[]

Irkçılık ile ilgili

Sizce, bir kadın "ben zenci bir erkek ile evlenmem asla" diyorsa ama yakın zenci arkadaşları var ise bu kadın ırkçı mıdır?




 
Sadece zencilerle mi evlenmiyo? Cinli olur mu misalen? Belki penisle ilgili korkusu vardir bilemedim tam olarak. Ama zenci yada japonla evlenmem demek pek irkcilik degil gibi geliyor bana.


  • selam  (18.01.15 21:40:14) 
hayır değildir, tercih meselesidir. zorla evlenecek değil ya.

bu bir önyargıdır. terminolojileri birbirine karıştırmamak gerek.
  • thracian  (18.01.15 21:41:21) 
ben iskandinav bir kadınla evlenmem mesela. beğenmiyorum sarışınları. ırkçı mıyım?

sadece tek bir cümlesinden yola çıkarak ırkçılık kadar büyük bir suçun işlendiğini anlamak biraz zor olur sanıyorum. sağduyulu olmaktan yanayım.

öte yandan bu kadın ırkçı da olabilir tabii, ama hüküm vermek için eldeki verilerin yetersiz olduğu kanaatindeyim.
  • emfuzi  (18.01.15 21:41:44) 
değildir ırkçı falan. tercih meselesi bu. ben de asyalı ve zenci kadınları çekici bulamıyorum, hepsine bacı gözüyle bakıyorum. ilgimi çekmiyorlar. ne alakası var bunun ırkçılıkla.


  • der meister  (18.01.15 21:44:22) 
@dunden kalmis yemek

değildir. net.
  • dios  (18.01.15 21:44:29) 
ben de zenci bi kadınla evlenmem ama isveçliyi gördüm mü nikahı basarım? ya da arapla evlenmem ama rum kızını gördüm mü nikahı basarım. hiç alakası yok ırkçılıkla.


  • justinho26  (18.01.15 21:46:38 ~ 21:46:56) 
Ben de bir zenciyle evlenmem o yuzden irkcilik degil.


  • nawres  (18.01.15 21:59:39) 
asla çok önemli orada. eğer ben bir zenciyle evlenmem deseydi ırkçılık olmazdı. ama asla evlenmem demesi ırkçılıktır.

ben de bir zenciyle evlenmem şu anki düşüncemle, ama bir gün bir zenciye aşık olabilirim elbette, o zaman da evlenmem diyemem.

bence bu kadın ırkçı. kaldı ki fransalıyla evlenme, isveçliyle evlenmem demek le zenciyle evlenmem demek çok farklı şeyler.
  • hzben  (18.01.15 22:11:14) 
biyolojik özelliklerinden hareketle bir ırkla ilgili olumsuz ifade bildiren bi cümle kurmuş. böyle bakınca evet ırkçılık.

ama niyet önemli orada söylediği zencileri çekici bulmaması ise bu anlaşılabilir. ama öyleyse de çok yanlış ifade edilmiş.

bir de zenciyle evlenmem demek çok farklı+1. konu çok fazla ırkçı referans barındırdığı için niyetten bağımsız olarak da hoş olmamış.
  • hesabım silindi kırgınım modlar  (18.01.15 22:25:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.