[]

yurtdisina kedi cikarma prosedürü

nasil isliyor bu?
kedi diyelim sokak kedisi?
asilarini falan yaptirmak gerekiyor heralde, baska?

yurtdisi denilen yer de AB ülkesi olsun.

 
  • whoosie  (23.01.15 10:42:40) 
aşı, kimlik karnesi ve yurtdışı yolculukta bir refakatçi isteniyor. ayrıca kedi uçakta hiçbir şekilde serbest dolaşamıyor, sağlam bir carrier içinde tutulması isteniyor. bazı ülkelerde, kedide bulaşıcı bir hastalık olup olmadığının kesinleşmesi için uçuştan önce bir karantina işlemi uygulanabiliyor. genellikle kediye uçuş sırasında bir sedatif veriliyor, kedi ne yaşadığını hiç bilmiyor. ayrıca emin değilim ama yine bazı uçaklarda kedi kabine alınmıyor, kargo bölümünde gidiyor.


  • life is a disease  (23.01.15 10:45:07) 
@life is a disease dediklerine ilave, havayolu ile gidiyorsanız, pet için ekstra ücret + hayvanın kilosunu da excess olarak alıyorlar. uçak tipi ve havayolu prosedürüne göre de kabin içi veya kargo departmanında seyahat ediyor.


  • adsiz bmp  (23.01.15 10:49:50) 
Whoosie +1
Eğer kedi karantinada kalmasın istiyorsanız:
Ensesine çip takılacak. Karnesine çip numarası yapıştırılacak.
4 ay önceden kuduz aşısı yapılacak (çip takılmış olması lazım yanlış hatırlamıyorsam), aşıdan 1 ay sonra kuduz titrasyon testine gönderilecek. Bu testin sonucundan 3 ay sonra kabul ediliyor karantinasız AB ülkelerinde.
Bir de parazit tedavilerinin yapılmış olması gerekiyor 15 gün önce.
Şu 48 saat önce alınması gereken belge için çok süründürüyorlar, kedinin de sizinle gelmesi gerekiyor. Elinizde korkmuş sıkılmış kediyle binadan binaya koşup imza, damga bilmem ne almanız gerekiyor o yüzden yanınızda birini daha götürmenizi tavsiye ederim.
Hayvan için uçakta rezervasyon yaptırmanız gerekiyor, rezervasyonun sonucunu size çok çok geç verebiliyorlar. Bu yüzden bilet değiştirmek zorunda kalmıştım son günde. Ona da dikkat etmekte fayda var.
  • witcher  (23.01.15 11:35:23) 
shi aila, siz yurtdisinda ikamet ettiginiz icin, oraya geri donerken yaninizda kedi goturecekseniz, verilen linkdeki A ve B belgelerine ihtiyaciniz yok. Ayrica -link dahil- kimsenin Pet Pasaportu gerekliliginden bahsetmemesine sasirdim. Bu kedinizle ilgili bilgilerin yanisira, asi bilgilerini de icinde bulunduruyor(yani asi kartini gereksiz kiliyor, oraya isleniyor asilar direkt olarak).

Bu gerekmeyen belgeler konusunda, Turkiye'de check-in yapan calisanlarin kafasi karisti, birisi bunlarin gerekli oldugunu, digeri ise olmadigini soyluyordu, pet-pass'i ve diger belgelerini(kuduz titrasyon test sonucu ve cipli oldugunu gosteren belge) alip, ucaga binmeden once bekledigimiz salondayken bana teslim ettiler ve sorunsuz girebildim. Avusturya'ya giriste ise ne kedime ne de belgelerine bakildi... Ama bunun sebebi, Turkiye'den bilgilendirilmis olmalari miydi, bu mumkun mudur bilmiyorum.

En dikkat etmeniz gereken sey, tatilinizin bu islemlerin tamamini yapabilmeye yetecek kadar uzun olup olmadigi, zira asilar ve kan testi arasinda zaman gecmis olmasi gerekiyor.

Pegasus kabin icinde 8 kiloya kadar olan kedilere izin veriyor, diger havayollarinda 5-6 kilo limit(hepsi kutuyla beraber). Ucret ise kilo x5-6 euro olarak hesaplaniyor. Eger kediniz, bu limitlerden agir kaciyorsa o zaman kargo bolumunde gidecektir, bu durumda gorevlilere birkac defa bu durumu hatirlatin ki pilot o bolumu, hayvaniniz icin ayarlasin(isi-oksijen). Maalesef rezil haberler cikiyor bununla ilgili ara sira, dikkat etmeli. Ben veterinerden Relaxan isimli bir hap almistim onu veriyorum yolculuga cikmadan bir gun once 1 defa, ve yolculuk gunu tekrardan. Benimki tam bir beyefendi o yuzden sorun cikmadan yutturabiliyorum(kizlar eqlemesin, ayni zamanda kisir). Ha evet, kedinin kisirlastirilmis olmasi gerekiyor ayni zamanda.

Ek olarak surada bahsettigim tarihlere bir bakin: www.eksiduyuru.com
  • common of demons  (23.01.15 12:09:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.