[]

Elektriklenme bir hastalık belirtisi midir?

Ofisteyken metal bir yüzeye dokununca (kapı vs) bazen elektrik çarpıyor. Daha doğrusu vücudumdan elektrik atlıyor. Hatta az önce parmağımın ucundan çıkan şimşeği gördüm! İnsanlara dokununca falan da bir hayli çarpıyor ve bir hayli can yakıcı şekillerde çarpmaya başladı özellikle son zamanlarda. Hani şu şaka cihazları var ya aynı onlar gibi...

Son zamanlarda biraz stresliyim acaba bununla mı ilgili? Dikkat ettim sadece ofiste oluyor. Psikolojik etkiyle böyle bir şey mümkün mü? İnternette "elektriklenme" diye aratınca ms belirtileri arasında bunu gördüm. Acaba burada bahsi geçen elektriklenme kasılma gibi bir şey mi yoksa benimki yaşadığım gibi elektrik atlaması. Normalde google'dan böyle şeylere çok takılmam ama yakın çevremde bu hastalıkla ilgili bir durum olduğundan hassasiyet yaşadım...


 
üzerinde herhangi yünlü bir şey varsa onda da olur...


  • gotic  (22.01.15 17:59:43) 
bende de oluyor bu aralar iş yerinde. ayakkabılarla, zemin kaplamasıyla falan alakalı olma ihtimali var. ofiste evden fazla metal falan oluyor bir de, çarpma ihtimali daha yüksek, evde pek rastlamamanın nedeni de bu olabilir.


  • lemmiwinks  (22.01.15 18:29:23) 
ofiste topraklama yok ya da zayıflamış.


  • lanlanlan  (22.01.15 18:35:36) 
hastanede dokundugum her hastaya onlarında hissedeceği kadar elektrik veriyorum :) bende de oluyor hemde tüm gün boyunca ama yukarıda ki cevaba katılıyorum benim giydiğim terliklerden ve hastanenın zemininden oluyor.


  • nanelimonportakal  (22.01.15 18:35:42) 
alışveriş merkezlerinde, araba da falan çok oluyor. lastik tabanlı ayakkabı giyiyoruz, yerlerin kaplamaları da epoksi, halı vs antistatik değil cereyan birikiyor. o değil ms belirtisi elektrik çarpmış gibi istemsiz kasların kasılması. senin mevzu direk elektrik çarpması. vücudunda biriken statik elektrik toprağa atlıyor. o kadar.


  • mr fusion  (22.01.15 21:52:35) 
Ofisin zeminindendir. Hassas elektroniklerin olduğu yerleri antistatik bir malzemeyle kapliyorlar, ozel terlikler giydiriyorlar, o kadar çok birikebiliyor. Statik elektrik boşalması oluyor dolunca da. Çıplak ayakla toprağa bas. Ben de herkesi carparim, kaynagini bulamadım daha. Kedi de herkesi çarpıyor.


  • Lim5  (22.01.15 22:07:43) 
ofiste halı varsa gayet normal. hatta ayaklarını yere sürterek yarım saat gezip bir metale dokunursan çıkacak çatırtı sesi ve kıvılcım tadından yenmez. bu arada o elektriklenme sırasında yediğin volt 10.000 civarında :)


  • washe  (22.01.15 22:12:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.