[]

Saçkıran/sakalkıran'a bir çare arıyorum

Yaklaşık 8 ay önce çenemin yanında sakallarımın küçük bir kısmında bir dökülme fark etmiştim. Gün geçtikçe o dökülen yer açılmaya başladı daha sonra. Önce 25 krş büyüklüğüne geldi daha sonra ise 1 lira boyutuna ulaştı. Ardından aylar geçtikçe sakalımın çeşitli yerlerine sıçradı. Bu illetten dolayıdır sakallarımın neredeyse yarısını kaybettim.

İlk aşamalardayken duyuru açmıştım,

www.eksiduyuru.com

Bu süreçte çeşitli doktorlara gittim. Kortizonlu losyonlarla başladı tedavi. Sonuç alınamayınca kortizon iğneleri yapıldı deri altına ama daha sonra çıkan kıllar tekrar döküldü. Bu arada belirtmekte fayda var dökülen yerlerde aylardır duran sarı tüyler var ama siyaha dönüşmüyorlar bir türlü.


Derken olay saçıma sıçradı 2 ay önce. Pek yayılmadı ama hala daha duruyor ensemin orada.

Var mı bu illeti yaşamış, tedavisini bulmuş birileri duyuruda? Artık hakikaten umudumu kaybetmek üzereyim. Denemediğim ne kaldı bilmiyorum

 
doktorunu değiştir, farklı doktorlara gitmeyi dene eğer denemediysen. bunun dışında pek bir fikir gelmiyor malesef aklıma. geçmiş olsun bu arada.


  • emfuzi  (26.01.15 21:10:26) 
Bende de sakalkiran çıkmıştı yıllar evvel. Aynisini yasayip sarımsak, jilet, doktor receteli ilaclar dahil cesitli tedaviler deneyen bi arkadasimdan, bu illetin tamamen psikolojik olduğunu, tedavilerin ise yaramadığını duyduktan birkaç ay sonra da kendi kendine iyileşti.


  • nereye bu gidis  (26.01.15 21:12:41) 
3-4 doktora gittim. hepsi de aynı şeyleri söyledi.

stres var evet bir süredir. bunu doktora da söylemiştim, lustral kullanmamı söylemişti. ama böyle bir olaydan dolayı da antidepresan kullanmayayım diyorum. o derece bir psikolojik buhranda değilim.
  • tendra van case  (26.01.15 21:15:49) 
Benim de stresten olmuştu ama genel iş stresi. Stres durduğu halde sakalkiran iyileşti.


  • nereye bu gidis  (26.01.15 21:18:25) 
Eski çalıştığım şirkette saç, sakal, kaş, kirpik neyi varsa dokulmuştu cocuğun birinin. Tedavisi hakkında bir bilgim yok fakat, bir 6-7 ay içinde hepsi hzlıca çıkmaya başladı. Öyle çok özel bir tedavi uygulandığını sanmıyorum, maddi durumu çok iyi değildi çünkü. Sorunuza cevap değil ama, en azından umudunuzu kaybetmeyin diye yazmak istedim. Düzelmeyecek bir durum değil. Ayrıca stres en büyük düşmanı hakikaten de. Çok geçmiş olsun. Bol bol saç sakal diliyorum:)


  • Hersheys  (26.01.15 21:33:30) 
sakalların dökülüyor nasıl "o derece bir psikolojik buhranda" değilsin? vücut alarm veriyor, stresi nereye vuracağını şaşırmış


  • la noix  (26.01.15 21:37:40) 
2 sene sakalkıran 1 sene saçkıranla uğraştım. yanisi en başta döküldü, tedavi oldum çıktı, aradan bi süre sonra gene döküldü, tedavi oldum çıktı, en sonunda saçtada açıklık yaptı. ondan da zor da olsa kurtuldum.

sıçrama varsa dişi cinsinden falan deniyor bu zıkkıma. doktor hangi iğneyi yaptı ? hangi doktora gittin ? nerede yaşıyorsun ? ben kurtuldum bu zıkkımdan her türlü yardımı edebilirim.
  • joe dalton  (27.01.15 09:18:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.