[]

polis ışığındaki renklerin psikolojik etkisi

gugıla inandım ama dualarıma cevab veremedi.. "bunu mu demek istiyorsun bre kitapsız zındık!?" bile demedi.. üzdü beni..

soru basit.. neden kırmızı ve mavi? sallama hakkımı kullanıyorum;
kırmızı korku?
mavi güven?

 
  • kurukafa  (18.08.09 11:31:04) 
ambulanslar mavi ısıgı kullanır.
itfaiye kırmızıyı,

trafik lambaları kırmızı sarı ve yeşilden oluşur, renk körleri için sorun teşkil eder.

halbuki kırmızı acil durumu temsil etmesi bakımından beynelminel ken renk körleri goremez, halbuki maviyi gorebilirler , yani lambalardan biri normal insanlar digeri renk korleri icindir demiyorum :)
sadece bu renkler internasyonel kullanildigi icin saniyorum bizde de uygulama bulmus olsa gerek ?
  • uykulu  (18.08.09 11:33:15) 
  • orange coffee  (18.08.09 11:33:48) 
florida otoyol devriyesi uyarı ışıkları araştırmasına göre;
gündüzleri kırmızının, geceleri de mavinin fark edilirliği yüksekmiş. ayrıca insan gözü, geceleri uzaktaki mavi ışığı kendisine yaklaşıyormuş gibi, kırmızı ışığı da kendisinden uzaklaşıyormuş gibi algılama eğilimi gösteriyormuş. ayrıca sisli puslu havalarda kırmızı ışığın etkisi maviye göre daha kuvvetliymiş. ikisinin birlikte kullanımının sebepleri bunlar olabilir.
genel olarak dünyada hastane mavi, polis mavi-kırmızı, itfaiye kırmızı, inşaat/yol-yapım turuncu uyarı ışığını kullanıyormuş.
www.theiacp.org
en.wikipedia.org
  • midesiz  (18.08.09 14:29:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.