[]

Çalışırken yeni bir iş aramanın adabı-usulü nedir?

İş değiştirme amacı: daha fazla para kazanmak, daha çok maaş.

1-) Kariyer.net'e ilan açıyoruz ama mevcut çalıştığım yer bunu görürse, -iş bulamama senaryomu düşünerek- kötü bir durum oluşmaz mı? Bu sefer elimizdeki işten de olabiliriz sanki.

2-) Diyelim ki bi firma ile iş görüşmesi ayarladık, nasıl gideceğiz? Bi kere de olmuyor ki bu mülakatlar. Sürekli izin almak göze batmaz mı? Yani amaç iş arayım diyorum ama mevcut işimi ve huzurumu kaybetmek istemiyorum.

3-) Aslında bu konuda hiçbir fikrim yok. Bunu daha önce yapanlar nasıl yaptı?

 
1) kariyer.net'te şirket engelleme özelliği var diye biliyorum. öyle bi şey yapılabilir.


  • hesabım silindi kırgınım modlar  (28.01.15 20:31:45) 
1. hiçbişi olmaz. çalışan herkesin kariyet.net te bi hesabı vardır. iş arıyor diye kovulacaksan kovul zaten. merakımdan bakıyorum dersin en kötü.

2. ilk işime başladığımda aynı soruları soruyordum. iş değiştirmeyi kafaya koyunca sürekli aldığım izinler umrumda olmaz oldu. mevcut düşüncenle ayrılmazsın sen mevcut işinden.

3. kariyer.net e başvurdum aradılar çağırdırlar. mis gibi de gittim görüştüm oldu. bastım istifayı kavga gürültü derken ayrıldım. zor değil. yeterki kafaya koy iş değiştirmeyi.
  • washe  (28.01.15 20:35:11) 
1) Kariyer.net'e ilan mı açıyorsun? Kariyer.net'te CV'ni aktifleştirip, ilanlara başvuruyorsun. İlan sahibi dışındakiler senin kimlere başvurduğunu göremez. Ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi şirket engelleyebiliyorsun da, onlar senin CV'nin aktif olduğunu bile göremez.

2) Hafta sonu, akşam, sabah erkenden, yakın bir yerse öğle arasında yapmaya çalış görüşmeyi. Birkaç saatliğine ofiste olmamak için kullanacağın başlıca bahaneler "bankada işim var", "dişçiye gideceğim", "sabah kendimi hasta hissediyordum" vb. Gün ortasına mülakat gelirse de o günü/yarım günü izin alıver.

3) Böyle yaptık.
  • long live rock n roll  (28.01.15 20:45:16) 
1) ilan açmıyorsun cv'in var ki gayet normal bu nedenle kovulmazsın ama şirket bilgisayarından girme gene de
2) Öncelikle mesai saatleri dışında ayarlamaya çalışın görüşmeyi mümkünse cumartesi falan. İK firmaları skype üzerinden de yapıyor. Ama mecbur kalırsanız mesai saatleri içinde 8-9 ya da 5-6 gibi ayarlayın bi bahane bulursunuz. Doktora gidersiniz mesela başka görüşme için devamında tahlil istemiştir doktor. Sonra bunun kontrolü var. Sabah uyuya kalmış olabilirsiniz. Akşam bir işiniz vardır 1 saat erken izin alın. Yani gidip 2'ye görüşme koymayın.
3) meraklanmayın herkes bu şekilde yapıyor yaklaşık 7-8 iş değiştirdim. Hiç sorun yaşamadım. Ayrıca aldığınız maaşı şu an aldığınız maaştan yüksek söyleyin daha da üstünü isteyin mutlaka. ve aldığınızı söylediğiniz maaştan düşüğe gitmeyin.
  • nuka cola  (28.01.15 20:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.