[]

sistem nasıl ?

artık toplama aşamasına geliyorum. meraklısına-uzmanına eleştirilmek ve geliştirilmek üzere taslağını arz ediyorum:

-işlemci: i7 4790

-gpu: msi gtx970 gaming

-anakart (bunda tereddütteyim. yardım ve önerilere muhtacım.gözüme kestirdiğim z97 chipsetliler): msi z97 gaming 3, msi z97 sli krait edition. (400-450 bandında olsa başka ne olur ?)

-ram: g-skill ripjawsX ddr3 1600 mhz

-ssd: samsung 840evo 120gb
-hdd: wd caviar blue 1tb 7200 rpm

-işlemci fanı: cooler master hyper 212 evo.

-kasa(bunda da çok kararsızım. gözüme kestirdiğim güç kaynaksız 3'lü şu): cooler master silencio, zalman z12 plus, corsair carbide 400r (varsa daah iyisini bekleriz tabi ki)

-psu: seasonic M12 II 620w 80+ bronze

-ses kartı: asus xonar dgx 5.1 pci express

-monitör: ???? işte en karasız olduğum yer. 300-400 hadi max 450 civarı sağlam bir monitör tavsiyesine köppekler gibi muhtacım.

tikler geç de olsa ilerleyen saatlerde gelecek. arz ederim !

 
corsair 400r güzel kasa. ben de kullanıyorum. işlemci fanını da corsairin su soğutmalarından al mis gibi olsun derim. overclock yapmayacaksan veya çok sıcak ortamlarda çalışmayacaksan stock fan bile yetiyor ama tecrübeyle sabit.


  • argent dawn  (28.01.15 15:33:17) 
Intel 4790'a Stok fan yetmez. Facebook bile 80 dereceye çıkartıyor Stok ile. Evo en ucuz, güzel seçim eğer Almanya veya Amerika'dan alma şansınız yoksa.
Eğer varsa şunu tavsiye ederim; (bkz: be quiet)

Aynı zamanda işlemciyi mutlaka "K"lı alın.

Ram olarak Corsair tavsiye ederim. Low profile 1600MHZ CL9 4x2 falan.

ekran kartı olarak Gigabyte daha iyi iş çıkardı. testlere bakabilirsiniz youtube'dan. Ama 2 çeşidi var. G1 GTX970 olanı güzel...

Eğer Corsair alabiliyorsanız Corsair alın alabildiğiniz kadarı. Corsair kasa candır. 350D var bende de. 400r'ı olan arkadaşlarım da var. Corsair adamdır...

PSU olarak Corsair tavsiye ederdim yine ama maalesef Haswell desteklemiyor Corsair'in eski PSU'ları. Yenileri de pahalı. Ama bakarsanız corsair cx750 destekliyor. Yoksa seçtiğiniz de güzel.

Eğer asus anakartlarından birini alırsanız ses kartına gerek kalmaz. mesela mATX olmasına rağmen Gene anakartının onboard ses performansı Xonar ile yarışıyor.
Benim tavsiyem ses kartı ve anakart parasını birleştirip Asus anakart alın.

Monitör olarak Asus VS239HV kullanıyorum. 440TL'ye aldım Vatan'dan. Açılırken 3 saniye kadar bekletmesi dışında görüntü performansından çok memnunum. Ama sakın analog bağlantı ile kullanmayın, kafayı yiyor.
  • plutonunuydusu  (28.01.15 15:49:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.