[]

yahudi kulturunu ogrenmek/ gibi yasamak

simdi dini torenler rituellerden bahsetmiyorum. caliskanlik, tutumluluk, sabir gibi ogeleri hayatima gecirmek istesem, nasil bir kaynaktan bunlari ogrenebilirim?

yahudi olmak istemiyorum ama yahudilerin olumlu karakter ozelliklerine sahip olmak istyorum.


 
Bahsettiğiniz özellikler yüzlerce yıl dışlanıp kapalı bir grup olarak ve birbirine tutunarak yaşamaktan doğmuş olan şeyler. Okuyarak öğrenebileceğinizi sanmıyorum.

Edit: Tabii okumak isterseniz www.jewfaq.org gib yerlerden başlayabilirsiniz.
  • whoosie  (03.02.15 13:52:51 ~ 13:55:18) 
çok uzmanı değilim diye soruyorum, bu tür özellikler müslümanlıkta yok mu?


  • benaslinda  (03.02.15 13:53:17) 
whoosie + 1

ayrıca @benaslında : yok ya. hep en kolayını istiyoruz biz.
  • allanpoe  (03.02.15 13:56:14) 
başarılı yahudi isimlerin biyografilerine bakabilirsin. kitap olur, film olur.

ya da yahudi bi arkadaş edinip kaynaşmaya bak. aile büyükleriyle bi araya gel, tecrübelerini dinle. gerçi benim 3-4 yahudi arkadaşım var ve hepsinin de gelirleri, yaşamları birbirinden farklı. bence biraz önyargılı bi bakış açısı bu "yahudiler zeki/zengin/başarılı olur" düşüncesi.
  • nathanieltroy  (03.02.15 14:18:05) 
yukaridaki yorumlara aynen katiliyorum ayrica kibbutz'lara gidip gonullu calisabilirsin. gonullu diyorum ama para kazanilabiliyor oralarda.
kibbutz diye aratmaniz yeterli.

  • bir varmis bir yokmus  (03.02.15 14:41:01) 
ne muslumanlarda var ne de diger milletlerde var. sadece yahudilere ozgu bir durum birbirlerini desteklemek. basarili olmalarinda tabi ki sadece bu etken degil. yetistirilme tarzlari (sapkali, peruklu yahudileri demiyorum tabi) cok etkili. cocugu yere dustugunde eyvah diye kiyameti koparip cocugunu yerden kaldiran bir ebeveyn yerine, cocugun kendi kendine kalkmasini uzaktan gozleyen bir ebeveyn var..


  • bir varmis bir yokmus  (03.02.15 14:45:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.