[]

duyurunun sporseverleri (angelus, arnold kosunnn)

yardiminiza ihtiyacim var.spor salonunda spor yapmaktan nefret ettigime karar verdim; en fazla 1 ay gidip sonrasinda gitmemek icin kendi kendime bahaneler uretmeye basliyorum ve gitmiyorum. oturdugumuz sitenin spor salonu var ama orasi da beni pek sarmadi. biraz basik yapmislar sanirim yarim saat kalinca bunaliyorum.

ben evde ya da disarda spor yapsam nasil olur? amacimiz kardiyo ve biraz da yag yakip sikilasmak.

1. disarda kosuya ve yuruyuse cikabilirim ama deli dana gibi kosup kosup gelmenin bir etkisi yok sanirim; tempolu kosmak gerek. e ben bu tempoyu nasil ayarlayacagim, bilen eden var midir?

2. evde ne tarz egzersizler yapabilirim? mesela tabata yapsam nasil olur? sadece 4 dakika cok az bir sure tabii, ekstra neler yapmak gerek?

velhasil spor salonu efekti yaratacak her turlu oneriye acigim efendim, tesekkur ederim simdiden herkese.

 
Koşuyu HIIT formatında yaparsın. Arada Tabata roundları da yapabilirsin koşuda.

Evde de yapabileceğin bir dolu Tabata kombinasyonu var. Şınav, burpee, crunch, mountain climber, jumping jack gibi bir dolu alternatif var. Tabata 4 dakika ama tek round yapmak zorunda değilsin. Bir kaç tur döndürebilirsin.
  • arnold schwarzeneger  (20.01.15 10:56:37) 
ben de spor salonundan kurtulmaya calisiyorum; freeletics diye bir yontem varmis, aletsiz, sadece vucut agirligi kullanilarak spor yapma yontemi gibi, ona bakacagim. tecrubeli arkadaslarin freeletics hakkindaki yorumlarini da merak edyorum.


  • nawres  (20.01.15 10:58:47) 
arnold, hiit iyi hos da ben oradaki tempo ayarlama kismini nasil yapacagimi bilemiyorum. kafama gore mi takilayim?


  • fraise  (20.01.15 11:05:01) 
Bir 5 dk yürü. Kalça, arka bacak ya da baldırında gerginlik olmadığına emin ol. Sonra 1 dk. yardıra yardıra koş, 1 dk. yürü. Bu setlerden 7-8 tane yapmak sana yeter. Tempoyu zaten vücudun belirleyecek. Sen koşarken maksimum gücünle yüklen. Nabız takibi falan zor iş.


  • arnold schwarzeneger  (20.01.15 11:10:12) 
telefonuna nike training club uygulamasını indir. hedefine göre bir program seç ve yap. tabii öncesinde ve sonrasında ısınmayı/gevşemeyi atlama. kan ter içinde kalacaksın, çok ciddi çalıştırıyor. 2 kiloluk dambıllarını da hazır tut yanında.


  • lily briscoe  (20.01.15 12:24:34) 
Eğer önceden bir spor deneyimin yoksa birkaç hafta uzun yürüyüşler yap. Bu sana gerekli kondisyonu kazandıracaktır. Sonrasında 1 dakika yürüyüş 1 dakika depar şeklinde minimum 28 dakikalık koşulara başlayabilirsin. Bu sana oksijen tüketimi ve mitokondri uyarımı nedeniyle yağ yakıp kas hücrelerini uyarma bakımından en faydalı egzersiz olacaktır.

Evde ise Tabata protokolünü uygulayabilirsin. Bu 4 dakikalık bir uygulamadır fakat birkaç tur dönebilirsin. Ben 45 ila 60 dakika arasında yapıyorum. Arnold yapabileceğin hareketleri zaten söylemiş, bunlara ek air squat plank ve leg raises gibi hareketleri kombine edip çalışabilirsin.

Youtube'da şunun gibi videolar var: www.youtube.com Hareketleri yapış ve dinlenme sürelerini buradakilere göre ayarlayıp yapabilirsin.
  • angelus  (20.01.15 19:31:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.