[]

bizde neden 911 yok

Polis ambulans itfaiye degisik degisik numaralar. Kucuk cocuk falan arayacak olsa oyle kalakalmaz mi?:/




 
Hepsi 112 altında birleştiriliyor zaten. Yakında başlar.


  • Son Müzakereci  (16.01.15 20:48:25) 
911 bizde de var. Arayınca 112'ye yönleniyor.


  • angelus  (16.01.15 21:17:02) 
112, 155 ve 110 yani hızır acil, polis ve itfaiye aynı genel hattı dinler; ortak hareket eder (gazeteciler de bu hattı dinleyerek olay yerine bu arkadaşlardan önce gider mesela).

Ancak bu 3 mecra farklı kurumlara bağlıdır. Hızır acil Sağlık Bakanlığı'na, polis İç İşleri Bakanlığı'na, itfaiye ise belediyelere bağlıdır.
Ülke olarak kolektif çalışma kültüründen ve kurumsallıktan uzak bir devlet yönetim şekline göre yönetildiğimizden 911 gibi tek bir hat üzerine sitemi kurmayı akıl edemiyoruz. Acı ama gerçek bu! Tek nedeni budur; kurumlar arası kolektif çalışamama durumu. (hiç bir kamu yöneticisi farklı bir kurumdan emir/talimat almaz. Ancak özel durumlarda senkronize çalışırlar (afet durumu, terör gibi konularda).

Evet bence de çok aptalca, ama malesef böyle bir ülkede yaşıyoruz..
  • Fayfa  (16.01.15 21:39:07 ~ 17.01.15 00:11:06) 
Fayfa doğru söyler. Bende işin içine girince çok şaşırmıştım. Bu sistemi kuralım dedik ama bundan 20 yıl önce zaten denenmişti. Yani kafa halen aynı, değişen bir şey yok.


  • dietf  (16.01.15 22:05:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.