[]

yakin arkadasla konusmama

merhabalar, sorum pek gonul isi degil ama anasayfayi da isgal etmek istemem.

yakin bir arkadasim kucuk bir anadolu ilcesinde zorunlu gorevini yapmakta. orada konusabilecek kimsenin olmayisi ile meslektasi biri ile muhabbetteler. Erkek tarafi(y) bizim kiza(x) yakinlik gosteriyor bir hayli. Daha once cok da tecrubesi olmayan arkadasim ilgiden memnun, bir yandan da kafasinda soru isaretleri var erkegin tarzindan oturu.

neyse efendim, ben ve diger arkadaslar henuz mezun olamadigimiz icin bu arkadasim yilbasina yanimiza gelme plani yapti. gelmeden once y kisisi x'e "ben senle gecirmek istiyordum yilbasini, sen gidiyorsun" filan demis. X "sen de gel derdim ama bizim ortamimiz cok samimi olacak, uzun zamandir da gorusemiyoruz, istemezler seni" diyip kesmis.

X buraya geldi, surekli y ile tel.de konusuyorlar. Hani su ne arkadas ne sevgililik durumu mevcut. Y duygu somurusu yapiyormus. Ben ev sahibi oldugum icin x bana sordu. Ben de "gelecekse gelsin, senin hatrin var" dedim. Y kisisi tam 31 aralik gunduzunde buraya geldi.

Neyse yilbasi gecti, ortami suskun birakmamaya calistim vs vs. Amaa iste ben y'ye isinamadim duyuru, sevemedim yani cocugu.

Sadece ben olsam yine kaldirilabilirdi fakat digerleri de sevememisler. Neden oldugunu tam ifade edememekle beraber ortak kani cik yaa olmaz bu x'e, seklinde idi.

x hala burdayken, ev hincahinc dolu oldugu icin beraber yatiyoz. Uyumadan dokuldu bu bana, agzima scti desem de olur aslinda.

Hoslanmamais, yakistiramamis olabilirmisiz ama neden ilgilenmemisiz, herhangi bi misafir olsa bile nasil ilgilenirmisiz ama buna tavir almisiz. Hepimiz mutfakta muhabbet ederken y salonda tek kalmis. O nedenle istemedigi halde cocukla yakin olmus. Bizim misafirlerimiz geldiginde kendi arkadasi gibi sevip ilgilenmis, biz y'yi dislamisiz.

Cok uzun oldu, iste bu nedenlerle bize sinirliymis. Gideli 10 gun oldu, ulasip ulasmadigi haricinde konusmadik. İkisinin de kisiligi ile ilgili yorum katmadim.
1)Etik olarak cok mu kotu yapmisim/z?

2)X in beni aramasini bekliyorum, ben aramam o arasin. Hata mi yaparim?

 
Mal gibi Y'yi çağırmasaydı, sizin değil onun misafiri onun ilgilenmesi gerekiyor zaten. Eğer cidden yakınlaşmak istemiyorsa, en baçtan çağırmaması gerekirdi.

1- İyi yapmışsın, kimsenin tanımadığı birini zorlama olarak gruba sokup 10 yıllık kanki gibi ilgilenilmesini beklemesi hata.

2- Burada konu değişir, herkese mi trip atıyor
  • efrasiyab87  (14.01.15 13:18:34) 
bence hata yapmamışsınız kimse kimseyi arkadaşından ötürü sevmek zorunda değil ki zaten evini açmışsın o kadarı bile yeter kendi arkadaşıyla da kendisi ilgilensin.eğer kafanda soru işareti olarak kaldıysa da aramasını bekleme ara ve düşüncelerini hissettiklerini söyle iyi arkadaşınsa zaten bir şekilde anlar ve üstesinden gelirsiniz.dallamanın biri yüzünden küsecekse de küssün.sen yılbaşında iyi arkadaşlarınla olmak için onu da sevdiğin için çağırmışssın kendini zorla davet ettiren birisinin aslında senin ortamına ayak sağlaması gerekir.


  • copten camurdan adam  (14.01.15 13:19:54) 
burada asıl problemler y'nin hıyarca tavrı ve x'in ona hayır diyememesi. eğer istemediğim halde çocukla yalnız kaldım ve yakından ilgilenmek zorunda kaldım diyorsa sen de o zaman neden çağırdın demeliydin. adamın baştan orda olmaması lazımdı, bu da x'in hatası, hayır demeyi bilmeliydi.

çok samimi arkadaş grubuna üstelik yılbaşı akşamı birini sokup sonra kaynaşılmasını beklemesi aptalca. ama olur böyle şeyler, üniversite bittikten sonra zaten çoğunuz dağılacaksınız. çok dert etme.
  • lily briscoe  (14.01.15 13:31:45) 
birimiz haric herkese trip atiyor. O birimiz de aslinda cocugu begenmedi ama oturup muhabbet filan etmis, bir de yaklasimi daha ilimli, sanirim bu yuzden

zaten y'nin gelmesinin erken oldugunu soyledim, madem uzak duracaktin neden gelmesine musaade ettin, dedim. her sseyi soyledim ama olay kim olursa olsun cocugu dislamamaiz gerektigi olunca tamam dedim, haklisin, icimden de gelmedi, zaten y bizim yuzumuze hasretliginden dwgil senin icin geldi vesaire..

uni bittikten sonra muhakkak ayni sekilde devam edecegiz toz pembeligi yok eyvallah da durup dururken bpyle bir sey icin olayi buyutup temcit pilavi uapmasina bozuluyorum. O ilimli arkadasa daha yeni ayni muhabbetleri yapmis. Hala konisuyorsa bunla ilgili ben sebep olmak istemiyorum artik icim elvermese de
  • fallopian  (14.01.15 15:43:23) 
Idare etmek diye bisi vardi eskiden ne oldu ona yaw?

Arayin kizi da muhabbet edin.

Elemanda okuz ama yapacak bisi yok tabii
  • selam  (14.01.15 16:52:15) 
@selam, kizin kendisi cocuga deger verseydi ve biz bunu hissetseydik bizim ev ne olurdu biliyor musun? senden baska filminde emel sayin'in evi, ailesi gibi olurdu :)) türab olur paralardik kendimizi, sevsin diye.. simdi kinifip bedreng oldu//

yarindan sonra ararim belki, olmezsem
  • fallopian  (14.01.15 17:05:24) 
Iste o ilk emel sayin filmi ornegi idare etmelik bir ornek degil, yane ortada bisiyler oluor ve yakin arkadaslar olarak sizlerde seviniyor dedikodu yapiyorsunuz oluyot ( ii manada dedikodu yani) falan

Idare etme ise bu durum disindaki haller icin zaten.
  • selam  (14.01.15 17:59:26) 
oyle idare ise onu tam yapamadim sanirim. hic yapmamis olabilirim hatta hayatimda, amcam bile hasta ziyaretine gelip de ortaligi karistirinca dilim durmamisti ki bu samimiyetsiz prematür davranisli adam da kim? su an benim tek sorunum bu olaydan dolayi suclu addedilmek iste, x dese ki ya tamam unuttum gecti, yeminle rahatlicam, bir daha hatirlatan namert :)


  • fallopian  (14.01.15 19:48:14) 
Oraya sap gibi gelen adam idare edilmemeyi göze almış da gelmiştir.
Muhtemelen sonradan kıza duygu sömürüsü yaptı beni niye dışladılar diye. Kız da pek buna hayır diyemiyor niyeyse orası meçhul. Eleman bunu biraz kukla etmiş.

Valla ne yalan söyleyeyim senin yerinde olsam ben de aramazdım. İki günlük adam için arkadaş grubu harcanmaz. Hem o kadar insan çocuğa ısınamamışsınız, kız bunun sebebini araştıracağına size kabahati bulmuş. Tecrübesizlik insana yaptırıyor bazen böyle şeyler. Maalesef pişman olacak ama ders olur.
  • emirkulu2  (14.01.15 20:51:18) 
Kız gerizekalı.

geri arama.

Kurtulduğun için bunu bir nimet olarak gör.
  • KaraSakall  (15.01.15 00:57:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.