[]

Kan değerleri hakkında bir sual

RBC 5.9 (4-5.52)
HGB 15.5 (13.2-17.2)
MCV 76 (81-103)
MCH 26 (27-34)
MCHC 34 (30-37)
Ferritin 190 (30-400)

ferritini özellikle anemiyle ilişki kurmak isteyen olabilir diye yazdım, bir sürü değer var da. RBC azıcık yüksek, MCV ve MCH da azıcık düşük çıkmış, ne anlama gelir? Başka bilgiye ihtiyacı olan varsa, verebiliriim.

 
azıcık az veya çok değerden bişi olmaz. rbc alyuvar değerini verir eğer 0,5 falan çıksaydı o zaman endişelenebilirdin.


  • domates yiyom  (01.02.15 22:15:21) 
talassemi (akdeniz anemisi) var mı ailede? taşıyıcılık durumu olabilir, hafif taşıyıcıların tanısı da zor konabiliyor. değerler direk talasemiyi düşündürecek kadar belirgin değil ama bi değerlendirilmesi lazım bana kalırsa.


  • gibicibicis  (01.02.15 22:53:10) 
Çok ideal bir tahlil değil, talaseminin sessiz taşıyıcı hali olabilirmiş ama ciddi bir durum değil. Arada kalmış tam, MCV 1 puan küçük olsa küçük hücreli sayılacaktı, o zaman Talasemi yönünden araştırmamız gerekirmiş. Lange Hematoloji öyle diyor.


  • Lim5  (02.02.15 00:14:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.