[]

Geri kafalılığa karşı.

Merhaba,

Geri kafalı olduğunu düşündüğünüz bir kişinin bunu fark etmesini, ya da en azından oturup birazcık bunun üzerine düşünmesini sağlamak için ne yapabilirdiniz?

Teşekkürler.

 
deneyimlerimden söylüyorum: imkansız.

birazcık sorgularsan hemen "hakaret ediyorsun saygı duymuyorsun" moduna giriyorlar. ne konuda olursa olsun. sadece inanç değil.

geri kafalılık bilmemek ya da cahillik değil, bildiği şeyin tam doğru olduğuna inanmaktır.
  • thracian  (18.01.15 18:46:34) 
topuklarımı götüme vura vura kaçarım.


  • Sarix  (18.01.15 18:48:45) 
Sifatina ne geri kafali adamsin lan sen desen de ise yaramaz, kasma.


  • sckxyss  (18.01.15 18:55:34) 
Zaten geride kaldigi icin gorme anlama idrak etme kabullenme sansi yok. Tecrubeyle sabit.


  • photo85  (18.01.15 18:56:28) 
geri kafalı olduğu konusunda düşünebilecek biri olsaydı geri kafalı olmaz, çoktan dank ederdi zaten.

tecrübeyle sabit, hiçbir şey işe yaramaz.

çok sevdiğiniz biri değilse çekmeye, uğraşmaya değmez.
  • suicidal ronin  (18.01.15 18:58:39) 
bir masaya bağlayıp, milyonlarca görüntü gösterin. geri kafalı bir olaya ait kelime veya vaka ekrana geldikçe meme uçlarından elektrik verin, şartlansın. aksi halde im-kan-sız.


  • nawar  (18.01.15 19:00:27) 
kaçıcaksın. uğraşmıcaksın. ben sinir hastası oldum. düşünmez bile. senin için "ne gevşek adam bunun gibilerin kafasını ezeceksin"den daha iyi bişiy düşünmüyodur muhtemelen.


  • justinho26  (18.01.15 19:13:45) 
ikna etmeye çalışmak, onunla fikirleri üzerine tartışmak, aksi argümanları-kanıtları öne sürmek falan boş bi çaba bana kalırsa. bu tarz insanlar 2'ye ayrılıyor benim gördüğüm:

1. geri kafalı, çünkü geri zekalı
2. geri kafalı, yeterli bilgiye erişimi olmamış, sağlıklı düşünme potansiyeli olan insanlar

1. grupla hiçbir şey yapılmaz. 2. grupla sorular sorarak tartışma denenebilir. herhangi bir sav öne sürdüğünüzde bu grup ters tepecektir, o yüzden fikirleri üzerinden fikirlerinin saçmalığını fark edebilecek şekilde sorular sorarak içgörü oluşturma çabası içine girilebilir.

örnek de vereyim. mesela bi insan depremlerin tanrı tarafından insanları cezalandırmak amacıyla gönderildiğini düşünüyor olsun. hatta 99 depremi hakkında da bu şekilde bir söylenti çıkmıştı zamanında, yanlış hatırlamıyorsam cübbeli ahmet tarafından. (oralarda çok fuhuş oluyormuş, o yüzden deprem olmuş) bu mantığı desteklemeyen örnekler üzerinden sorular sorarak "cevab veremedi" durumu oluşturulabilirse başarıya ulaşılmış olur. ("amerika'da neden bu şiddette bir deprem olmuyor sence", uygun bir soru olabilir örneğin) kişinin verdiği cevaba göre de yukarıdaki gruplardan hangisine ait olduğuna dair fikir edinilebilir. 1. grup allahın işine karışılmaz gibi kestirip atan bir cevap verecektir olasılıkla, 2. grup büyük olasılıkla cevab veremeyecektir.

ha pratikte ne yapıyorsun dersen, geri kafalı olduğunu düşündüğüm bir insanı hayatıma sokmam, dolayısıyla hiç tartışma çabasına da girmem, hehe.
  • gibicibicis  (18.01.15 19:18:20) 
Ugrasmayacaksin, he diyip gec. Ugrasmaya degmez.


  • ruhi mucerret  (18.01.15 20:04:49) 
  • emirkulu2  (18.01.15 20:07:38) 
Cahil ile muhabbet etmeyin diye hadis vardi sanki oyle.hatirliyorum eger dogru hatirliyorsam hz. Muhammed bile bas edememis sen dusun gerisini.


  • selam  (18.01.15 21:32:35) 
onun empati kurabileceği durumlardan örnekler veriyorum. tabi hangi konu üzerine geri kafalı olunduğu çok önemli. dogmatik bir konuysa yapacak hiçbir şey olmayabiliyor. ahlaki bir konuysa empati kurabileceği örnekler işe yarıyor.


  • m e l t e m  (18.01.15 21:36:07 ~ 21:36:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.