[]

özyeğin üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Soru başlıkta. Aklınıza ne gelirse paylaşırsanız sevinirim. 3 kelime ile bile olsa olur.

Kardeşim bu üniversiteye gitmeyi düşünüyor. Ama sizin de fikrinizi merak ediyorum.


 
haterz gonna hate ama özel okula gideceğime liseyi bidaha okurum daha iyi. hele ki yeni açılmış dandik bi üniye. özelleri burslu kazanmak da 'aslında zekiyim ama götü kalkıkların arasında olmak hoşuma gidiyor' demenin başka tarafı. adam gibi bidaha kassın da devlet üniversitesine gitsin. sorry.


  • KidLazer  (30.01.15 10:19:23) 
buraya gelip bir bok bilmeden atıp tutanların laflarını dinleme öncelikle. Bildiğim kadarıyla fena değil gelişmekte olan gelecek vaad eden bir universite. kurulalı 8 sene olmus pek de yeni sayılmaz. sagda solda acılan sikko özel universitelerden biri değil yani merak ediyorsan. bilkent koc sabancı diil tabi, ama bir kaç tık altı işte.


  • t joe  (30.01.15 10:25:54 ~ 10:27:39) 
özel sektör için konuşuyorum işe alımlarda kaliteli üniversiteler arasında kabul ediliyor. hatta bilgi, yeditepe,bahçeşehir, kadir has gibi üniversitelerden daha iyi konumda. tabi bi bilkent koç sabancı değil.


  • kafkef  (30.01.15 10:27:36) 
Eğer kazanılan üniversite iyi ise, bölüm de sağlamsa devlet üniversitesinde okumanın hiç bir anlamı yok. Şimdiki aklım üniversite tercih döneminde olsaydı kesinlikle devlete gitmezdim. (Boğaziçi, Hacettepe gibi üniversitelerin yüksek puanlı bölümleri hariç)

Özyeğin hakkında da olumlu şeyler duydum. Bence düşünülebilir.
  • once  (30.01.15 10:34:24) 
ocak sonu itibariyle elektrik-elektronik mühendisliği bölümünden mezun oldum. kurumsal olarak bir facia fakat eğitimin kalitesi tartışılmaz.

yazları kendi okulumda açılmayan dersler sebebiyle itü'den 3 yaz okulu boyunca ders aldım. hocaların ilgisi/alakası/bilgisi kendi okulumdaki hocalarıma kıyasla vasattı. alanına çok hakim ve öğrenciye karşı çok ilgili hocalarla eğer öğrenci de ilgiliyse şov yapılıyor. böyle bir sürü arkadaşım da var.

Vakıf üniversitesi kolay olur algısını yerle bir edecek şekilde zordur. ülkedeki diğer kaliteli vakıf üniversiteleriyle(bilkent, koç, sabancı) aynı kategoride yer almak isteyen ve 8 yıldır bu amacından sapmamış bir okuldur. Kardeşinize bunu da belirtin.

Aklınıza takılan bir soru varsa cevaplayabilirim.
  • papalinatava  (30.01.15 10:35:24) 
bilkent koç sabancı üçlüsüyle anılmak isteyen ama olamayan bir vakıf üniversitesi olduğunu düşünüyorum.


  • sayns  (30.01.15 11:03:07) 
kardeşim hukuk okuyor 3. sınıfta. bildiğim kadarıyla fena değil.


  • argent dawn  (30.01.15 11:14:20) 
Vallaha ise girdik. En cok odtulu var ama agirlikli bilkent, bogazici ve sabanci. Aralarinda 1 tane de ozyegin universiteli biri vardi ise yeni giren. Adamla konusurken universite muhabbetine konu gelince izyegin mezunuyum dedi. O ne ya? Demistim. Piyasada o kadar cok tabela unisi var ki herhalde onlardan birisidir dedim ama tabela unisinden adam almiyor calistigim yer.

Cocuk iyi bir cocuk. Zeki. Cok hirsli ve ogrenmeue ac ama bunlar egitimle degil kisisel olarak gelen ozellikler bence. Kotu bir egitim almamis. Ama cok metak ediyor, iyi ozellikler. Ama fazla calismayi sevmiyor. Mesai biter bitmez gidiyor. Herkes gidebilir ama buyuk ihtimalle 10 sene icinde hepimiz mudur olucaz. Ozveri bekleniyor bizden.

Ozyeginde okuyan adami elestirmem. Ancak cocugum olsa hayatta gondermem. Universite safeve egitim yeri degil. Kisilik ve kimlik olusturacak bir yer. Bu sebeple ulkede daima tercihim odtu ve bogazici olur. Ise alimda da, ileride cocugum olsa da. Bu adamlari elit kabul eder, onlara ayri yonelirim. Sadeve egitim degol, bakis acilari da onemli.

Yine de tek kisi uzerinden egitimi kotu bir uni izlenimi birakmadi bende. Ancak yabanci dil yetersi gibi duruyor.
  • joy luck club  (30.01.15 11:15:33) 
Devletten şaşmayın bu kadar net olarak diyorum. Madde madde sıraladım ama özellerden uzak durun bunu diyeyim en son


  • vosvos3131  (30.01.15 11:40:14) 
türkiye'de; boğaziçi, itü, odtü falan değilsen devlet üniversitesinde okumayacaksın.

bilkent, sabancı, koç'u da ayrı bir kenara koyarsak diğerleri arasında özyeğin'in sıralaması gayet iyi. tabela üniversitesi değil kendisi.
  • kamera motor  (30.01.15 11:52:19) 
Ben devlet okulu da özel de Görmüş biri olarak Şunları Söyleyeyim. ODTÜ, Boğaziçi gibi cidden iyi okullar gelmeyecekse be okutacak imkan varsa illa devlet diye diretmenin mantığı yok. Çok iyi özel okullar da var. Özyeğin de birçok devlet okulundan ve özel üniden iyi.

Özel okulları kötüleyenler genelde hiçbir fikri olmayan ama sırf "bobo porosoylo okoyorlor" demek için bilmeden konuşan tipler. Devletin iyisi kötüsü olduğu gibi evet özellerin de var. Sabancı, koç, bilgi, Bilkent, Işık, Özyeğin, yeditepe bunlar iyi okullar.

Ben ışık mezunuyum, Işık Üniversite'si elektronik, bilgisayar ve it bölümlerinden mezun olup iyi işler bulmayan arkadaşım yok öyle Söyleyeyim. En az maaş alan ilk yılında 4000 tl ile başladı, mühendis olarak. Tabi bu herkeste böyle olmayabilir kendi arkadaşlarımdan gördüklerimi söylüyorum, iyi firmalarda ortalamaya oranla gayet yüksek maaşlarla ile başladılar, kimse de özrl üniversiteliler dşye işe almamazlık falan etmedi. Kendi bölümüm şçin konuşursam, özel olduğu ıcın küçümseyerek başladığım Iki bölümde de resmen ağlayarak okudum. Iki üç tane klasik özel okul Öğrencisi tiplemesi dışında herkes hırslı, herkes ortalama yapayım derdinde. Hocalar hiç acımıyor, Geçme notu 70. Özel okullarda beleşe ders geçiliyor olayı yalan.

Benim erkek kardeşim Okan'dan mezun, %100 burslu inşaat. Kız kardeşim ODTÜ'de okuyor, inşaat. Ikisi arasında illa ki fark var çünkü öğrenciler çok farklı. Erkek kardeşim kız kardeşim kadar zorlanmadı çünkü evet Okan daha kolaydı ODTÜye göre.


Eğer tıp, hukuk gibi Bölümler değilse veya Boğaziçi, Hacettepe gidemiyorsa boşuna devlet okuluna göndermeyin imkanınız varsa. Atıyorum Ekonomi okuyacaksa yine atıyorum Çukurova yerine Özyeğin de okusun, ışıkta okusun. Bildiğim kadarı ile Özyeğin de birçok bağlantısı olan, iyi imkanlar ve hocalar sunan bir okul.

Telefondan Yazdığım ıcın yazım hataları için affedin.
  • april12th  (30.01.15 12:33:06) 
Üniversitelerin içinden biri olarak görüşüm çok olumsuz.

Şu anda türkiye'nin en iyisi denen 10 üniversitede bile eğitim kalitesi berbat durumda.

Özyeğin gibi bir üniversiteye gitmek bana kalırsa hiç doğru bir tercih değil.

Burada tabii sabaha kadar türkiye'deki eğitim kalitesini de tartışırız o ayrı konu ama sadece "üniversite diplomam olsun" amacı ile gidilebilir. Rasyonel bir amaçla gitmek bence çok saçma.
  • godsparticle  (30.01.15 12:42:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.