Giriş
(5)

20lik diş laneti

bol kepçe
bu 20lik diş laneti acayip rahatsız etmeye başladı, hem çenemde ağrı yapıyo hem de diğer dişleri sıkıştırmaya başladı sanki. çektirip kurtulayım diyorum ama tırsıyorum. şimdi sorularım şöyle olacak:1- çektirsem bu dişleri çok acır mı?2- kaç gün şiş halde gezmek zorunda kalırım?3- dördünü de çektirse
bu 20lik diş laneti acayip rahatsız etmeye başladı, hem çenemde ağrı yapıyo hem de diğer dişleri sıkıştırmaya başladı sanki. çektirip kurtulayım diyorum ama tırsıyorum. şimdi sorularım şöyle olacak:

1- çektirsem bu dişleri çok acır mı?
2- kaç gün şiş halde gezmek zorunda kalırım?
3- dördünü de çektirsem kaç gün arayla çekerler?
4- ( bu aslında başka bi konuya giriyo ) 20likler hazır çekilmiş, yer açılmışken diş teli de taktırayım diyorum ama hani şu dişin arka ( iç ) yüzeyinden takılanlardan. diş teli taktırmanın belli bi yaş sınırı ( yaşım 23 bu arada ) var mıdır?

bu konuda başka ekleyeceğiniz şeyler ya da acı tecrübeleriniz varsa aktarabilirsiniz :) teşekkürler...
0
bol kepçe
(17.08.09)
1 ve 2-alt için konusuyorum--diş tam olarak sürdüyse, arka tarafında kemik retansiyonu yok ise kemik kaldırmaya gerek kalmayacağı için kolay cekilir.kök kırılırsa ugrasılır.üst için konusursak eğer yine tam olarak sürdüyse cekim genelde alta nazaran daha kolaydır.normal cekim olursa şiş falan olmaz kolayca iyileşir.dişler gömük ise kemik kaldırılması gerekiyorsa kac gün oldugu belli olmaz değişir kişiden kişiye, operasyonun ciddiyetine bağlıdır, belli olmaz:)
3-bir hafta arayla cektirmenizi öneririm.diğer tarafı cektirirken ilk cektirdiğiniz diş bölgesi epey iyileşmiş olur, yemek yemede fazla sorun yasamazsınız
4-diş teli taktırmanın yası yok ama genclerdeki kadar hızlı ilerlemez olay.iç yüzeye takılanları yaptırmayın bence, tedavi süresi daha uzun lingual braketlerde.ortodontistiniz en iyi kararı verecektir yine de:)
0
keah
(17.08.09)
genelde yukarda yazdığı gibi 2 - 2 çekiyorlar sanırım çünkü bende de öyle oldu. bir tarafı aldı diğer tarafta yemek yerim diye bir hafta sonra da diğerini aldı. ilk gidenler daha zorluydu ama yine de cerrahın elinde 15dakika sürmüştü gün boyunca kanamış olsa da neşterle kesilen etin tekrar dikilmesi sırasında garip bir rahatsızlık duysanız da temiz bir operasyondu şişliği birkaç günü geçmedi. 2. operasyonda kanama da şişlik de operasyon süresi de çok daha kısaydı dikiş atmaya bile gerek duymadı. dişinizin filmini çektirmeden doktora göstermeden bir yorum yapılması zor ama cerrah tercih etmenizi öneririm. bu bir cerrahi operasyon ve normal diş hekimleri yerine cerraha emanet etmek gerekiyor bence.
0
prodeq
(17.08.09)
lingual braket yaptırmak istememin nedeni estetik açıdan avantajlı olması aslında. bu yaşta diş teli taksam çok komik olucak çünkü hiç hoşuma gitmiyo o görüntü :)
görüntüde pek problem yok aslında, sadece üst ön dişlerden bi tanesi hafif yamuk. telin ne kadar süre kalması gerekir acaba?
0
🌸bol kepçe
(17.08.09)
zaman olayı cok değişir vakaya göre.yer darlıgı derecesine de bağlıdır.vaka görülmeden birşey demek yalan olur bu mevzularda.eğer tek diş yamukluğu var ise, okluzyon normal ise, yer darlıgı fazla değil ise(hepsi bir arada olacak) seffaf plaklarla da ortodontik tedavi yapılabiliyor ve tedavi süresi kısa.
kısacası ortodontiste muayene olun,görmeden birşey söylenemez.size az geliyor yer darlıgı ama hekim filmler üstünde ceşitli ölçümler yaparak yer darlıgı var mı yok mu var ise nasıl tedavi edilir diye inceleme yapacaktır.ortodontistinizden tedavi secenekleri hakkında bilgi alın:)
0
keah
(17.08.09)
1- iyi bir cerrah lazim, tavsiye verebilirim Istanbul'daysan..
2- 2.5 saat suren gomuk alt cene operasyonundan sonra bile sislik olmamisti, operasyon sonrasi hemen buz kompres verdiler.. yillar once ilk cektirdigimde ise 2 gun sis gezmistim.
3- ben 2 taneyi 2 hafta arayla cektirdim ama genelde hastaya bagli olarak bi' seferde 2 tane cekebiliyorlar ve araya en az bir hafta koyuyorlar.
4- 30 yasindayim ve dis teli kullaniyorum, yas siniri yok denebilir artik.. iyi bir ortodondiste danismalisin -gene tavsiye verebilirim- benim de ustte sag 1 numara onde, 2 numara onun arkasindaydi ve genel olarak alt ve ust dislerin simetrisi sorunluydu, 2 sene bitmek uzere ve agustos sonunda teller cikiyor.. gerci surec tam bitmiyor, ortodontistin seni bilgilendirecektir.

NOT: standart tel kullaniyorum, ic yuzde kullanmiyorum (bosver estetigi cabuk ve saglam olsun), ilk tel takildiginda bir miktar hassasiyet olabilir (hassasiyet giderici dis macunlari var) ancak ondan sonra iyice alisiyorsun, hatta tellere ragmen resimlerde eskiden atamadigin kocaman gulucuklerini gorup mutlu oluyorsun, tavsiye ederim. en onemli husus tedavi oncesinde dislerinin saglam olmasi ve tedavi surecinde dislerine cok iyi bakman (bir de yemek sonrasi mutlaka arada bir yerlerde bi seyler kaliyor, minik bir dis fircasi en azindan kurdan daima yaninda bulunsun, cok rahat edersin)
0
matafleur
(18.08.09)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.