[]

Hugo'nun da Tolga Abi'nin de

www.facebook.com

oha yav, nasil olmaz oyle bir sey, olmadiysa nasil bu kadar yaygin, herkes izlemis gibi anlatiyor.


 
Ben böyle bir vidyo izlediğime adım gibi eminim. Ha izlediğim vidyoya ses sonradan eklenmiş olabilir çünkü canlı yayın vs değildi.

Çok eski, cızırtılı bir kayıt. İzlediğime eminim ama bulamıyorum.

edit: bizimkisi sahteymiş.
  • burberry  (28.01.15 00:03:55 ~ 00:21:47) 
burberry, biliyorum o videoyu. Sahte o.


  • kadirgali huseyin olmayan adam  (28.01.15 00:05:35) 
e bu amk tolga abisi niye canla basla 'olmadi, yok' diyor ki boyle bisey icin?


  • nawres  (28.01.15 00:06:46) 
Bana en azından 7-8 kişi şu hikayeyi kendi veya bir arkadaşı yaşamış gibi anlattı.
eksisozluk.com

O yüzden, biri böyle bir olay oldu deyince "Gördüm ben, kesin gördüm" diyen çok olabilir. Olayı daha gerçek yapmak için birtakım montajlar yapmış da olabilirler. Belki millet de onları izlemiştir.

Beynimizdein 40 kere söylenen şeyin o olduğuna inanma ve hatta yaşamış gibi olma, rüyaya benzer anılar yaratma gibi bir mekanizması var, etrafta bununla ilgili çok emin konuşulunca böyle bir aldanmaya da gitmiş olabilir beyin.

Ben de doğruluğuna çok inanıyordum, geçen gün "Hadi be, yalanmış" dedim.
  • aychovsky  (28.01.15 00:07:30) 
ben kim ne derse inanıyorum. yok abi gerçek olmak zorunda :)

ben de görmedim ama hep duydum birilerinden.
  • doxanikee  (28.01.15 00:08:32 ~ 00:08:56) 
sahte videoyu izlemiş çoğu kişi. bence yok cidden.

ha 20 sene program yapıp da nasıl küfür yememiş türkiye gibi bir yerde o ayrı mesele. efendi adam ondan herhalde :d
  • mattiadestro  (28.01.15 00:08:35) 
Bir bunu bir de hain düşman al sana bombe videosunu bulamadım. Herkes duymuş biliyor kendinden çok emin ama bir türlü yok :)  


  • Lim5  (28.01.15 00:12:52) 
ben televizyon programini izledim, olay vuku buldu.

ama o kadar cok zaman gecti ki, ismet berkan gibi ortada kalmak da var işin ucunda.
  • jaygatsby  (28.01.15 00:18:22) 
ben bu olayı çıkıp da kimsenin "evet ben canlı yayında izledim çok net hatırlıyorum" dediğini görmedim. herkes başkasından duymuş oluyor. şimdiye kadar bi tane videosu bile çıkmadı ortaya. gerçek olsaydı elbet kanal arşivlerinden filan çıkartılır ortaya çıkardı şimdiye kadar. ama böyle bir şey yok.

adam da kendinden o kadar emin ki "birisi videosunu getirsin araba alıcam ona" diyor bak. gerçek olsa ve yalan söylüyor olsa böyle bir şey der mi?
  • rotten head  (28.01.15 00:19:21 ~ 00:27:03) 
böyle bir efsaneyi yalanladığı için vicdanına nasıl hesap verecek.. ülkenin manevi değerlerindendi o olay..


  • orijinalinden guzel  (28.01.15 00:30:54) 
kanal 6'nın bir arşivi varsa ve önce aranan adam ya da karşı show'un eski bölümlerini ortaya çıkarmazlarsa çok ayip ediyorlar.


  • jaygatsby  (28.01.15 00:35:59) 
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (28.01.15 00:39:21) 
yazık la nasıl da inandırmışlar kendilerini olmayan bir şeye adamlara bak aksini duymak istemiyorlar bile dünyaları yıkılacak sanki fgflkhgfhfgh

kanalın arşivi yoksa (bir kanalın nasıl arşivi olmuyorsa lafa bak fkjgf), yapımcı şirketin vardır o da yoksa birilerinde vhs kaydı vardır. yani tabi olsaydı böyle efsane haline gelmiş bir olayın videosu elbet bir yerden ortaya çıkardı.

pics or it didn't happen kısaca.
  • rotten head  (28.01.15 00:47:21 ~ 00:53:19) 
çok anlatıldığı için yaygın.
Arkadaşım izlemiş diyenler şehir efsanesinin yayılmasının bir parçası.
Kendi izlediğini söyleyenler ise bu kadar fazla anlatılan hikayeyi o kadar kanıksamış durumda ki, izlememiş olsalar bile izlediklerini hatırlıyorlar. Beynin çalışma mekanizması enteresandır, yapar böyle şeyler. Bir çok çocukluk anınız da gerçekte hatırladığınız gibi değil mesela.

Neyse, hakkında bu kadar konuşulmuş bir şey gerçek olsaydı ortaya çıkmaması mümkün olmazdı bunca yılda. Hikaye asılsın, üzgünüm.
  • rygard  (28.01.15 00:57:54 ~ 01:00:34) 
bu olay gerçekleştiğinde (ya da her neyse) öyle internet çok yaygın bir mecra değildi. herhalde olsa olsa bill gates filan kullanıyordu interneti. o yüzden video ile yayılacak bir şey değil ve hani ülke çapında bir rivayet olarak gezmesi imkansıza yakın bir şey. (google'a bile girmek için ankarada ki notere dilekçe yazılan yıllar).
bu işin bir şehir efsanesi olarak ortaya çıkıp tüm ülkeye yayılması için twitter facebook gibi sosyal medyalara ihtiyaç vardı. kaldı ki o dönemin en önemli platformu icq (chat programı) idi ve onda da açıp yabancılara küfrediyorduk.

yani Tolga her şeyi yapmış olabilir. hatta durumu öyle bir gurur meselesi haline getirmiş bile olabilir ki, belki de gidip kayıtları yok etmiştir. bir insanın bir şeyi bu kadar ısrarla yalanlaması hiçde dürüstçe gelmiyor. 10-15 yıl olmuş neredeyse ve adam sülalem rahat edasıyla ''yok yea ispatlasınlar araba alacam'' diyor. dediğim gibi, bunu izleyince ilk aklıma gelen ''piç kayıtları yok etmiş'' oldu. olum biri bana dün olan bir mevzuyu sorduğunda ''he sanki öyle bir şey vardı dimi lan'' diyorum, bir emin olamıyorum başta.

işin özü dostlar, durumda bir bit yeniği var. bence tolga yalan söylüyor.
  • air  (28.01.15 01:32:59) 
pezemeng yalan söylüyor. canlı izleyenler var.


  • bana jacob diyolar  (28.01.15 02:00:11) 
abi oldu canlı yayında izledim. çocuğun biri bağlandı. sanırım şu eski telefonlardan birinden bağlanmış sola gitmesi için 4 e bas, sağa gitmesi için 6 ya bas deseler de gitmedi hugo. yanınca bir can daha verdiler... diye anlatsam kim nereden bilecek doğru mu yalan mı?

hani ben bu olayın parçası olmak için bu yalanı söylesem. kimse de aksini kanıtlayamaz. çünkü anlatılan olayı bire bir aktarıyorum. o yüzden "oldu bu olay. canlı yayında izleyenler var" demek olmuyor. ben de canlı yayın izlediğini söyleyene denk geldim ama kim nereden bilecek gerçekten oldu mu olmadı mı.
  • nawar  (28.01.15 02:21:54) 
1- muhtemelen gerçektir, konuşurken de ifadesi bu yönde bir izlenim veriyor.
2- şimdiye dek ortaya gerçek ya da gerçek olduğu kanıtlanmış bir kanıt çıkmadı.
3- o dönemde gerçekten izleyen varsa da bunu kanıtlama şansı yok.
4- çoğu kişi ya sahte ya da sahte olduğu iddia edilen bir kayıt dinledi(ben dahil) ve hep bir tanıdığı ya da tanıdığının tanıdığı izlemiş, arkadaşlarından duymuş(yine ben dahil), direkt kendi izlediğini iddia edenler çok az.

aksi kanıtlanamayacağından da yalan diyip gerçekse kanıtlayana bilmemne veriyorum demek kolay. çok düşük bir ihtimal bu saatten sonra kaydın ortaya çıkması. muhtemelen de yok böyle bir olayın kaydı...
  • ucan spagetticanavari  (28.01.15 02:27:47) 
gerçek olup olmamasını bir kenarı bırakıyorum.

diyelim ki gerçek, bu tolga neden gizlemeye çalışıyor olabilir bunu? bana hiç mantıklı gelmiyor, ben böyle bir durum yaşamış olsam elimde kaydıyla çıkardım o programa ahahaha piçe bak böyle küfür ettiydi diye cümle aleme izletirdim, nyie gizlemeye çalışıyor?

bence tolga abi doğru söylüyor.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (28.01.15 03:18:13 ~ 03:32:20) 
açılın tolga benim.

birkaç yıl önce bende bir video izledim, malum kişi doğu aksanı ile küfürü basıyor ve tolga abi de kemküm ediyordu (küfür yiyen okan bayülgen tarzı bir tepki veriyordu. videoda orada bitiyor zaten.

herkes bunu mu izledi?
  • tolga asp  (28.01.15 08:20:32 ~ 08:21:03) 
adam yok diyor. zaten olmasının imkanı yok.
o zaman da şimdi de tv de canlı yayınlarda geciktirici kullanılır. ortalama 6 saniye falan. olsaydı bile keserlerdi.

  • enkolaykullaniciadi  (28.01.15 08:26:31) 
Bu olayın patlaması Doğu Yücel'in yüzünden. Okul filminden sonra herkes "Yaaea, oldu ya öyle bişi, hatırlıyorum." kafasına girdi. :p


  • faith no more  (28.01.15 09:33:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.