[]

Tuketici Hakem Heyeti'ne gidebilir miyim?

olay su :

yaklasik 1 ay once, siyasalkitabevi.com'dan bir kitap siparis ettim. kargo parasini da verdim ustelik. kitabin en gec 3 is gunu icerisinde gelmesi gerekiyorken 1 hafta oldu kitap elime ulasmadi. ben de kitabevini aradim, kargoda sorun ciktigini ve kitabin bir daha kargoya verilecegini soylediler. ben de tamam dedim. aradan 10 daha gecti kitap elime yine ulasmadi. Ben kayitli ev adresimin dogrulugunu tekrar tekrar kontrol ettikten sonra tekrar aradim, acan kisi bu sefer sorunun ne oldugunu anlamadiklarini ama kitabi birkez daha (3.kez) kargoya vereceklerini soyledi. aradan 1 hafta daha gecti kitap yine elime gelmedi. yine aradim, "biz size donus yapacaz" dediler, 3 gundur donus yapmadilar. artik sikilmaya basldigim icin para iadesi talebi icin son kez aradim bu sefer de telefonlarima cikmiyorlar artik.

ne yapabilirim? parami nasil geri alabilirim? tuketici hakem heyeti yardimci olur mu? siz ne yapmami onerirsiniz? ortada hukuken bir haksizlik var mi?

tesekkurler

 
açmadıysanız ekşisözlükte site için başlık açın ve tüm olayı anlatın, alışveriş yapmak isteyenlerin bir daha düşünmesini tavsiye edin. sorun çözülebilir.


  • prodeq  (03.02.15 13:50:17) 
her boka ekşisözlükte başlık açmayın.

satıcının 1 ay süresi var 1 ay içinde mahkeme vs açmayın. 1 ay sonra hala göndermemiş veya para iadesi yapmamış olurlarsa o zaman bankayla görüşün mahkemeden daha kolay çözümler var.

her durumda en pratik iş satıcıyla halletmek ama bu şekilde çamura yatıyorsa...
  • ceycey e  (03.02.15 14:08:04) 
sözlükte siyasalkitabevi.com rezaleti başlığı açın, çözülür bence.


  • kafkef  (03.02.15 14:17:55) 
sikayetvar.com da ses getiriyor bazen.


  • 4530 merkez  (03.02.15 14:28:50) 
yardimlariniz icin cok tesekkur ederim degerli arkadaslar.
1 hafta daha beklemeye ve saticiyla halletmeye calismaya karar verdim. 1 hafta sonra tam 1 ay olacak.

  • wagner love  (03.02.15 15:35:21) 
4.2 Sözleşme konusu ürün veya ürünler, yasal 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için ALICI'nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak ön bilgiler içinde açıklanan süre içinde ALICI veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir. Bu süre ALICI ya daha önce bildirilmek kaydıyla en fazla 10 gün daha uzatılabilir.

herhangi resmi bir şey yapman için yeterli süre geçmemiş sanırım. tekrar arayıp iptal etmeye çalış. lanet olsun gönderseler de istemiyorum dersen de kargo gelse bile kabul etmez geri gönderirsin.
  • bay b  (03.02.15 15:49:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.