[]

iyi bisikletçi ne demek?

ünlü turlardan videolar izliyorum. gözüme çarpan da 2 3 tane bisikletçi var. Peter sagan, mark cavendish, chris froome. bu arkadaslar ilk gözüme çarpanlar..(hala iyiler mi, o zaman mı iyilerdi bilmiyorum. bilgi sahibi değilim)
şimdi ben bu bisiklet turlarını izlerken nelere bakmalıyım?
atıyorum "öff peter sagan öyle bi hareket yaptı ki nefesim kesildi mk!" gibi hayranlık belirtgeci ifadeleriniz oluyor mu? nasıl bir hareket yaptıgında oluyor ya da. sollama yaparken mi, son 50 mt'de mi? nerde?
-bu turları izlerken nelerden etkileniyorsunuz?
-şu an ön planda olan isimler kimler? siz kimi ne için seviyorsunuz ve takip ediyorsunuz?
-takım tutma olayı bisiklet içinde var mı?

az buçuk sorumu anlatabildim heralde..

 
iyi bisikletçiden ziyade "iyi sprinter", "iyi tırmanışçı" gibi özelliklerinin iyi olmasıyla tanımlanır.


  • robin crusoe  (29.01.15 14:45:24) 
basketbol ile hiç alakam yok. bende basket maçlarını anlamıyorum mesela. yalnız değilsin.


  • zam sampiyonu domates  (29.01.15 15:07:55) 
bisiklet sporu gerçekten efsane zevklidir. izlerkenki manzara, o muhteşem sohbete tanıklık etmek. avam bir spor değil asla. ve göründüğünden çok daha stratejik. ölümüne de zor bir spordur.
www.dengetekeri.org
gökhan çok iyidir. buradan okumaya başla. takıldığın yerde bana yaz. istediğin şekilde yardım ederim.
umarım iyi bir bisiklet tutkunu olursun ((:
  • istebunudusunmemistik0empty  (29.01.15 15:10:23) 
@robinson crusoe+1

yarışın tamamını izlediğinde dikkatini çeker zaten, sprintler tırmanışlar ya da genel süratin yüksekliği iyi yapabilir bir bisikletçiyi.

veya tüm bunlardan bağımsız, niki terpstra'nın işemesi gibi bir hareket de bir bisikletçiyi iyi yapabilir bence. yetenek meselesi.

www.youtube.com
  • duseyazar  (29.01.15 15:12:03) 
@zam şampiyonu domates
Basketboldan anlamazsın ama smacı bilirsin:) lebron uçarak smaç bastığında vay mk bu insan mı diyebilirsin:)
Bisiklet sadece pedal çevirmekten ibaret olmadığı için her yaz milyonlar izliyor. Merakım sadece salt izlemek yerine ne görmem gerektiği konusunda :) öyle bi seyler işte
  • hede hodo  (29.01.15 15:23:10) 
Bisiklet sporcusunun hası tırmanıșçı ve domestiğidir. aynakol.org da iyidir.


  • mahsus mahal  (29.01.15 15:45:25) 
Bisiklet sporunu insana sevdirecek birçok farklı neden olabilir. Kimi Tour de France'ın muhteşem manzaralarından etkilenebilir. Kimi Froome'um herkes yorgunluktan tükenmişken bitime 2-3km kala %15 eğimli yokuşta yaptığı ataktan etkilenebilir. Bazıları sprint etaplarının hastasıdır. Son birkaç yüz metreyi beklerler Cavendish'in inanılmaz ataklarını görebilmek için.

Takım tutma tabiki vardır ama bu sporda bisikletçi transferleri çok olur. O yüzden takımdan ziyade adam tutma vardır. Bence izleye izleye bir noktada sizi bisikletin hangi detaylarının heyecanlandırdığını keşfedeceksiniz.

Senin adamın kim derseniz Fabian Cancellara yani Spartaküs derim.
  • Sandeman  (29.01.15 16:01:54) 
manyaklar gibi yutuptan izliyorum. 30'dan sonra gelen hevese bak hele deyip kendime gülüyorum:D
hayırlısı artık..

  • hede hodo  (31.01.15 01:10:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.