[]

Bu romanı bulana ne isterse veririm

lisede çok egzantirik bir eleman vardı sınıfta.
tenefüste ya bişeyler yazar ya da kitap okurdu.
aklına gelen herşeyi kriptik bir dille bitişik yazdığı defteri unutamam.
yaşıtlarına göre daha büyüktü sanırım. akli sorunu var mıydı tam çözememiştim ama çok farklı biriydi.
arkadaşı yoktu pek, arada gidip konuşuyordum onla.

bir gün elinde bir kitap gördüm yine. bakim ne okuyor diye. ingilizce bir romandı. bir de ne göreyim. bir sayfa boyunca aynı kelime veya kelime öbeği tekrarlanmış. manyak mı demiştim bu yazar. tam kendine göre bir roman seçmiş diye düşündüm. diğer sayfalara göz gezdirdiğimde değişik ve hatta absürd bir dil kullanmıştı sanırım.

bu roman yıllardır aklımdan çıkmadı. ara ara gelip gider. ilk defa size sorma cesareti gösterdim. sizce hangi roman olabilir?

yazarın adı samuel olabilir. soyadını tam hatırlayamıyorum. tekrarladığı kelime "circle" ya da onun gibi bişey diye hatırlıyorum. google'da aradım aradım bulamadım. hadi bir el atın. kabuslarıma son verin.

 
biliyorum sanırım bahsettiğiniz kitabı bir yerlerden. sanki kurcalamış veya okumuş olmam lazım çok eskiden. Alfred bester değil di mi? "The Stars My Destination" ve "The Demolished Man" kitpalarını okumuştum sanki orada vardı öyle bir şeyler. Ama bahsettiğiniz şey tam olarak o da değil sanırım. Hatırlıyorum bir şeyler ama.


  • rexex  (28.01.15 05:29:57) 
talihsiz serüvenler dizisinin bi kitabında vardı ona benzer bi olay. ama cümle tekrarlanıyordu yanlış hatırlamıyorsam birkaç defa. ben de merak ettim şimdi.


  • u  (28.01.15 05:56:30) 
Gadsby?


  • nooneatall  (28.01.15 09:25:16) 
yazdiklariniz pek cagrisim yapmadi. ama o sayfayi gormeden de emin olamayacakmisim gibi geliyor.


  • ermanen  (28.01.15 18:40:49) 
face'i varsa eklesen sorsan?


  • termostad  (29.01.15 23:48:21) 
face'te yok çocuk. yıllardır konuşmuyorum zaten.


  • ermanen  (29.01.15 23:56:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.