[]

amerikan emperyalizmi

Simdi guzel bir pazar sabahina uyandim ve kafama takildi...

Mesela bu abd emperyalizmi var ya, sanki demokratlarin kazandigi secimlerden sonra biraz azaliyor gibi? Siz ne dusunuyorsunuz?

Mesela abdnin su anki ortadogudaki varligi cumhuriyetci iktidarlardan kalma..
Diyelim ki bes alti secim daha ustuste demokratlar kazansa abd kendi halinde bir ulkeye evrilecek gibi bi durum var.

Yani en azindan aciktan savas cigirtkanligi ve ortacag somurgecisi gibi havadan karadan ulkeleri acik sekilde isgal etmeyecekler gibi.

Aslinda cok garip lan.

Yani ayni sey aslinda bir somurge devlet olan tr icin de gecerli. Ornegin birkac secimi daha akp acik farkla kazanirsa abrupa birligi uyeligi falan tamamen portleyecek ve ortadogunun ortacagina daha cok yaklaascagiz.

Yani demek istedigim emperyalist olsun veya olmasin her ulkenin gidisati mevcut iktidarin suruklemesiyle sekilleniyor.

Abd ornegin 2000li yillarin basinda neydi simdi ne halde. Silindi gitti amk.

 
Obma iyi calisiyor hocam. Bushtan enkaza donmek uzere olan bir ulke aldi, borclari eritti. Ogutucuyu tekrardan calistirmaya basladi. Abd gucunu ihracattan dehil ic tuketimden alan bir ulke. Dolarin deger kazanmasi da guclerine guc katiyor.

Obama aday olursa bir daha secilir. Adam ne soz veriyorsa yapiyor.
  • joy luck club  (15.02.15 13:26:37) 
cumhuriyetçiler daha ofansif. mesela iran ile aranın düzeltilmesine sıcak bakmıyorlar. obama'nın ortadoğu politikasına ateş püskürüyorlar. başa gelirsek yine herkese savaş açacağız izlenimi yaratıyorlar. onların da seçim yatırımı bu, ne yaparsın.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (15.02.15 13:33:35) 
Olm ben ne anlatmisim siz ne cevaplamissiniz ya


Uzdunuz,
  • kosun lan mevzu var  (15.02.15 13:39:32) 
Zaten olayın oluru şu: ekonomi Kötüye gittikçe insanlar hak hukuk adalet yerine para Peşine Düşüyor. Bu durum demokratların oy kaybına cumhuriyetçilerin ise oylarının artmasına sebep oluyor.

Insanlar ne zaman bolluğa ulaşıyor o zaman yine hak hukuk adalet Peşine Düşüyor.

Paranın olmadığı yerde özgür düşünce olmaz. Misal Antik Yunan Şehir Devletleri.


Yani durumu kapitalizm ile sınırlayamayız. Günün şartlarına göre halk arayışlara giriyor ve neyi eksikse onu Vaad edene oy veriyor.
  • canercuxy  (15.02.15 13:39:52) 
Her telden caliyoruz be abi. Abd yi gorunce dayanamadik kusura bakma :)


  • joy luck club  (15.02.15 13:40:58) 
Ya hayir arkadaslar, mesela su an sokakta kahrolsun abd emperyalizmi diye bagirasim geliyor,

Sonra gozumde obamanin surati canlaniyor ve gulesim geliyor amk.

Eskiden boyle miydi amk
  • kosun lan mevzu var  (15.02.15 13:42:00) 
obama çok tatlı bir insan kanka...


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (15.02.15 13:43:53) 
obamanın ve dolayısıyla demokratların yeterince emperyalist olmaması şu an bizi de laiklik anlamında sıkıntıya sokuyor amk.

bikaç emperyalistin gelip şu şeriatçıları bir sonraki seçimde gümletmesi gerekir.

madem emperyalizmin sömürgesi olmaya devam edeceğiz bari onlardan faydalanalım amk.

yaşasın oportunizm.
  • kosun lan mevzu var  (22.02.15 13:37:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.