[]

İmdat! Kedimi evden atıyorlar.

Bugün sabah uyandığımızda koltukta kedinin kaka manzarasıyla karşılaştık. İshal falan değil. Bildiğin sergilemiş. Tam temizledik bu sefer geldi gözümüzün önünde çişini yaptı aynı yere. 11 aylık erkek. Annem ve babam artık kesinlikle istemiyor. Annemin arkadaşı kedi istiyordu, ya ona veririz ya da çalıştığım yere bırakırız diyorlar. Kumunu silikadan çarli bentonite geçirmiştik 5 gün kadar önce. Bugün yaptı. Zaten silikadan önce yine bentonit kullanıyordu onun için yeni bir kum çeşidi değil. Tekrar silikaya döndük ama test edecek kadar vaktim olmayabilir. Derdi ne bu hayvanın ve ne yapayım? Ben bu cumadan sonra 2 haftalığına yokum, annem okulum açılacak onunla ilgilenemem diyor.




 
Kızgınlık olabilir mi? Tam zamanı çünkü. Kısır mı? Gerçi kısır da olsa kızgınlığa giriyorlar özellikle erkek kediler.

Bir yere kaka ya da çiş yaptıktan sonra köpek gibi oranın kokusuna gidip tekrar yapıyorlar, o alışkanlığı bıraktırmak biraz zor oluyor. Get off spreyler falan var ama ben denedim işe yaradığını söyleyemeyeceğim. Boşaltım sistemi ile ilgili bir sıkıntı olabilir bir ihtimal, size sinirlenmiş olabilir bu daha yüksek ihtimal, kumu kirli olduğu için yapmamış olabilir, kum kabının yerini değiştirdiyseniz ondan olabilir, parfümlü falansa bentonit kum ondan olabilir (gerçi çarlinin parfümlüsü yok).

Küçük kedileri kuma alıştırmak için kum kabına azıcık çamaşır suyu damlatıyorlardı. Kokusunu alsın, oraya gitsin diye tuvalet için. Deneyebilirsiniz.

Ayrıca aileye de inanılmaz kızdım. Kedi bi defa bi yere kaka yaptı diye evden atılmaz. Hatta her gün dışarı kaka yapıyor olsa da atılmaz bence. Evin bireyi o sonuçta. Bebek altına sıçtı diye aman başkasına verelim diyor muyuz? Demiyoruz. Ailenle de sert bir şekilde konuş, belirli bir duruş sergile bu konuda.

Ekleme: Çarli'nin taneleri çok büyük oluyor, ondan mı hoşuna gitmedi acep?
  • buff  (07.02.15 14:16:54 ~ 14:19:35) 
Kısır değil, 1 yaşını doldurmasini bekliyordum 20 mart gibi dolacak işte. Kızgınlıkta olabilir, etrafa iğrenç kokulu şeyler püskürtmedi ama camdan dışarı bakıyor gece miyavliyor falan. Biz yeterince konuştuk kardesimle, annem çok yoruluyormus temizlikle. Bu dönem 3 gün okul 2 gün hastane yapmışlar. Geçen dönem tam tersiydi, daha az yoruluyordu. Biraz titiz birisi. Bel fıtığı ameliyati oldu 1 ay yat dediler kalkmış süpürge yapıyordu. Bu haftadan sonra da ben 2 haftalığına yokum evde. Kardeşime baskı yapıp o arada yollayabilirler. Sabahları 6da kapıya dikiliyor, hafta sonu da hafta içi gibi uyanmamizi bekliyor. Ona da sinir oluyorlar. Onun dışında seviyorlar ciğer balık falan alıyorlar kum alıyorlar süpürüyorlar.

İzmir'de kisirlastirma için iyi bir veteriner önerisi ve ucret bilgisi verebilecek var mi?
  • Lim5  (07.02.15 14:25:00) 
Bornova asya veteriner, 350ye kısırlaştırdı bizim oğlanı üç ay önce.


  • 111111  (07.02.15 16:17:06) 
cins kedi değilse bulunduğunuz yerdeki belediye ücretsiz kısırlaştırır. sokak kedisi kapının önünde besliyoruz diyin. ben yaptım karabağlar belediyesinde. ilgilenirseniz ayrıntıları yazarım. çocuğu sokağa atmayın sakın.


  • oku oku yazar ol  (07.02.15 18:48:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.