[]

internet radyoculuğu

Yıllar önce radyoculuk yapmış bir arkadaşımla internetten radyo yayını yapmayı düşünüyoruz, tavsiyeleriniz var mıdır?




 
çöp çalmayın
64k çalmayın
podcastlere önem verin
playlist atıp çalacaksanız onu yütüpte yapıyor, zorlamayın
telif hakkı ödeyin, emeğe saygı gösterin.
mobil cihazlar es geçmeyin
evet.
  • mrvengeance  (18.01.15 22:37:36) 
playlist olmayacak, zaten ben radyoda çok müzik dinlemem, format hakkında çok düşünmedik ama yine de çok güzel fikirlerimiz var. devasa denilebilecek bir radyo tiyatrosu ve arkası yarın arşivim var bir günü onlara ayırabiliriz, bir gün kitap okuyabiliriz, haftaya kaldığımız yerden devam edebiliriz, sonra psikolog, filolog, öğretmen, felsefeci vs arkadaşlar var onlar yayına konuk edilip uzmanlık alanları hakkında konuşabiliriz vb.

format konusunda da yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir oluruz.
  • sen olmayan cocuk benim  (18.01.15 22:40:29 ~ 22:41:35) 
ehihi saydım tam 9 sene olmuş. mirc kanalının birinde yaptıydım. halihazırda 500-600 dinleyicili bi yerdi, sitesi forumu falan da vardı. arabesk pop karışımı falan. çok zevkli bişi ama, hele de insan sayısı yükseldiğini görüyosun ya. ayrı bi dünya hakkaten

damarcı ablalar akşam saatinde 800ü görürdü ama. ayrı hastaları vardı onun.

adam toplamak istiyosanız tek yol arabesk. değiştiğini sanmıyorum. hele hepiniz erkekse zor iş.

biz shoutcast kullanıyoduk. ama komşu kanallar sam2'yle yayın yapıp kahkaha efekti falan verirdi. biz onları yapamazdık
  • emirkulu2  (18.01.15 22:41:58 ~ 22:42:48) 
@emirkulu, biz flatcast kullanacağız sanırım, bilgisayardan çok anlamıyorum, diğer arkadaş da çok yoğun. gerçi bir üçüncümüz daha olacak, o baya anlıyor pc işlerinden dolayısıyla belki biz de shoutcast kullanırız. dinleyici sayınız baya iyiymiş yalnız :) zamanla radyoya ilgi azaldığı için sanırım biz o kadar dinleyici çekemeyiz.


  • sen olmayan cocuk benim  (18.01.15 22:46:13) 
dinleyici sayısı evet fazlaydı ama baya köklü bi yerdi orası ondan. bi de dediğim gibi arabesk :) hiç bi yerde çalınmayan küfürlü giderli intihara meyledici ağır şarkılar çalarlardı.

shoutcast çok basit bişi ya öle bilgisayar falan gerektirmiyo. winampa kurduğun ufacık bi eklenti. şarkıyı gireceğin zaman tik kaldırıp tıklıyosun o kadar. kurulumu da ufak bişi, zaten bi yerden kiralıyodun hatırladığım kadarıyla. sam programları daha detaylı. daha başka kimbilir neler çıkmıştır.

flatcast chat gibi bişi değil mi? ona daha az kişi gelir gibi geliyo bana siz bilirsiniz tabi.
  • emirkulu2  (18.01.15 22:52:43) 
ben de bugün duydu flatcast ve shotcast i :)) sabah teknikekip yardımcı oldu biraz aynı soruya. shotcast de kolaymış olmadı ondan yaparız :)


  • sen olmayan cocuk benim  (18.01.15 22:54:37) 
biz caster.fm'den yaptık bir süre, flatcast'den daha kullanışlı.


  • odanesi  (18.01.15 23:04:36) 
sam broadcaster öğrenin çok zor birşey değil. kısa süre blog üzerinden, yaklaşık 1 sene kadar da itü sözlük radyosunda yayın yaptım. laptop mikrofonuyla konusmayın, 2 kişiyse 2 farklı kafa mikrofonu bağlayın en kötü. yayından önce en az 1 saat kadar hazırlık yapın.

sadece şarkı çalmayın anonslu yayınlar yapın.

listen2myradio , caster.fm falan gibi siteleri de kullanabilirsiniz ama sourberry ya da itü sözlük radyo gibi yerlerde sabit programlar sizin için daha iyi olabilir. itü sözlük radyoya çok rahat girip yayın yapabilirsiniz. hemen bir yazarlık alıp başvurun, büyük ihtimal kabul edileceksinizdir. thedewil var radyonun sorumlusu. kendisiyle direk iletişime geçerseniz de yardımcı olur size. başka sorun varsa yardımcı olabilirim.
  • sivi sabun tanesi  (19.01.15 11:35:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.