[]

acıbadem kurabiyesi

Arkadaşlar merhaba,

Bu harika lezzet için gereken bademler normal kuruyemişçide satılan dışı kahverengi, kavrulmuş ve hafif tuzlu badem midir?

Teşekkür ederim :)

buldum buldum: www.refikaninmutfagi.com

ikinci tarif acıbadem kurabiyesi, acıbadem unundan bahsetmiş ama bulunamadığı takdirde kavrulmamış bademi un haline getirip kullanabilirsiniz demiş :) oley. teşekkürler oburiksler :D

 
Muhtemelen çiğ bademdir


  • indescribable  (05.02.15 15:38:11) 
ezmeler yemişin kavrulmuşundan (kurusundan) değil de yaşından oluyor diye biliyorum. acıbaden kurabiyesi de ezmeden yapıldığına göre, yaş badem olması lazım.


  • loveinaflipbook  (05.02.15 15:38:31) 
Malzemeler:
135 gr badem
3 adet yumurta akı
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
3 damla limon suyu

Yapılışı:
135 gram badem robotta çekilip yarısı tencereye alınır. Tencere ocağın küçük gözüne koyulur. Bademlerin üzerine 3 adet yumurtanın akı ve 1 su bardağı şeker eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 13 dakika, şeker eriyene kadar devamlı karıştırılır. Kalan bademler de eklenip yaklaşık 6-7 dakika daha karıştırılır. Kurabiye harcı ocaktan alınır ve pişirmeyi durdurmak için tencerenin tabanı suya tutulur. Kurabiye harcının üzerine 3 damla limon suyu sıkılır ve 1 tatlı kaşığı nişaşta eklenip karıştırılır. Hazırlanan harç, yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1’er tatlı kaşığı kadar dökülerek yerleştirilir. Üzerlerine 1’er tane badem koyulur. Kurabiyeler önceden 140 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
  • indescribable  (05.02.15 15:39:38) 
@indescribable tarifte sıkıntı yok da badem kavrulmuş mu yoksa yaş badem mi? :(

edit: bir de un haline gelmesi için kavrulması gerekir diye bir fikir oluştu bende ama bilemedim o.0
  • fuckerlove  (05.02.15 15:47:35 ~ 15:49:13) 
bademler yaş olmalı.
zira kuruyemişcide satılan kavrulmuş bademler aynı zamanda tuzludur.
yaş badem alın.
  • crystalsoul  (05.02.15 15:59:50) 
Meraklısına cevaben; dün eşime kurabiye yapacağımı ve badem almasını söylemiştim, kuru mu yaş mı olduğunu söylemeyi unutup. adam zaten biliyormuş kurabiyede yaş badem kullanıldığını :D

Arkadaşlar kurabiyeyi yaptım, harika oldu, hatta gözlerimizde dolar işaretleri belirdi yerken, bundan para kazanılır mı acep diye :)

emeği geçen herkese teşekkür ederim :)
  • fuckerlove  (06.02.15 07:31:18) 
ben de istiyorum :(


  • [silinmiş]  (06.02.15 08:11:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.