[]

Ev değiştirme - Ev sahibine dert anlatma ( İzmir içerikli ) YARDIM :(

Günaydın herkese.

İzmire yaklaşık 4-5 ay önce iş için taşındım. Tabi pek fazla bir yer bilmediğimden ve ev arayacak zamanım olmadığından kaynaklı Balçovanın otobana yakın kısımlarından ev tutabildim. ( 2+1 aylık 800 TL doğalgaz yok ) Ancak ev ile servise bindiğim yer arası baya var. Köprü altından geçip, yokuşlar çıkıp öyle gidebiliyorum. ( 15 dk sürüyor rahat)

Şimdi konumuza gelecek olursak. Özgecan olayından sonra ( bayanım ) aile biraz tedirgin oldu. Sabahın köründe ve akşamın karanlığında o yollardan gitmek beni de biraz tedirgin etmiyor değil hani. Yalnız durumun karışıklığı şurada başlıyor. Ben eve girerken ev sahibi 3-4 ay sonra gitmezsin değil mi dediğinde gitmeyeceğimi, bir sorun olmazsa kalacağımı söylemiştim. Kendileri de benim üstümde oturan, iki kızı olan ve bana baya baya yardımları dokunan insanlar. Şimdi, ben hem iş yerime uzaklığından kaynaklı ( iş yeri kemalpaşada) hem de güvenlik açısından bornova'ya geçmek istiyorum. Şuan oturduğum eve Kasım ayının başında taşındım. Ne desem ne yapsam ki sorunsuz bir şekilde, depozitomu alarak çıksam evden ?

NOT: Gözümü biraz kararttım ve My via bornova evlerine baktım. Aylık ortalama 1800 TL alan ve şuan için herhangi bir birikim yapma gereksinimi olmayan biri için 1000 TL kira vermek çok mu uçuk olur ? Güvenlikli, site içi kafam rahat olur diye düşündüm.

 
Ha 800 ha 1000 bence çok da fark yok, güvenlik için değer. Yalnız öyle sitelerin bir de aidatları oluyor onları da öğrenin, ben de istanbulda yaşarken öyle bir ev bulmuştum ama 300 tl de aidatı vardı o zaman tutmamıştım.


  • ekaterina  (16.02.15 09:35:19) 
aynen bize bu anlattıklarını evsahibine de anlat.

korktuğunu, yol yüzünden taşınmak istediğini, yoksa onlardan çok memnun olduğunu anlat.

insan değiller mi anlarlar herhalde.

evden memnunsan servise bir çözüm bulamaz mısın?

ya da çuvalla kira ödeyeceğine kendine ekonomik bir araba alsan?

maaşının yarısından fazlasını kiraya vermek saçma gibi.

kaldı ki güvenlik için demişsin ama başına bir iş gelirse allah korusun bu evin dışında oluyor genelde.

üst katta kızları olan ailece oturan bir ev sahibi daha güvenli sanki.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (16.02.15 09:38:50) 
Yasal olarak Kasım ayına kadar olan kirayı sizden isteme hakkı var. Eğer anlayışlı davranmayacağına eminseniz mecburen yalan söyleyeceksiniz. Başka şehre tayininizin çıkması, işten kovulmanız gibi sebepler olabilir ama bunu da belgelemenizi isteyebilir.

800 lira kira veren 1000 lira da verebilir, çok dokunmaz diye düşünüyorum. Ama 1800 lira alan birisinin 1000 lira hatta 800 lira kira vermesi bence uçuk(başka geliri, yardım eden birisi yoksa). Bu düzeyde geliri olanlar genelde tek yaşamak yerine ev arkadaşlığını tercih ediyor. Daha lüks bir yerde bir ev arkadaşıyla kalma düşüncesi de daha mantıklı(gerçi ben başkasıyla yaşayamam, sizi bilemem).
  • osurdum  (16.02.15 09:39:26) 
@ekaterina Aidat 150 TL .. O ücreti aileden felan alabilirim o konuda sıkıntı yok. Zaten Aralık ayı itibariyle ekstra her ay elime 900 tl daha geçecek. E sonrasında da zaten zam oranları felan açıklansa 200-300 zam verseler ( min ) tek bir bayan olarak gayet beni götürür gibi duruyor.


  • ondkz  (16.02.15 09:40:27) 
@cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam servis durumu malesef halledilemiyor :/ Evden gayet memnunum ama dediğim gibi güzergah olarak hem ters hem de kullanılan yollar tenha oluyor. Aracım var şuan memlekette ama bu seferde araçla git gel de hem mefta olacağım hem de o aradaki farkı yakıta vereceğim. ( Şirket özel araç yakıtlarını karşılamıyor)


  • ondkz  (16.02.15 09:43:01) 
@osurdum Yasal olarak o sözleşmenin geçerliliği var mı ki ? Üzerinde "200 tllik pul" olması gerektiği yazıyor da ..


  • ondkz  (16.02.15 09:45:17) 
ev sahibinize servislerin kalktığını, sadece evka-3 ve bornova tarafına servis olacağını tatlı bir dille anlatın. samimiyetinize göre anlayışla karşılayacağını düşünüyorum.

1800 geliri olan biri için 1000 kira, ısınma 150, su 30, elektrik 50: 1.230 TL

geri kalacak para size yetecekse neden olmasın?
  • teknikekip  (16.02.15 09:49:33) 
Bulunduğun yer evden çıktığında kolayca kiralanacak bir yerse çık. Kasıma kadar kira ödemen gerekmez.


  • webustad  (16.02.15 09:54:04) 
Bi de şunu düşündüm;

Ev sahibi ile konuşsam ben içinde otururken yazsalar kiralık diye.. Yani hem onlar mağdur olmaz hem ben mağdur olmam. Anahtarda bırakırım onlara. Ben evde olmasam da göstersinler evi, zaten evde de çok birşey yok alınacak edilecek felan ..
  • ondkz  (16.02.15 10:22:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.