[]

Faceook, Twitter, Steam vs ile bir siteye bağlanmak

Bazı sitelerde FAcebook ile veya Twitter, Steam ile bağlanma seçenekleri bulunuyor. Peki bu sistemin işleyişi tam olarak nedir?

Misal, bir site benden Steam ile bağlanmamı istemişse, benim bilgilerime ne kadar ulaşmış oluyor? veya bütün bilgilere ulaşma şansı az bile olsa var mıdır?


 
Onlardan birine tıkladığın anda açılan ekranda nelere ulaşmak istediği yazıyor. Steam'i bilmiyorum ama FB ve twitter'da öyle. Fazla geldi mesela ulaşmak istediği şeyler, vazgeçebiliyorsun.


  • whoosie  (27.01.15 11:39:08) 
Senin izin verdiğin kısmını kullanabiliyor facebook ile bağlandığında mesela.

Hangi bilgileri istediğini authentication sayfasında görebiliyotrsun genelde steam'de çoğu site (steamde key aktifleştirebilme) diyor mesela. Belki default olarak kullanıcı adı, sahip olduğu oyunlara falan ulaşabiliyordur, çünkü bunlara izin vermesen bile ulaşabiliyorsun, (steamdb gibi siteler bile ulaşabiliyor, herkese açık bu bilgiler.)

facebookta ise uygulama izin alacağı zaman gerekli permission setleri belirtiyioer, aha bak bunları iste adamdan, bunlar opsiyonel olsun diyor bu da izin verme ekranıda yazıyor, şunları istiyor değiştirmelk ister misin falan gibisinden.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (27.01.15 11:40:20) 
arkadasin olmayan insanlarin gordugu kadar bilgiye ulasiyor. zaten acilan sayfada sana soruyor (app varsa) bu bilgilere ulasmak, sunlari yapabilmek icin izin istiyor diye.


  • hmpf  (27.01.15 11:40:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.