[]

Parayla saaadet olmuyor diyen kim?

"Nasıl olmuyor lan anlatın hele"
Açıkçası son zamanlarda iyi paralar kazanmaya baslayınca en yakın çevremdekiler
Bile değişik davranmaya basladı.
sonuçta yaşam kaliten değişince hem daha sosyal hem de daha iyi yaşıyosun

 
fakire teselli bulmak kolay ondan hep.


  • bryan fury  (28.01.15 15:03:01) 
parayla saadet olmuyor diyenle, "ama teknoloji çok saçma birşey. mesela 3310 bana yetiyor. diyen" aynı kişi olabilir mi acaba?


  • pangea  (28.01.15 15:05:25) 
eksiduyu.ru

tamamen katılıyorum.
  • m e b  (28.01.15 15:14:02) 
Zengin olmadan bu saadet olayını cevaplamak zor, çevremdeki zenginler çok çalıştığı için huzuru yok kafayı yemişler, çalışmayan zenginlerde paranın kölesi olup kaybetmişler kendilerini..


  • redeath  (28.01.15 15:19:40) 
parayla saadet olmuyor'u en düz haliyle anlarsak yanlış tabi. ama orada kastedilen "sadece parayla saadet olmaz". bu haliyle de doğru.


  • dahili meddah  (28.01.15 15:23:26) 
teknoloji çok saçma bir şey. çakmaktaşından el baltam bana yetiyor.


  • namus ninjası  (28.01.15 15:23:42) 
@m e b 'in duyurusuna verilen cevaplar şok etkisi yarattı bende.

birisi sakıp sabancının şeker hastası olduğu için adana kebap yiyemediğini yazmış. lan sanki rahmetli çok zengin olmasaydı şeker hastası olmicaktı. Aynı zamanda kendisi adana kebap yiyemediği için hayata küsmüştü.. Ama böyle bi durum yok. Ya da sabancının oğlu hastaydı ama zengin olmasaydı hasta olmicak mıydı? falan filan.
  • t joe  (28.01.15 15:23:43) 
o parayı paylasacak kimselerin yoksa hiç bir anlamı yok.

ama yinede parasız olmaktan iyidir tabii ki lan.
  • fransizkalanadam  (28.01.15 15:29:07) 
Sözüm meclisten dışarı ama eşeğe altın semer vursan eşek gene aynı eşektir.


  • phoenixboy  (28.01.15 15:29:14) 
dünyanın düzeni böyle. mutlu olmanın en önemli ön koşullarından biri para.

ama yaşam kaliten değişince değişik davranan insanlar olmasının bu durumla bir alakası yok. toplumsal sınıflar arasında uçurum olan güzel ülkemizde insanlar ucundan kıyısından bile olsa sosyo-ekonomik açıdan bir üst sınıfa dahil olabilmek için götlerini yırtıyorlar.
(bkz: asgari ücretle çalışıp iphone'la gezen insan)

en başından sağlıksız olan bu sosyo-kültürel durumdan bihaber olup, farkında olmadan içselleştiren kompleksli insanlar(ımız) da "sonunda layık olduğu(!) yere" geldiğinde ne yapacağını şaşırıyor.
  • take me rufee2  (28.01.15 15:30:20 ~ 15:35:28) 
Benim, parayla mutlu olunmuyor, sırf parası olduğu için mutlu olan insanların mutluluğu yapay mutluluklar. Bir sürü örneğini de gördüm. En basit az önce arkadaşımla konuştum, aşırı zenginler, evli 3 senedir çocuk istiyor olmuyor, gitmedik doktor, denemedik çare kalmadı. Olmuyor. Mutsuzluğun dibinde yaşıyor.


  • elikası  (28.01.15 15:35:30) 
parayı amaç haline getirenler için o.


  • zgrydn  (28.01.15 15:43:03) 
@elikası, arkadaşınız zengin olmasaydı yine çocuğu olmayacaktı ve bunun dışında bir de geçim problemi yaşayacaktı. (erkek olduğu varsayımı ile) "ulan hem evimi geçindiremiyorum hem çocuk yapamıyorum sikerim böyle hayatı" diyerek bunalımlar vs. olabilirdi.

paran olması bazı sorunları çözer bazı sorunları çözemez eyvallah ama parasızlığın getirisi nedir bana açıklayın
  • t joe  (28.01.15 15:52:08 ~ 15:52:37) 
Zengin bir aileden gelmiyorsun büyük ihtimalle, o yüzden şu anda yeni edindiğin imkanlar seni çok mutlu ediyor. Yalnız bunlar hali hazırda sürekli sen de olsaydı süper bir mutluluk duymazdın. İnsan takacak şey bulur...


  • Silsile  (28.01.15 16:33:44) 
@ t joe arkadaşım kadın, mutsuzluğunun tek sebebi çocuk değil, en kötü tüp bebek yapar aşar o sorunu, mutsuzluğu önceden beri var, şu anki mevcut sorun çocuk. Zenginliğin, paranın, varlığın mutluluk getirmeyeceğini yaşayarak da gördüm. Maddi olarak belirli bir yere ulaşmayı hedeflemiş bir insansa karşındaki, parayı bulana kadar hep değer vermişse paraya, muhtemelen para onu mutlu eder. Bir süreliğine tabii, mutluluğu paraya bağlıysa kısa bir zaman sonra yine mutsuzluğu bulur o insan. Ben parasızlığın bir getirisi var demedim, mutluluğu paraya bağlayamazsın dedim. Parasız olan insanların hepsinin mutsuzluktan ölüyor olması lazımdı o zaman.


  • elikası  (30.01.15 12:57:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.