[]

Vize başvurusu Prag

Nisan ayında Prag'a 4 günlüğüne gitmeyi düşünüyoruz arkadaşımla. Onun schengen vizesi var benim yok.
Şimdi vize başvurusu yapacağım, çalışanım ama vizeye başvururken işyeriyle ilgili evrak sunmak istemiyorum (işveren izin belgesini almak istemiyorum, bodro ve hizmet dökümünü internetten çıktı alabilirim ) . Gidiş-dönüş bilet, otel ödemesi, hesapta 5-10 bin tl olması yeterli mi, eksik evrak var diyip sıkıntı çıkarırlar mı?Ya da çalışan olarak başvurmamak vize alma şansımı çok düşürür mü? Yanımda schengen vizeli biri olması avantaj olur mu? Onun vize kopyasını başvururken göndereyim mi?

Konsoloslığu aradım ama bant kaydından öte geçemedim.
www.mzv.cz

 
sıkıntı cikarirlar, eksik belge sunulmasini pek sevmezler. yaninizda schengenli biri olmasi hic bir seyi degistirmez. her koyun kendi bacagindan asilir.

bence ne yapin edin bi izin belgesi ayarlayin.
  • vudin  (23.01.15 13:41:41) 
İşsizim gibi başvurmazmıyım?


  • fatalsoul  (23.01.15 13:50:34) 
issizim diye basvurursaniz hesabinizda ki para nerden geldi diye sorgularlar, vermezler. ne guzel isiniz var. sikici belgeleri dayayin alin vizenizi. eksik belge vermeyin.


  • allanpoe  (23.01.15 13:51:29) 
- iş evrakların olmadan başvurunu kabul dahi etmezler. izin belgesi değil dilekçe alman lazım. ayrıca şirketin faaliyet belgesi, ticaret odası kaydı, imza sirküleri ve vergi levhasını da koyman lazım.

- işsiz olarak başvurmak istersen anne ya da babanın sana sponsor olması lazım. öğrenci olmadığın için bu şekilde başvursan dahi ret alma olasılığın yüksek.

- arkadaşının vizesinin sana hiçbir etkisi olmaz.

detaylı bilgi için: www.visaistanbul.com
  • kuruyemisci  (23.01.15 14:46:30) 
şirketin faaliyet belgesi, ticaret odası kaydı, imza sirküleri ve vergi levhası
bende bunların olması gerektiğini biliyordum ama. www.mzv.cz Konsolosluk burdaki evrakları toplayın diyor.
Ama dediğin doğru onlarıda bulmam lazım fransa için başvururken istitorlardı
  • fatalsoul  (23.01.15 15:59:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.