[]

bütün gün televizyon izleyen biri var

hayatı televizyon, ne kadar çöplük varsa maruz kalıyor akşama kadar.

60 yaşında, kadın, anam oluyor kendisi.

bu arada zannedersem okb falan. yani, ev işini düzenli yapmaz, günübirlik yaşar. 1 haftalık bir planı asla olmaz. ev çok acayip bir dağınıklık içindedir sürekli.

komşularıyla ilişkisi kısıtlı. akrabalarının pek azıyla iletişimde.
mevcut kısıtlı çevresiyle arada avm gezer, ismek falan gibi organizasyonlara uzaktan uzaktan karışır. ama asla düzenli yapmaz hiçbir şeyi.

hiçbir plan program yok, evde oturur, kardeşlerimi, babamı ve beni troller, sinir bozar. hiç sigortalı işte çalışmamış.

bu insan benim üzerimde olumsuz etkiler bırakıyor 30 yıldır. kötülüğünü istemiyorum ama benden uzak olduğunda özlemiyorum da.

eğitimli değil ama okumuş, boş durmamış.

bu kanserojen organizmayı nasıl tedavi edelim? sabah tartıştık, kahvaltıyı bizimle yapmadı, yeminle kafa dinledim. şimdi geldi, yanımda atıştırıyor. tv açtı hemen. gözünü ayırmadan yemek yiyor. günde 16 saat tvye maruz kalıyorum bu yüzden. sürekli tv açık.

30u geçip annesiyle kalan ev pandalarından değilim, öyle anlamayın, arada tatil zamanlarımda eve geliyorum, masraflar azalsın falan diye.

yeniden evden ayrılmadan önce şu kadını nasıl kendine getirsem.
lan iki muhabbet ediyoruz, hemen narın faydası, yok benim böbreklerime iyi gelecek şeyler, karbonatla zayıflama, kafayı yemek üzereyim.

 
60 yaşında bütün gününü dışarıda mı geçirecek? ne yapacak?
dağınıklık o evde asıl yaşayanı rahatsız etmiyorsa neden sorun olsun?
evde geçirdiği onca saatini sıkılarak geçireceğine boş boş zaman öldürüyor işte, ben bir sıkıntı görmüyorum.
senede kendi isteğinle beraber geçirdiğin bir kaç ay rahat etmek için karşındakini senin istediğin kişi olmaya zorlamana gerek yok. istemiyorsan hiç gitme.
zaten sen şimdi naparsan yap, sen gittiğinde yine kendi bildiğini yapacak, eski haline dönecek büyük ihtimalle.
  • ucan spagetticanavari  (31.01.15 15:07:09) 
upsss. bence ilk olara annene karşı kullandığın dili değiştirmelisin. bu onun hayatı. istediğini gibi yaşar. sen de ona bu kadar öfkelenemezsin. bu öfkeni hakedecek ne yapmış kadın anlamadım? tüm hayatı boyunca çalışmamışsa 60 yaşında ne yapmasını bekliyorsun. 40 yaşındayken sorsaymışsın keşke bu soruları ve o zaman çözüm arasaymışsın. türkiye'de yaşayan 60 yaşındaki insanların ne yaptığını sanıyorsun? ayy kızdım ben sana şuan. annenden böyle bahsetme lütfen. kadın bu öfkeni hakedecek hiçbir şey yapmıyor.


  • sheridans  (31.01.15 15:14:47) 
öteki tarafa empati güzel. ama fikrim değişmedi.
bir defa iç kulak iltihabı yüzünden hastalandı. sedyeye zor kaldırdık. baygınken taşınmıyor. ilk kaldırışında 120 kg deadlift yapmış adamım ben, anamı kaldıramıyorum.
öyle saçma bir düzeni var ki sürekli hastalanıyor. bir yerlerden düşüyor. bacağı beli ağrıyor. kulağı sarılı dolaşıyor (kulak bizde genetik defolu organ)
bu okb, aynısı bende de var.
ne kadar berbat ırsi miras varsa bana da tevarüs etmiş.
bakıp bakıp lan ben böyle bir yaşlıya dönüşmemeliyim diyorum. ama olacağım bu. korkuyorum.
  • namus ninjası  (31.01.15 15:22:55) 
oha 60 yaş demesen benim annem zannedecektim. Benimki 45 yaşlarında; gündüz zaten televizyon başında, geceleri de televizyon karşısında uyuyakalıyor. çok nadir dışarı çıkar, birileriyle görüşür. ev "garip bir dağınıklık"tan öte çöplüktür. seninki yine sağlıklı beslenmeye takmış; benimkisi sabah akşam burç, numeroloji, rüya müya, melekler falan takılıyor (üni mezunu). geçmişte okb tedavisi görmüş. kendisi yüzünden depresyona girdim, antidepresan kullandım. daha 1 hafta önce, ben şubat tatili dolayısıyla onlarda kalırken, yine kavga ettik, ağır bir laf söyleyip çıktım evden; o gün bugündür gitmedim, gitmeyeceğim.

bunları niye anlattım? ben pes ettim, sen 60'ına kadar iyi dayanmışsın; bari bundan sonra kendi yoluna bak.
  • rivulet  (31.01.15 15:23:24 ~ 15:25:05) 
o kırk yaşındayken ben 10 yaşındaydım. o zaman odunla dövüyordu beni.
olm benim anamla aram iyi değil. ateist olduğumu duyunca evden kovan, bir sene para yollatmayan bir insandır. kendisinden akşam vakti yemek bekleyemezsin, sabah kahvaltıyı hazırlamaz, kendi düzeni öyle berbattır ki kendi başının çaresine de bakamazsın.

  • namus ninjası  (31.01.15 15:24:59) 
rivulet beni bi sen anlarsın canım kardeşim benim. bizim ev de çöplüğün bir seviye üstü sadece.

bizim evde herkes kaçar. 4 kardeşiz. sadece en küçüğümüz evde kalmaya muhtaç. o da liseyi bitirirse evde iki ihtiyar kalacaklar.

uzun vadeli bi çözüm lazım bana yav.
  • namus ninjası  (31.01.15 15:26:47) 
öncelikle anneye kanserojen organizma denmez, ayıp.

uyuz oldum şu yazım tarzına ve anlattıklarına. hiçbir yazdığını katılmıyorum. kendi halinde türk annesi işte, ne yapsın bu saatten sonra kendini geliştirmek için, japonca mı öğrensin? şu yaşında karakterini değiştirip hamarat, titiz mi olsun. rahat bırak lan kadını. belki ölüm korkusu var, belki umutsuzluk var, belki ben bundan sonra bir şey yapamam korkusu var, belki kocası ya da çocukları hayalindeki gibi olmadı, belki elli bin tane başka derdi var. 60 yaşında bir insandan artık almaya çalışmazsın, ona bir şeyler vermeye çalışırsın, mutlu etmeye uğraşırsın. muhabbet ederken narın faydası anlatmayı mı dert ettin kendine. derde gel..

ökkeş gibi yorum yazmışsın, gerçekten ayıp lan.
  • sir gawain  (31.01.15 15:27:32 ~ 15:29:33) 
torun baksın.


  • prompter  (31.01.15 15:30:15) 
ben yıllardır dil döküyorum psikiyatriste götüremedim. babam desen kabullenmiş o artık, ben evin huzur kaçıranı oluyorum. değişmeyecek gerçekten. ya kadına "yalnız öleceksin" dedim daha ne diyeyim? hani daha ne demem gerekiyor kafasına dank etmesi için? biliyorum hiçbir zaman kabullenemeyeceksin ve annen hep kafanın bir köşesinde anti-rol model olarak kalacak ama gerçekten böylesi psikolojin açısından daha iyi. belki üzülüyorsun kardeşin de gidince yalnız kalacaklarına ama yapabileceğin bir şey yok maalesef. ben tek çocuğum, ayrı evdeyim; bazen yalvarıyor geleyim diye ama gidince kavga kıyamet.


  • rivulet  (31.01.15 15:30:48) 
benden torun çıkmaz kanka. kardeşlerim de badak.


  • namus ninjası  (31.01.15 15:30:54) 
anne normal bir anne, trolluk derken ne yapıyor? hepimizin anne babası kontrol üzerine kurulmuş varlık sistemine sahip , angelina brad tipi anne baba mı arıyorsunuz?


  • bonifas  (31.01.15 15:33:07) 
60 yasinda ve kapali fikirli birini degistirmek atomu parcalamaktan daha zor demis aynstayn. Degisim kuvvet gerektirir, onun icin kolay olan alisilagelmis sekilde yasamaya devam etmesi olacak. Liseliye odaklan bence.


  • f_d  (31.01.15 15:34:07) 
ilgilenme, gitme yanına bırak... hele kardeşlerin de varsa hiç ilgilenme. arayıp sorma bile...
niye yanına gidip o kadar uzun süre kalıyorsun o kadar rahatsızsan?
sevmek zorunda değilsin anneni, buradaki kişilerin çoğu gibi düşünmüyorum ben.
aranızdaki kişisel sorunlar nedeniyle nefret dahi edebilirsin, istediğin gibi hitap da edebilirsin. bilmeden yorum yapılması kolay sonuçta...
ama istesen de değiştiremezsin diyorum, bırak pes et. canını sıktığına değmez. ne kendinin ne onun...
zamanında senin kararına dahi saygı duymamış birine saygı duymak zorunda değilsin, ben senin yerinde olsam hayatım boyunca bir daha yüzünü bile görmezdim.
  • ucan spagetticanavari  (31.01.15 15:37:07 ~ 15:38:04) 
bilmiyorum hanımlar beyler. bilmiyorum.
ben de asap sahibi oldum. gerçekten uzlaşılmaz bir insanım. kardeşlerim varken denge oluyor ama şimdi biri askerde diğeri şehirden taşındı.
babam da denge politikası güdüyor.

neyse yaaa. ben çıkıp arkadaşlarla buluşucam. buna çözüm bulabilen arkadaşlar, varsa bana ulaşın lütfen. ya da analarımızı tanıştıralım birbirleriyle, çıkartalım bi yerde maşukiyeye sapancaya falan yollayalım minibüsle. aramızda para toplayıp bi de gündelikçi tutalım. bunlar evde yokken evi temizletiriz.
  • namus ninjası  (31.01.15 15:38:23) 
Muhtemelen annen de senden pek hoslanmiyor. İgnore edeceksin.


  • damdanakan  (31.01.15 15:46:27) 
yahu anneleriniz bu kadar kötüydü ama sizi onlara laf sayacak kadar büyütmüş. o kadar pisti, yemek yapmazdı falan ama ölmemişsiniz bak. 6 aylık bir bebeğe bir annenin harcadığı enerjiye/zamana ve emeğe şahidim. yapmayın yani! yineliyorum bu kadar öfkeleneceğiniz birşey yok. ayrıca ülkenin gerçeğinden uzak mısın sen ninja? ateistim diyince evden atmış, atar tabi. türkiye'deyiz yahu. bu zaman kadar kaç kere 'hayatında ne yapmak istedin?' diye sordunuz? ya da kaç kere 'bir sıkıntın, derdin var mı?' dediniz? ne paylaştınız? onun sizinle birşey paylaşabilmesi için ne yaptınız? bir de 'annem yüzünden psikolojim bozuldu' ne demektir. siz doğduğunuzda da onun hayatı sikildi. olsun o kadar yani. terlikte dalıcam şimdi size


  • sheridans  (31.01.15 16:03:32) 
bende de böyle bir sorun var, biraz daha karmaşık yalnız. ne kadar ignore etmeye çalışsan da olmuyor. psikoloji falan kalmıyor adam da. hiçbir şeye tahammül edemeyen biri haline gelebiliyorsun. haliyle bu kadar mantıksız şeyler yapan biriyle aynı mekanda bulununca kendine güvenin de kalmıyor, kendini mal gibi hissediyorsun. yaptığı her şey, attığı her adım anlamsız gelebiliyor. sanırım tek çözüm bir an evvel yol almak. yalnızlığın işkenceli halindense huzurlu halini tercih ederim.


  • carnal malefactor  (31.01.15 16:08:33) 
şurada şu kafadaki bir kadını bile sırf "anne" sıfatına sahip diye ölesiye savunuyor hala bir sürü kişi, nasıl bir şey anlamıyorum ya...
imkanı olmayan çocuk yapacak diye bir şey yok, yapıyorsa hatalıdır. saygı duyulacak bir tarafı yoktur...

"ne zor şartlarda dünyaya getirip büyüttü seni" -getirmeseydi
"yemedi yedirdi, kendine almadı sana harcadı" -parası yoksa çocuk yapmasaydı

ulan salaklığı yüzünden insanların övüldüğü nadir konulardan sanırım bu... çocuk yapmak çok matah bir şey değil, üstün yetenek gerektirmiyor... hayvanlar da yapıyor onu...

ailesini seviyor diye herkesin ailesi sevgi pıtırcıklarından oluşacak sanıyor optimistlerimiz her ortamda. yok öyle bir dünya...
  • ucan spagetticanavari  (31.01.15 16:15:47) 
bence kendin ayrı yaşayabiliyorsan hiç takma boşver ayrı yaşa.anca bayramlarda vs yanına git biraz oyur kalk git.başka türlü bu durum değişmez.bende de tam birebir olmasada aynı durumdan muzdaribim umarım yakında bende kurtulucam.

birde burdaki bazı tipleri takma yok öyle konuşulmaz yok o sana o kadar bakmış sen böyle konuşamazsın diyenleri.birisi annen veya baban diye illa sabretmek zorunda değilsin.
  • lprytk  (31.01.15 16:34:35) 
benim annem de 65 yaşında. akrabalarıyla falan iletişimi iyi ama televizyon konusunda ben de huzursuzum zira takıntılı olmaya başladığını fark ettim.

her gün bir yerim ağrıyor diye geliyor mesela. kendini dinlemeye başladığını fark ettim. oram ağrıyor, buram kaşınıyor, şuramda bir şey mi var. sabahtan akşama kadar dışarıdayım mesela, eve geliyorum, hemen(cidden hemen, eve girer girmez) gün içinde ağrıyan yerlerini anlatıyor. babam vefat ettikten sonra daha da arttı bu durum ama babam vefat edeli 12 sene olmuş. ben suçu doktor programlarına atıyorum. bazen kanal frekanslarını mı bozsam falan diyorum.

sabah doktor programı, öğlene doğru cinayet, kaçırılma, iz sürme programları, akşam halk tv'de "akp ebemizi belleyecek" temalı yayınlar derken psikoloji kaldırmıyor bence. anne çık biraz dışarı dolan diyorum yok, haftalarca evde durabiliyor, telefonla konuşuyor neyse ki.

psikolojik olarak toparlaması için bunu yapıyoruz. doktora götürdük ilaçlı tomografiler, kan tahlilleri, kolonoskopi falan her şeyi yaptırdık. yok işte bir şeyin diyoruz, 1-2 gün şuram ağrıyor buram ağrıyor demiyor, 3. gün yinje bir yeri ağrıyor kesin. evde kalmaktan oluyor bu.

şimdi 3-5 gün teyzemlerin yanına gitti, açılmış, aradım az önce neşeliydi. böyle olacaksın. bozacam valla kanal frekanslarını. o doktor programlarını, iz sürme programlarını hangileri yayınlıyorsa, tamamen bozacağım. nat geo falan kalsın.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (31.01.15 16:47:39 ~ 16:48:37) 
tabiki kimseyi sadece anne ve babanız diye sevmek zoruna değilsiniz. ama bir insana hele ki 60 yaşındaki bir insana evi temiz değil ve tüm gün tv izliyor diye hakaret etmemelisiniz, nefret etmemelisiniz, onu aşağılamamalısınız. kötü bir insandır, hırsızdır şudur budur, birilerinie zarar veriyor, canını yakıyordur tamam. ama ortada böyle bir durum yok. kadının evi yahu! temizlemez. eğer pis olmasından rahatsızsa sen temizle/temizlet. rahatsız değilse karışamazsın. onun hayatı. eğer sabah onunla kahvaltı etmediysen ve o yalnızlıktan bunu tv karşısında yapmaya başladıysa da susacaksın. ya da sadece sevdiği için bile bunu yapabilir.
çocuklar ilerliyor diye anne ve babalar ilerleme zorunda değil. sen üniden mezun olduğunda annen böyleydi, sen işe başladın annen hala aynı yerde, sen dil öğrendin ama annen hala o tv karşısında. evet, öyle. o yaşlarda sen de yavaşlamış/durmuş olacaksın. 60 yaşında bir insanın ne yapmasını planlıyorsunuz anlayamıyorum.
ve yineliyorum bu öfkeye de hiç anlam veremiyorum. ha belki de ben 18 yaşından beri ailemle ayrı yaşadığım için bu süreçleri yaşamadım. ama burada da hata belli bir yaşa gelip hala ailesiyle yaşayanlarda bence.
sevgi pıtırcığı bir ailem yok. kimseyi de kutsamıyorum. sadece anlamaya çalışıyorum. yakınmak, öfkelenmek yerine anlamak ve çözmeye çalışmak daha doğru
  • sheridans  (31.01.15 17:10:26) 
Sheridans o şekilde hitap etmesinin ya da hakaret etmesinin sebebi sadece bu sorunlar mı ki?
adamı evinden kovmuş, tercihine saygı duymamış, üstünde kendi fikirlerini dayatmaya çalışmış geri kafalı biri... genel hitap şekli de gayet bu şekilde olabilir.
he ben de karışmamasından yanayım, çünkü değişmez... boşa uğraş olur. değmez vereceği uğraşa. zaten karışma hakkı da yok, aynen o kadının zamanında bu arkadaşın inançlarına karışma hakkı olmadığı gibi.
ama o kadın nasıl karıştıysa zamanında, şimdi karışılması da hakettiği karşılıktır. laf etmeye yüzü olmamalı... hep biri birini kötülüyorsa kötüleneni savunmak, tek taraflı empati filan yanlış. iki tarafın da hataları olabilir. genel olarak ninja gayet haklı bana kalırsa... tek sorun, maddi olarak rahat ettiği için o eve gidip kalması... hiç arayıp sormayıp yüzünü dahi görmese sorun kalmayacak işte. iletişimi kesip hayatından çıkarsa olup bitecek.
  • ucan spagetticanavari  (31.01.15 17:33:49) 
belki annen kendindedir de, sen kendinde değilsindir.
nereden biliyorsun?

  • pangea  (31.01.15 18:08:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.