[]

Kısırkaya Toplama Kampı Eylemi

İBB baya paniklemiş durumda. Durmadan açıklamalar, yalanlamalar vs. Ama durum ortada.


31 Ocak Cumartesi günü, saat 12:00'de Kısırkaya'da toplanılacak. Ekşi Duyuru'dan gelmek isteyen olursa sözlükten veya buradan iletişime geçip birlikte gidebiliriz.

Eylem çağrısı ve destekçiler:
www.facebook.com

not: duyuru sabitlenirse süper olur.

 
olaylar zaten tamamen yalan. ibb doğru söylüyor. on numara tesis var orada. ama millet götünden laf uydurmakta. sikime kadar yol var.


  • Alt4y  (29.01.15 20:55:25 ~ 21:04:29) 
giden yok mu?

hiç mi yok?
  • treize  (29.01.15 20:56:32) 
@treize,

ben gidiyorum.

@Alt4y,

Gecen seneden beri bir grup aktivist bas bas bagiriyor burada olan bitenle ilgili. Kimse sesini cikarmiyordu. Topbas ovunerek anlatiyordu burayi. Sonrasinda muhtemelen cevresini de imara acacaklar. Buranin insaatinda sunulan tasari vardi, 2012 eylemi de o yuzden yapilmisti.

Yalan demeden once neyin ne oldugunu ogrenmeye calissaniz keske.
  • pasiflaura  (29.01.15 21:15:58) 
@Alt4y

3 senedir bu mesele var.

Insan bilmedigine yalan diyemez. En fazla "bilmiyorum" diyebilir. Keske oyle deseydiniz.
  • elxa  (29.01.15 21:17:56 ~ 21:18:51) 
on numaraysa buyrun siz yaşayın o tesiste.


  • pasiflaura  (29.01.15 21:19:41 ~ 21:19:52) 
olan bitenden haberim var. tatava yapmayın boşuna.


  • Alt4y  (29.01.15 22:10:13) 
sokaklar hayvanlardan "temizlenecek" diye tatava yapıyoruz, hatta kıçımızı yırtıyoruz. çünkü biz hiçbir canlının hapsedilmesini, tecrit edilmesini, yaşam hakkının gasp edilmesini, insanın hiçbir canlı üzerinde tahakküm kurmasını kabul etmiyoruz. cumartesi günü tabii ki kısırkaya'da olacağız.


  • madarch  (30.01.15 07:35:55) 
protestosunu yapmak isteyen arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum, hiç bir canlıya böyle davranılmasına göz yumulmaması lazım.

ama o zaman çete halinde gezen sokak köpeklerine ve insanlara verdikleri zararlara bir çözüm bulmanız lazım. çünkü ibbnin bu barınağı yapmaktaki amacı, ilçelerin vatandaştan gelen sayısız şikayet üzerine bu soruna çözüm bulamayıp ibbden yardım talep etmesi. buna çözüm bulun, hemen yanınıza geliyorum.
  • emirkulu2  (30.01.15 08:06:15 ~ 08:19:06) 
en başta hayvanları alınıp satılabilir hale getiren, kayıt sistemi talebine yanaşmayan yetkililerden köpekleri toplayın demek yerine bunu talep etmek gerek. sahilde bir yığın köpeğin olduğu bir yerde yaşıyorum. (soğukta üşümeleri, yetersiz beslenmeleri (bizim desteğimize rağmen), ıslanmaları vb içimi yakıyor tabii) ancak o köpeklerin hiçbiri saldırgan değil. sokakta şiddet gören her canlı agresifleşir korkmadığını göstermek için. köpekler zaten sürü halinde gezer ancak bizim köpekler ilişkimiz "köpek ısırır" diye öğretilerle başlayınca sokakta uyuyan hayvanı dahi belediye şikayet eden insanlar görüyoruz. bahsi geçen toplama kampını bir kez incelediğinizde yaşam alanı değil bir hapishane olduğunu göreceksiniz. ayrıca sokak hayvanlarının deney hayvanı olarak kullanımının önü açılmışken kısırkaya'nın masumca yapıldığı düşünülemez. 200 köpeğin bir arada bulunduğu geçici barınma yerlerinde bile hastalıklar önlenemez, sürekli can kayıpları yaşanırken, yeterli personel verilmezken 20 bin köpeğe sağlıklı bakım nasıl sağlanacak? (hayvan hakları kısmından bakmıyorsanız bile bu soruları değerlendirin lütfen.)


  • madarch  (30.01.15 08:39:22) 
madarch anlıyorum sizi ancak hala dediğim şeye bir çözüm değil bu. sizin sahilde köpekler sürü halinde gezip ısırmıyo olabilir ama dragos sahilindekiler ısırıyor. milletin ödü kopuyor, sahile sabahları yürüyüşe çıkamayan bir çok tanıdığım var. aslında onlar ısırmıyor diye insanların kendi kendilerini telkin etmesini bekleyemezsiniz ki, menfi olaylar mevcut. iki tarafı da mağdur etmeyecek bir çözüm gerek.


  • emirkulu2  (30.01.15 09:10:50) 
çözüm hayvanlara bakış açımızda. onları uzaklaştırmakta değil. saldırıya uğrayan her canlı saldırganlaşır. konuyu dağıtmak istemem ancak bunu hayatımızdan köpekler çıksın gitsin sözü üzerinden bir sürü insan tartışıyor.


  • madarch  (30.01.15 09:34:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.