[]

Avrupa-Turkiye arasi ucakla kedi tasima

Merhaba, yurtdisinda ikamet ediyorum ve gecenlerde uzun bir bekleyisin ardindan, yaslaninca bana baksin diye bir kedi edindim. Asilari yapildi, haftaya da kisirlastirilacak ve cip takilacak. Veteriner kedimi yaz tatili icin Turkiye'ye getirecegimi biliyor, onun icin gerekli tum asilari + karneyi, pasaportu falan hazirliyor. Fakat internette okudum ki, Turkiye'ye ucarken bunlarin yeterli olmasinin yani sira, Turkiye'den Avrupa'ya -geri- ucmadan evvel kuduz asisi da yapilmaliymis. Normalde ev disina cikmayan bir kedi.

Benim durumumu daha once yasamis olan kimse var mi acaba? Kuduz asisi disinda baska bir sey lazim oluyor mu, diger saydiklarim disinda? Tahminen 1.5 ayligina Turkiye'ye gelecegim, eger ki baska seyler de varsa, bu sure zarfinda hepsini alabilir miyim?


 
kuduz aşısı+ kuduz olmadıgına dair kan testi de istiyorlar genelde.

ben bu konuyu biraz araştırmıştım avrupa ülkeleri bu konuda biraz titizler.
  • neferkitty  (19.04.14 21:34:14) 
evet kuduz titrasyon testi yapılması gerekiyor. ben de şu an o olayla uğraşıyorum hatta. yalnız bir defa yapılan bir şey denmişti bana mesela. seninki yurtdışından gelecek, zaten çipli olacak, pasaportu var...vs. durumunu anlatıp sor gerekli mi diye buradaki bilgi sahibi birisine. normal şartlarda gerekli ama seninki biraz farklı. ancak eğer yapılması isteniyorsa, yolculuktan üç ay önce testi ankara'ya yollamak gerekiyor diye biliyorum, buna da dikkat edersen iyi olur. özetle, tam olarak kesin bilgi al bir yetkiliden.


  • tonoto  (19.04.14 21:44:38 ~ 21:45:49) 
Oyy 3 ay olayi cok fenaymis :( Simdi sizin soylediklerinizi arastirdim ve kuduz asisindan 1 ay sonra, sonuclari 7-10 gun sonra gelen titrasyon testi yapilabiliyormus(bu 2si adim icin vakit var FAKAT ondan da 3 ay sonra Avrupa'ya girebiliyormus hayvan. Ben sanirim burada onlari halledebilir miyim bir arastiracagim, cok tesekkurler!


  • common of demons  (20.04.14 01:23:37) 
Ileride bu konuyu arastirmak zorunda kalacaklar icin yaziyorum: yasadiginiz ulkede kuduz asisini ve titrasyon testini yaptirabilirsiniz. Aralarda gecmesi gereken sureler daha once yazildigi gibi.


  • common of demons  (25.04.14 12:53:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.