[]

gaming mouse klavye ve pad önerisi

şuan mouse olarak deathadder kullanıyorum. bu mousea yakın birşeyler arıyorum.

mouse pad olarak steelseriesin teflon tava gibi olan mousepadini kullanıyorum. yumuşak mousepadlerden alsam yada önerebileceğiniz bir pad varmı?

son olarak ise razer lycosa var.4 sene olacak artık değiştireyim diyorum tuşların yazıları çıktı, tam basmıyor artık. amerikadan amazon üzerinden veya başka bi yerden türkçe karakterli klavye alabilirmiyim?

teşekkürler

 
ben mamba'ya bayılıyorum ama bir fraksiyon var ki deathadder daha iyi diyor.

bunun dışında genel olarak logitech'in mouselarından uzak durmak lazım. mx modellerden toplam 4 tane attım bu güne kadar (sorun mouse içinde kullanılan ekipanların, butonların çok kalitesiz olması. misal çok ünlü çift tıklama problemi vardır mx rev'de, onun nedeni 20 sentlik olan yerine 3 sentlik buton seçimi)

klavyede ben çok alıştım a4tech X7ye, kullanamıyorum başka bir şey, bilemedim.

bir de logitech g19 keyboard'a heves ederim yıllardır. ama mouse tecrübelerimden dolayı (bir de fiyatı abartılı olduğundan) güvenip, cesaret edip alamadım hiç.
  • rygard  (16.01.15 23:51:23 ~ 17.01.15 00:13:22) 
Sırasıyla iyiden kötüye doğru razer-logitech-steelseries bence. Deathadder kullandığım en hassas ve dayanıklı mouse idi, ki razer farkına varmış olacak ki sürekli yeni versiyonunu çıkarıyor, logitech mouselar ergonomik gelmiyor, steel series bir tane aldım (sensei) o kadar kötü çıktı ki 1 ay sonra farenin tekerleği dönerken gıyk gıyk ses çıkarmaya başladı.

yumuşak mousepad olarak razer goliathus var ama alırken boyutuna bak, küçük veya orta boy yeterli, kocaman olan biraz fazla kocaman.

yurtdışında türkçe karakterli klavye yok, eğer parmakların küçükse (benim değil en çok şikayetim bundan kaynaklanıyor) logitech g710+ alabilirsin, mekanik klavye meselesini seviyorsan, eğer vaktin varsa g 910 gelecek o da beklenebilir.
  • armitage  (17.01.15 00:07:57) 
Mekanik klavye almayacaksan klavye alma bence. Kendine en uygun olan switchler hangisi ona karar ver, sonra model seçip amazondan sipariş et.
2 hafta önce steelseries g6v2 mekanik klavye aldım tr'de bir siteden, minimal bir şey arıyosan gayet güzel ve fiyatı uygun. Eğer numpade ihtiyacım yok küçük portatif olsun diyosan tenkeyless modellere bakabilirsin.

  • MouseP  (17.01.15 01:32:16 ~ 01:32:51) 
logitech g700s ve sanalmarketim in steelseries pad ini kullanıyorum. süper memnunum.


  • washe  (17.01.15 01:42:38) 
logitech g710+ ve g700 kullanıyorum, farede sorun çıktı, gönderdim, yapıp gönderdiler. kargoyu ücretsiz yollabiliyorsun, onlar da geri gönderiyorlar. beş kuruş para çıkmıyor cebinden.
eksisozluk.com
razer sorun çıkmazsa belki idare edebilir, ama son yıllardaki repütasyonları berbat, nasıl en iyi diyorsunuz hayret ediyorum.
  • yalnux  (17.01.15 05:19:40) 
deathadder'ı neden değiştirmek istiyorsunuz?


  • toua tokuchi  (17.01.15 06:41:36) 
2014 yılında Roccat çok atak yaptı. Bir bakmanızı tavsiye ederim.


  • plutonunuydusu  (17.01.15 12:43:32) 
@toua

sol clicki iç kısmındaki tıklama kısmını yanlışlıkla kırdım. silikonla yapıştırdım yine eskisi gibi ama sorun çıkartıcak gibi. mouseun tekerleği tam anlamıyla çalışmıyor. bozuk diyelim.
  • false pretension  (17.01.15 13:46:17) 
deathadder makroyla işin yoksa alabileceklerin arasında en iyilerden birisi. sağlamsa kullanmaya devam et ama ömrünü tükettim diyorsan yine aynısını tercih edebilirsin. bende kullanıyorum ve çok memnunum.

mouse pad tercihini oynadığın oyuna göre yapman iyi olur. örneğin cs go gibi hızlı tepki vermen gereken oyunlar ağırlıkta oynuyorsan razer goliathus'un speed edition'ı var. mouse üzerinde yağ gibi kayıyor ve onu kullanmaya başladığım andan günden itibaren oyun performansım ciddi ölçüde arttı.
ama bf gibi daha kontrollü oyunlar oynuyorsan yine aynı serisinin control edition'ını tercih edebilirsin. onu almadım ancak inceledim ve tercih edilebilir.

yine incelediğim ve hoşuma giden razer klavyesi vardı ancak adını hatırlamıyorum. şu ara notebook kullandığım için almamıştım.
zaten artık bir daha razer dersem insanlar komisyon alıyorum zannedecek :)
  • air  (17.01.15 14:02:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.