[]

Kadınlara soru

Hatun bu ay aşırı ağrı çekti regl döneminde normalden kısa sürmüş vs. Doktora gitti Doğum kontrol hapı kullan hormonlar düzenlensin demiş. Var mı böyle bişey? ERkek olduğum için bilmiyorum tam olarak baktım da bulamadım. help. ilacı kullanmam diye diretiyor




 
doğum kontrol hapını özünde hormon olduğu için böyle tedavilerde de kullanılıyor tabii.

ancak yan etkileri de çok fazla. kullanmamakta diretmesi muhtemelen bu sebeptendir. eğer bir aylık bir şeyse bu sorunu, birkaç ay daha gözlemlemesi sanki daha iyi olur. herkeste düzensizlikler olabiliyor ayda yılda.

ama sürekli olan bir şey ise tedavi edilmesi lazım bence.
  • pokerface  (17.02.15 14:18:17) 
doğum kontrol hapının olayı bi garip ya adamlar neredeyse grip tedavisinde kullanacak halbuki hormonu asıl bozan o
demek ki bozukken de düzeltiyor :P
bana çok saçma geldi yani zaman zaman acıdan öldüğüm oldu benim de ama hiç doktora gitmedim. benimki de 2 gün sürüyor. insan daha uzun sürsün diye doktora gider mi?
  • neira  (17.02.15 14:18:55) 
öncelikle bayan değil kadın.

evet var. doğum kontrol hapı adeti düzene sokar. ilacın belli kısmını alırken regl olmaz, son 4 tanesini alırken regl olur. tam olarak 28 günlük periyotlara böler yani. tabii bu hemen olabilir veya biraz zaman alabilir. ayrıca bu ilacın da kişiye göre değişen yan etkileri olabilir, olmayabilir. bunlar da zamanla geçebilir, geçmeyebilir. denemeden bilemezsiniz.

not: doktor değilim, kadın hiç değilim. ekşide doğum kontrol hapı başlığını okuyarak edindiğim bilgileri derledim.
  • beygir  (17.02.15 14:20:48) 
evet ağrısı çok olana doğum kontrol hapı veriyorlar ağrıyı azaltıyor. var yani böyle bir şey.


  • sta  (17.02.15 14:20:51) 
@neira normalde standart 5 gün ama yıllardır. Şimdi bi anda 3 e düşünce ağrı acayip artınca durum gitti zaten.


  • veilofsin  (17.02.15 14:21:06) 
var oyle bisey evet.


  • bryan fury  (17.02.15 14:42:05) 
peki ben benzer şeyleri yaşayan biri olarak sormak istedim: tiroit testi yaptırdı mı?


  • pokerface  (17.02.15 15:00:45) 
bir kereye mahsus bir şeyse olabiliyor öyle durumlar, eğer doktor hormon testi vs yapmadan kullan da hormonların düzenlensin dediyse ya başka bir doktora daha gitsin, ya da birkaç ay daha gözlemlesin. detaylı araştırmaktansa en ufak şeyde doğum kontrol hapı kullana bağlamayı seviyor doktorlar maalesef.


  • kalimotxo  (17.02.15 15:15:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.