşıyayım, elektroşok mu taşıyayım? aracım kiralık ve sigortalı, perte çıkarsam bile sıkıntı olmaz. adamların üstüne falan sürsem ne olur en fazla? herifin biri geldi aracıma kasten çarptı gibi bi durum çıksa başıma en fazla ne gelir? çünkü gerçekten bazılarını ya öldürmek istiyorum ya. her türlü arabaya yayaya yol veren adamdım bu hayvan oğlu hayvanlar yüzünden ben de öküz gibi kullanmaya başladım. bu ben değilim. bu herifleri nasıl görmezden geleceğiz ya da bu tarz durumlarda nasıl hıncımızı çıkaracağız bir ses edin bana.


 
Hiç aldırmayın. Uzun süreli trafikte olmak ciddi bir test. Her zaman gözünüzü dört açın. Şehir içi açık yol bile olsa 80 km/s hızın üzerinde seyretmeyin. Çünkü artık hüner gideceğiniz yere sağ salim ulaşmak. Erken ulaşmak değil. 'Usta şoför' ünvanını kazanacağınız tek mesele etrafınızı kollayarak seyretmeniz. Karayolunda en ufak bir hatanın telafisi yok. Lütfen dikkat edin.

edit: Başınıza gelen bu olayları görmezden gelmeniz; şu an bir aile sahibiyseniz o ailenin yararına olacaktır. Değilseniz bile her zaman arabada çocuğunuz varmış gibi hareket edin. Trafikte başarının, doğru olanın bu olduğunu bilin.
  • m3mphis  (17.02.15 23:55:17 ~ 23:57:51) 
kardeş beni anlatmışsın resmen.ben şöyle diyerek kendimi avutuyorum: "... de ki ağaç...".evet benim cins bir durumla karşılaştığımda kendime telkin amaçlı söylediğim sihirli cümle bu.


  • terrarin  (18.02.15 00:09:40) 
bazen ben de aklımı çıldıracak gibi oluyorum. ama belimize silah taksak, bunları her gördüğümüzde alnının ortasından vursak 50 yılda bitiremeyiz. bu böyle. bi de manyağı da çok. motosikletli arkadaşım sarhoşun biriyle atışıp devam etmiş. adam arkadan gelip çarptı. 2-3 yerinde platin var şimdi.


  • icim urperiyor  (18.02.15 00:11:37) 
hiç kasma. sende öküz ol rahat edersin.

ben kullanmaya baslayısımın 2. haftasında bu barzolar gibi takılmaya basladım, hayat çok daha güzel. beş para etmez bir toplum zaten, efendi takılmaya gerek yok.
  • fransizkalanadam  (18.02.15 00:29:50) 
  • rygard  (18.02.15 00:54:06) 
Araba otoparkta yatarken neden otobüsler, metrolar vs. ile ulaşım sağladığımı anlatmışsın resmen.

Kötü araba kullanmakta çok sorun yok. Yeşil ışık yandığı anda kornaya abanan ya da öndeki araba hız sınırını geçmediği için korna çalan, selektör ile taciz eden dallamalardan da değilim. Fakat sinyal verip dönmek ya da şerit değiştirmek istediğimde sanki hastaya organ yetiştirecekmiş gibi inadına burnunu sokan ya da hızlanan barzolar ile sinyalsiz şeride dalıp aniden önünüze kıran hayvan evlatlarından rahatsızım ama.

Bak daha makasa girince ve aşırı hız yapınca kendini usta şoför sanan ve şehir içinde yarış yapan şerefsizlere ve korna çalınca mucizevi bir şekilde arabaların yok olup trafiğin açılacağını sanan beyinsizlere vs. girmedim bile.
  • nawar  (18.02.15 04:01:17) 
Siklememekten başka yapacak birşeyin yok, sen en sabırlı en empati yapan adam olarak sanıyormusun ki üzerlerine sürebileceksin?Sürmeyi denediğin için de bir araba dolusu dayak yersin.Bu adamların duyguları, kaybetmekten korktukları birşey yok dostum. Hep konuşuruz arkadaşlarla, arabada neden beyzbol sopası filan taşımıyoruz diye, nedeni basit, çünkü o sopayı kullanmaya ilk kalktığımızda adamlar alır o sopayı belimizde kırarlar, bu iş böyle dostum, sakin sakin sür arabanı, görme duyma..


  • delicevat  (18.02.15 08:25:12) 
fransızkalanadam +1 ... bu siktiğimin insanları hiçbir iyi niyeti ve alttan almayı hak etmiyor. Belinde silah olmadığına emin olduğun sürece ana avrat din iman kitap ne varsa saydır acıma. En azından eve gidip sinirden uyuyamayacağına sinirini boşaltır mis gibi uyursun.
Trafiği de artık tribün gibi düşünmek lazım. Millet sinirini atmak için trafikte en ufak kusura aşırı tepkiler gösterip rahatlamayı seçiyor. İş stresi de aile içi stres de hepsinin çözümü TRAFİK!

  • veilofsin  (22.02.15 12:53:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.