[]

Kayinvalideyle birlikte oturmak.

Elimizde oldukca genc ve yeni evli bir cift var. Bu cift esi hayatta olmadigi icin yine oldukca genc (48 yasinda) ve her isini yapabilen kayinvalideyle birlikte oturmak durumunda kaliyorlar. Burayakadar hadi normal diyelim, malum turk erkekleri anneciklerine asiktirlar. Aman yalniz birakirlarsa kurt kapar annelerini. Pekii bu genc ve yeni evli ciftin gece 11 bucuga kadar anneyle dip didibe ayni odada, seyretmedikleri bir televizyonun basinda, anneyi yalniz birakmamak icin oturmasi, sadece uyku bahanesiyle odalarina cikabilmesi normal midir? Benim ailem ve arkadaslarim fazla batili ve modern olduklarindan kesinlikle normal bulmuyorlsr bu durumu ve asiri tepki veriyorlar. Artik daha fazlasosyo kulturel cevreden insanin bulundugu eksi duyuruya, ozellikle kizlara soruyorum, boyle bir duruma ne kadar dayanirdiniz? Dayanamamak normal midir?

Not: annesinin oglusunun uykusu geldigi icin apar topar sevisip yarim bolum dizi izlemekten baska bir aktivite yapamiyor ciftimiz. Ama anne de anlayisli cumartesi ya da pazarlari cift tek basina yemege, dolasmaya falan cikabiliyor.


 
erkegim, bu durum cok anormal.
anne genc, tek basina yasayabilir, neden boyle yapmiyor? Ekonomik sebeplerden mi!

  • Sarix  (21.01.15 11:52:04) 
ben dayanamazdım, kayınvalidemi çok sevsem bile.

ayrıca 48 yaş çok genç bugünkü şartlarda. yanında oturup oyalanacak yaşta değil o kadın, kendi hayatı olmalı.

gençler olarak ona yapabilecekleri en büyük iyilik kendine ait bir hayat kurması için destek olmaları olur.
  • lily briscoe  (21.01.15 11:53:48) 
Türk erkekleri annelerine aşık diye bir şey yok. Herkes sever anasını babasını, ama sevginin bir normali bir de anormali var. Bu ilişki sağlıksız görünüyor. Halen annesinin kuzusu modunda adam. Geline zaten diyecek bir şey bulamadım. Kayınvalide genç, elden ayaktan düşmüş ya da kendine bakamayacak durumda, hasta filan değil. Niye kabul etmiş ki böyle yaşamayı...


  • m e l t e m  (21.01.15 11:55:08) 
@sarix Hayir, oglun iki ev gecindirmeye, hatta zorlasa iki ev alip dayayip dosemeye dahi durumu var. Ancak millet annesini birakti der, bir kac seneye bakariz, annem cok kirilir boyle bir sey twklif edersem, hep birlikte baska sehire tasinirsak o zaman olur, yurt disina kacsak anca pesimi birakirlar gibi aflarla gecistiriypr oglan. Olay guzidw guney dou anadolumuzda geciyor bu arada. Kiz ise batili universite mezunu bir anne babanin tek cocugu. Kultur farki da var yani.


  • Mamutabi  (21.01.15 11:59:56) 
ya bizim doğu kültüründe aileler vıcık vıcık. en alakası olmaması gereken adamlar yeri geliyor hayatına müdahil olmaya çalışıyor. bu yaşadığın durumlardan daha sertine ailemize gelen batılı gelinler maruz kalıyor. ne bileyim kendimi ve eşimi böyle gereksiz gerilimler içerisinde bırakmak istemem. artı ülkeden ayrılacak onlarca sebep varken bu da tuzu, biberi oluyor. yine bi şekilde siktir olup gitmeye bağladım. Allah kolaylık versin ablacım.


  • the feel good  (21.01.15 12:02:03) 
@meltem gelin 19 yasindayken bok varmis gibi kacarak evlenmis, salatalik kadar beyni opmayan bir arkadasimiz. Bu arada universite sinavlarina hazrlaniyor falan. Tam bir cahil ergen yani.


  • Mamutabi  (21.01.15 12:02:14) 
o zaman isi zor. katlanacak mecbur derdim ama uzuldum de bir yandan.


  • Sarix  (21.01.15 12:17:00) 
19 yaşında bok var gibi kaçarsa çeksi, mustehak
Kaçmak ne ya. O kadar meraklı demek ki. Yarım saatlik mevzu için katlansın hanımkız.

  • emirkulu2  (21.01.15 12:22:08) 
@emirkulu2
Yazmayayım demiştim ama senin yazdığını görünce yazayım dedim...

Kızın üniversite mezunu ve batılı olduğu söylenen anne babası kızı bekaret takıntısıyla yetiştirdilerse kız da 19 yaşında kaçar, gider evlenir tabi. Genelde evden kaçan, küçük yaşta kendi rızasıyla evlenen kızlar bu konuda baskı altında yetişmiş oluyor.
  • m e l t e m  (21.01.15 12:28:31) 
meltem doğrudur dediğin de, bi bekaret için de evlenilmez yani. yıl oldu 2015, 2-3 milyara anında dikiveriyorlar çok isterse. sırf o işse mesele, kk forumu dilediğince yaşayıp bunu yaptıran kızlarla dolu. bence kızın kendinde salaklık var.


  • emirkulu2  (21.01.15 12:34:50 ~ 12:35:08) 
@meltem hic hic alakasi yok. Ne kizda ne ailesinde lafi edilecek sey bile degil o. Tamamen severek uzaktan uzaga olmuyor denerek bir kacma bu.


  • Mamutabi  (21.01.15 12:37:17) 
çocuk felan yoksa boşanmak daha kolay olacaktır. başka bi çözüm göremiyorum.
çocuk yaparsanız o anne ilaç gibi gelecektir, gitmesin diye can atarsınız :)

  • ravenudon  (21.01.15 12:39:06) 
@emirkulu2
Kızın kendisi dürüsttür, seviyordur, karşısındakini aptal yerine koymak istemiyordur ve bu yüzden bu diktirme eylemini zavallılık olarak görüyordur belki? Çözüm karşındakini aptal yerine koymak değil ki, seni olduğun gibi kabul edecek birini bulmak, sevmek varken. O dediğini yapanların eşleriyle çıkar için evlendiklerini düşünüyorum.

Neyse, konudan sapıyoruz. Çocuklarımızı baskıyla büyütmeyelim özetle...

@Mamutabi
Çocuk olmasa bari. Belki ileride kız pişman olur da ayrılmak ister, çocuk varken ayrılamaz... Anne baba olmak ne zor ya. Ödüm kopuyor bizim de ileride çocuklarımız böyle şeyler yaparsa diye.
  • m e l t e m  (21.01.15 12:40:58 ~ 12:43:23) 
anlayamadığım kısmı: gelin hanım bu durumu bilerek yerinden yurdundan kalkıp adamın yanına gelmemiş mi?
şimdi yaşayınca, tecrübe edince mi pişman oldu ve kurtulmak istiyor durumdan?
"ikna ederim ayrı oturmaya" diye mi düşünüyordu yoksa adam mı dürüst davranmadı ve bu anne ile yaşama olayını dayattı?
bu soruların cevapları önemli...
  • iz  (21.01.15 12:57:09) 
kayınvalidemle sadece elden ayaktan düşmüşse, yatalak hastaysa ve bakacak kimsesi yoksa otururum ve bakarım da en iyi şekilde. ama bu kayınvalidenin böyle bir durumu yok, kusura bakmasın onunla oturup televizyon izlemek, onun keyfine göre hareket etmek ve yaşamak zorunda değilim. böyle birşeye dayanmazdım, saçmalık. ya o gitsin başka bir eve, ya da eşimle ben.


  • rock n roll  (21.01.15 13:06:39) 
cevapların hepsini okumadım ama sorun erkekte. anne bu durumdan sıkılıyor bile olabilir. ya da şu an hoşuna gitse de iki gün sonra sıkılacaktır - çünkü çok genç. kesinlikle normal değil bu durum. oğlu da annesinin genç olduğunun ve evlenebileceğinin farkında olabilir ve kıskançlıktan dahi yapıyor olabilir. bizde de ergen kuzenim bir benzerini aynı yaştaki annesine yapıyor çünkü.


  • pokerface  (21.01.15 13:32:43) 
Eğer annenin kocası bu çift evlenmeden önce vefat ettiyse ve kız bu durumu bile isteye kabul ederek yerini yurdunu bırakıp gittiyse müstehak.
evlenmeden önce bir zahmet bunları oturup konuşsalarmış.
sonrasında oldu ise durumu kabul etmeyecekti.
her gün gidelim,oturalım,evin alışverişini vs yapalım,her türlü yanında olalım ama aynı evde yaşamam mümkün değil diyecekti.(mecburiyetler vardır onu anlarım.)

annenin de bu konuda anlayışlı olması lazımmış,kendi söylemeli oğlum sizin eviniz ayrı benimki ayrı diye.

Kendi annem 1 hafta ziyarete geliyor,tv karşısında saçmasapan dizi izlerken daralıyorum,söylenip duruyorum.Kızın dayanamaması doğal da hata üstün hata yapmış.Nasıl toparlar bilemiyorum.
  • demoniclewinsky  (21.01.15 13:34:31) 
kacip gelen bir gelini erkek annesi pek sevmez.
kesin maraza cikar isin sonu.

  • fleshbloodmore  (21.01.15 15:35:50) 
müstahak
acımasız gelecek belki de o kız kaşınmış, dayanamayacaktı neden kaçmış hem de doğuya dizi izliyormuş bak o kadar hiç mi doğu dizisi izlememiş??..
madem dayanamıyor o zaman da boşansın madem. hiç ağlamasın benden zırnık merhamet işlemez valla. akıllı olsun birazcık.
  • niye ama  (21.01.15 16:13:24) 
ayrı ev tutçak durumu varsa karşı daireyi tutsunlar ona. Hem dibinde hem uzağında olur.


  • accorbite  (21.01.15 16:49:34) 
Evet türk erkekleri anneciklerini sever ve bu konuda kızlar kadar ikiyüzlü olamadığımız için kimse kusura bakmasın.

Soruna cevap olarak; Konuşarak her şey çözülür.
  • Solem2  (21.01.15 16:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.