[]

En Papaz Elf?

Bu ara orta dünya ile bozdum. Kafama takıldı bir anket çakayım dedim. Bu elflerin YAŞAYAN ve ERKEK olanlarından en daşşaklısı en papazı en kodum mu oturtanı kim sizce?

Adaylar: Elrond, Legolas, Celeborn, Glorfindel, Cirdan, Haldir(?), Thranduil (a.k.a reyiz), Elledan-Elrohir bradırs.

Ben oyumu Glorfindel reyizden yana kullanıyorum. Adam balrog dövmüş sonuçta. Thranduil'e de gizli hislerim var. Ne diyonuz?

 
bir kere legolası geç. haldir zaten kuzeyli. elf değil.

bana galadriel gibi geliyor. kadın harbi sağlam.

edit: haldir'i hurin ile karıştırdım ya la.

eskilerden fingolfin ve feanor var. onlar da fena.

not: 3 yüzükten biri galadriel'de. sanırım nenya.
  • thracian  (16.02.15 21:41:49 ~ 21:47:02) 
galadriel niye yok listede?

edit: "erkek olan" kismini fark etmemisim. bildiklerimden haldir.
  • nawres  (16.02.15 21:43:27 ~ 21:44:15) 
Galadriel en yaşlıları ve muhtemelen en güçlüleri. Daha güneş ve ay yokken o yaşıyordu. Orta dünya'ya Feanor'un peşi sıra gelen o güçlü elf kalabalığından geriye kalan tek kişi.

edit: ben de erkek olanı yeni fark ettim. O halde onun eşi olan Celeborn'u seçiyorum. Batı'dan gelmese de, Galadriel onla evlendiğine göre vardır bir şey :)
  • protector  (16.02.15 21:45:23 ~ 21:47:05) 
Elrond. Son filmde bile iyi dövüşüyordu.


  • firez  (16.02.15 21:49:14) 
elrond. adamda hem edain, hem eldar hem de maia kanı var.


  • tururo  (16.02.15 21:52:15) 
en karizmalari da bence geyik uzerindeki thranduil


  • nawres  (16.02.15 21:54:09) 
bu verdiğin listede tabi ki Glorfindel ancak ne yazık ki reyiz Gondolin'de gizli geçitte balgrog ile yaptığı mücadelede balrog ile birlikte uçurumdan düşerek can verdi. O yüzden yaşayanlar kriterine uymadığı için listeden çıkarmak durumundayız.

o yüzden liste de başı Beren'in torunu Earendil'in oğlu olan Elrond çekiyor. ardından Cirdan, Celeborn ve son olarak Legolas geliyor.
Haldir dediğin filmde bahsedilen Haldir herhalde. Silmarillionda bahsedilen Haldir insan.

edit: thrandueil'i atlamışım, sevmem onu. babasını da sevmezdim. başına buyruk ve tuhaf bir adamdı. zaten o yüzden katledildi. neyse konumuz o değil. ama illa listeye koyarsak Celeborndan sonra gelir.
  • air  (16.02.15 21:57:13 ~ 22:03:00) 
@air

Glorfindel geri gönderilmemiş miydi ya? Dövüşten sonra düşüp ikisinin de öldüğünü biliyorum, fakat yanlış hatırlamıyorsam bu frodo tayflardan kaçarken Glorfindel kurtarıyor elemanı tayflarla dövüşüp. Hatta frodo yüzük parmağındayken tayfları simsiyah gördüğü suret gibi Glorfindel'i de bembeyaz surette görüyor, noluyoz falan diyordu :/ ben mi karıştırdım. Kitapta tabi bu bahsettiğim ayrıntılar
  • hailtothethief  (16.02.15 22:03:22) 
Silmarillion ve LOTR kitaplarındaki Glorfindel'ler farklı. Meşhur olanı @air'in yazdığı gibi öldü. Diğeri ise normal bir elf beyi. Bütün elfler gibi o da gölgeler boyutundan bakıldığında beyaz görünüyordu.


  • protector  (16.02.15 22:05:52) 
@ air: Haldir yüzüklerin efendisinde de var ve elf. Ama filmdeki gibi efendi değil biraz kıl bir tipti.
Kitaplara göre de filme göre de sıralamanın arkalarında tabii.

  • firez  (16.02.15 22:06:28) 
@protector

ya ben onu büyük ihtimal chris tolkien'in bir yazısında mı ne okumuştum ama net 7 8 yıl olmuştur ikisinin aynı kişi olduğuna dair. kitaplarda iki glorfindel var haklısın da işte ikisi aynı kişi demişti eleman iyi hatırlıyorum.
  • hailtothethief  (16.02.15 22:08:54) 
noro lim, noro lim, Asfaloth!

okuyalı çok oldu kitapları, karıştırdım. geri geliyor. Büyük Kartal Thorondor Glorfindel’in cansız bedenini uçurumdan çıkartıp, geçit yanına koyup mezar yapıyorlar ona ama sonra geri gönderiliyor. ne zaman ve nasıl olduğu çok açık değil ama geliyor evet. hatta frodoyu nehrin karşısına geçirende o.
  • air  (16.02.15 22:13:06) 
en son Arwen ve Aragorn’un düğünü için Minas Tirith'e geliyor, ondan sonra da bir daha haber alınmyor. ölümsüz diyarlara gidip gitmediği meçhul.


  • air  (16.02.15 22:16:05) 
@air aynen ya bi an tereddüte düştüm bende yanlış mı hatırlıyorum diye çok oldu kitapları okuyalı. adam bfme 2 de mi ne (oyun) upgradeleri alıp asfaloth bide kırmızı bi dalgası vardı onu açınca aragorn'a 3 vuruyordu :D

Glorfindel <3<3
  • hailtothethief  (16.02.15 22:20:04) 
Bu arada siz yetkili abilere benziyonuz, dün açtığım şu duyuruya cevap alamadım (git: 906291) gugıl da aratamıyorum bir türlü doğru kelimelerle saçma sapan bin tane site geliyor bulamadım bir türlü. Savaş başlamadan önce cüceler ne diye çığırıyor? anlamları ne bilen var mı acaba?


  • hailtothethief  (16.02.15 22:28:35) 
Şüphesiz Fingolfin.


  • rygard  (16.02.15 22:55:06) 
yaşayanları sormuştum ama. yine de fingolfin'in kardinal hatta papa olduğunu düşünüyorum ben de :) feanor yavşağına değinmek istemiyorum.


  • hailtothethief  (17.02.15 00:20:04) 
Elfler ölümsüzlerdir ancak öldürülebilirler. Yani sadece doğal nedenlerle ölmezler. Örneğin bir Celebrimbor ya da bir Oropher gibi gayet katledilenilirler (ya da daha yakın örnekler, yüzük savaşlarında ve beş ordunun savaşında ölen elfler).
Feanor: Gothmog tarafından ağır yaralanıyor ve sonucunda, dönüş yolculuğunda hayatını kaybediyor.

Fingolfin: Morgoth ile yaptığı düelloda Morgoth tarafında katlediliyor. Morgoth onu ayağıyla ezip, bedenini elleriyle belinden ikiye katlıyor.

Ancak saydığımız isimler Ölümsüz diyarlara ulaşabilmiş isimler (Bir tek Glorfindel ve Thranduil'in Ölümsüz diyarlara geçip geçmediği ile ilgili net bir bilgi yok.)
  • air  (17.02.15 01:16:07) 
kitapları okudum ama bayağı unutmuşum.
tr.wikipedia.org
1. glorfindel oldu şu durumda
2. elrond - thranduil
  • bass solo take one  (17.02.15 01:42:52) 
yazdıkların arasından en kodu mu oturtanı glorfindelle elrond. cirdan da büyük elflerden ama kişiliği savaşçılığı hakkında pek şey aklımda kalmamış, daha çok bilgeliğiyle biliniyo galiba.

tüm elfler arasından da feanorla fingolfin. fingolfin morgothun karşısına çıkma cesaretini gösteriyo sonuçta.

kadınları katarsak da luthienle galadriel. bitmemiş öyküleri okuyanlar daha iyi bilir galadriel çok büyük bi hatun. luthien de zaten ortada, feanorun çocukları yeminlerini askıya almışlar resmen silmaril luthienle berendeyken.
  • bir garip seyyah  (17.02.15 02:13:43) 
Mesele kötülükle savaşmaksa Cirdan'dır. Morgoth tüm Noldor'a kan kustururken Cirdan'ın toprakları güneyde korunaklı bölge görevi yaptı yüzyıllar boyunca bence bilgelik budur, herkes çökerken ayakta kalabilmektir.

Celeborn'un geriye kalanlardan kuvvetli olması gerekmekte. Çünkü Bitmemiş Öyküler'de Galadriel ve Celeborn'un hikayesinde Doriath'lı bir elf beyi olduğu anlatılıyordu sanırım. Bu aralar hafızam pek iyi değil yeni okumama rağmen hem de. Yani geriye kalan elfler Beleriand'ın çoktan suların altında yok olduğu zamanlarda yetişkin olmaları vs.. düşünülünce,

ya da s. edin, lotro'da bi tek glorfindel'in yanına gittin mi +10 hope veriyor beyler, ekrana nur iniyor işte çok kafam karıştı yatıyorum.
  • galas  (17.02.15 03:21:37) 
Bence glorfindel dir çünkü silmarillion da bir balrogu 1v1 de yenmiştir son anda balrog yanına çeker ama yaptıgı şeyler ve fingolfin ve hanedanına olan bağlılığı ve akraba kıyımına katılmamasından dolayı valar onu kutsar ve ona bi maia gücüne yakın bir güç verip orta dünyaya gönderir yani silmarillion daki glorfindel ile lotr daki aynı elfdir hatta daha güçlüsü ama iş büyü gücüne gelirse celeborn ve galadriel tokatlar elrond da baya soylu ve güçlüdür ama aynı zamanda yarı elf dir cirdan limanların koruyucusu idir ve en yaşlı elf idir ilk doğanlardan yani anne babası yoldur cirdanın 4. Çağa kadar da orta dünyada yaşar ancak her gitmek isteyen elf gidince o da son gemiyle valinora gider cirdan şüphesiz aralarında en bilgidir gil galad bile hep ona danışır elrond ve elros u nerede ise o büyütmüştür ve valar ın ona bahşettiği bir görme gücüne sahiptir ve sakalı olan tek elf dir elflerin sakalı cıkması için coook uzun yaşaması lazım ve cirdanda en uzun yaşayan dır ancak onun yapıtıgı gemiler ile valinora gidilebilir 3. Çağ da bilgelik açısından en biledir thranduil o da 1. Çağ da doğmuştur ama öbür saydıklarıma yetişemez ben glorfindel demek isterim sorunun cevabı olarak çünkü ağaçların ışığını görmüştür hemde valar onu kutsayıp ona maia ya yakın bi güç bahşetmiştir güç olarak ve koduğunu oturtan elf o dur ama iş büyü gücü ise celeborn dur


  • Husozmc  (18.01.21 12:47:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.