[]

Motor ve motorcu hastalıkları - menisküs

Merhaba motorcu dostlar,

Yaz/kış demeden işe motorla gidip geliyordum. İçliğim, ve tulumum da var, yani soğuğu aman aman hissettim denemez. Zaten ev-iş arası 5 km. Bir motorcu hastalığından bahsettiler, bacakların sıcağı hissetmemesi, dışına alev de döksen içinin hala soğuk kalması gibi. Var mı böyle bir hastalık esasen?

Bir de, haliyle gün içinde yürüme mesafem oldukça azaldı. Önceden bisikletle gider gelirdim flan. Şimdi motorla spora gidiyorum ve 5 km kadar koşuyorum 3 günde 1. Psikolojik mi bilmiyorum pek ama diz kapaklarımda ağrı hissediyorum son zamanlarda. Merdiven çıkarken vs, yani menisküs gibi. Bu koşmayla mı alakalı, yoksa motorla bir ilişkisi olabilir mi?

Teşekkürler

 
zayif bacaklarla fazla kosmak da diz sorunlarina neden olur. hatta runner's knee diye literaturde yer etmis sakatlik var. bence caninizi sikan bir durum varsa ortopediste gorunun.


  • costa blanca  (09.02.15 11:54:36) 
dizlik takmadan motora biniyorsan zamanla dizlerin anasını ağlatırsın.

temmuz ağustos sıcağında bile dizlik kullanırım.

koşu bantlarında koşmanın dize zararı olduğunu okumuştum, ben salonda bisiklet ve eliptik kullanıyorum.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (09.02.15 12:09:12) 
koşmak kadar insana zararı olan başka egzersiz yoktur heralde. o dizlerin falan hep azğına sıçıyorsunuz. kardiyo niyetine bisiklet, eliptik, yüzme falan deneyin.


  • bubezleeb  (09.02.15 12:33:48) 
diz kapağı önemli. kıkırdak harabiyetinin tedavisi yok. kıkırdak kendi kendini onaramaz. o bölgede kanlanma da çok az. bazı tedbirlerle, aşınmanın yavaşlatılması sağlanabilir. ortopedi uzmanına görünmenizde fayda var. şimdilik, koşu, merdiven inip-çıkma, bisiklet, squat vs. gibi dize yük bindiren hareketlerden uzak durun. namaz kılıyorsanız, sandalye kullanın. alafranga tuvaletleri tercih edin. kilo fazlanız varsa, diyete başlayın.


  • marcelorios  (09.02.15 12:37:19 ~ 12:38:15) 
herhalde yüzmeye tekrar başlayacağım ya, koşmanın zararından da yararından da bahseden araştırmaları okudum baya. cevaplar için teşekkürler.

@cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam

dizlik de, bu korumalı dizliklerden bahsediyorsunuz değil mi? Yoksa içe başka bir dizlik mi? Bende de var dizlik ama pek kullandığım söylenemez, ilk zamanlarda..
  • hiperaktifmanyetik  (09.02.15 13:28:34) 
evet bildiğin korumalı dizlik.

hem düşmelerde dizi mükemmel korur, hem de soğuktan mükemmel korur.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (11.02.15 09:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.