[]

başkasının derdini sahiplenmek

malum olayı deşmek değil derdim ama hiç tanımadığınız, netten bile tanışmadığıdınız biri için nasıl bu kadar ciddi dertlenebiliyorsunuz?ağlayan, zırlayan, sağa sola sallayanlar falan oluyor misal.

ne bileyim benim umrumda dahi olmaz, en fazla 3 saniye üzülürüm geçer. sorun bende mi?


 
duygulanım bozuklugu bu çağın hastalıgı.


  • jaygatsby  (15.01.15 23:21:46) 
Insanlar cesit cesit iste


  • yuzır  (15.01.15 23:23:31) 
Hayata dair iç burkan detaylar başlığı, ne zaman okusam gözlerim doluyor. Hiç sorunum olduğunu düşünmedim. Bana normali gerçekten üzülmekmiş gibi geldi hep


  • geven kafa  (15.01.15 23:24:41) 
bazi durumlarda gerektigini hissediyor insan. bazisi icin savas magdurlari gibi buyuk topluluklar bazisi icin hayvanlar bazilari icin bireysel sorunlar.

internetten olmasi da artik onunla entegre bir hayatimiz var. sanal gerceklik vs degil artik bayaga bayaga gerceklik unsuru artik
  • caylaktozu  (15.01.15 23:26:12) 
Ne zaman birinin ölüm haberini okusam/duysam, yüzüm düşer, etkilenirim, üzülürüm. Haberleri mümkün olduğunca izlememek ve okumamakla aşsam da bazı şeyler gözümün önünde oluyormuş gibi. İşte ondan. Sorun bendedir belki de.


  • amelie poulain  (15.01.15 23:29:55) 
dertlenirim de sahiplenirim de. ama duygularımı sömüre sömüre bitiren, bir de yetmiyormuş gibi üzerime yük bırakanlara öfkeleniyorum daha çok.


  • devilred  (15.01.15 23:31:10) 
değil, aynı şekilde düşünüyorum; hatta bu olayla ilgili olarak üzülme gibi bir his bile hissetmedim çünkü adam derdini anlatmadı, ben gidiyorum dedi sadece özet olarak.

ben beşiktaş'ta oturuyorum, bir an aklımdan geçti çıksam mı diye ama "empati yoksunu orospu çocukları" diye niteleyenlerin aksine ben o adamın yerinde olsam kararıma saygı duyulmasını isteyeceğimden dolayı oturdum aşağı.

"yardım etmek" isteyen etsin elbette ama bol keseden millete sallamasınlar bir zahmet, her şey siyah ve beyaz değil.
  • diabolus79  (15.01.15 23:32:14) 
"üzülenlerin bir problemi var" demek için açmadım, o noktada yanlış anlaşılmış olabilirim.


  • doxanikee  (15.01.15 23:33:25 ~ 23:33:44) 
olaya gore degisiyor. gecenlerde video paylasip intihar eden insan epey etkiledi beni de mehmet piskin'le ilgili ne bir sey okumustum ne de videosunu izlemistim. duyuru'daki hadiseye de soyle bir goz gezdirdim. o da etkilemedi.

edit: son kisim alaya vardi. orayi sildim.
  • John Finn  (15.01.15 23:47:36 ~ 23:50:36) 
Ben uzuluyorum elimde değil. Sahil Güvenlik, polis aradım her yeri. Bir ise yaramasa bile bos bos seyretmeyeyim dedim. Ne bileyim, belki de benimki bencilliktir. Sirf uzulmemek için yasamaaini istiyorumdur.

Okur okumaz aklıma direkt annesi geldi benim mesela.
  • fraise  (15.01.15 23:50:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.