[]

manyak miyim, neyim?

uzun zamandir farkettigim son birkac gundur de birkac farkli kisiden duydugum ufak bir sorunum var sanirim; kontrol manyakligi.

soyle ki surekli olarak planli, programli sekilde yasiyorum. sabah kalktigimda- gece yattigimda plan yapma asamasindayim. en ufak hata yaptigimda gunlerce ' allah benim belami versin' modunda yasiyorum. programimda ufak bir aksaklik oldugunda da hayattan soguyorum. en en en basiti sabah 9'da kalkip islerimi halledeceksem ve ben 10'da uyandiysam gunu kendime zehir ediyorum denilebilir. fatura odenecekse hemen odensin istiyorum. yarin oderize tahammulum yok. o gun bir is icin kendime plan yaptiysam michael jackson dirilip gelsin, bana ozel konser versin gidip gitmeme konusunda tereddut ederim, gidince de aklim isimde kalir. bir yere gidilmesi gerekiyorsa hemen gidilsin, bir sey yapilacaksa hemen yapilsin istiyorum, aksi takdirde kasinti tutuyor beni. kendi kendime bu sekilde yasamaya alistim ama cevredekilere plana uyma baskisi yapmaya basladim sanirim, bu biraz sorun oluyor.

gun icinde olan konularda ufak bir hata yaptiysam, birine bir sey soylemem gerekirken soylemediysem vs tum gece uyku tutmuyor beni. dusunup kurup uykumu kaciriyorum iyice. kisacasi surekli kendimi kontrol etme halindeyim sanirim.

bana gore uyku bolumu haric sorun yok, hatta planli, programli olmak daha iyi gibi ama baskalari sorun oldugunu soyluyor. siz ne dusunuyorsunuz bu konuda? benim gibi olanlar var mi? bu manyaklik mi yoksa sadece planli olmak mi?

 
planlı olmakla alakası yok bunun; kontrol manyaklığı, esnek olamama gibi iyi anlamlar barındırmayan kelimelerle ifade ediliyor bu. yalnız değilsin.

ek: iddiasına girerim ki kontrol manyağı biriyle büyüdün.
  • devilred  (13.01.15 19:56:13 ~ 20:03:05) 
depresyonun yansıması. asıl sorunu cözün, kim oldugunuz gercegi ile yüzlesin.


  • jaygatsby  (13.01.15 20:04:40) 
biraz manyaksın. planlı şekilde hata yapmani öneriyorum.


  • anily  (13.01.15 20:24:53 ~ 20:26:04) 
Koç kadınısın yapacak bir şey yok asfgaha :D Şaka bir yana, törpüleyebilirsen bu yönünü, çok güzel olur. Yoksa stres her türlü hastalığın başı. Hayat öyle çekilmiyor :)


  • pandispanya  (13.01.15 20:28:58) 
Pandispanya, bunu ilk soyleyen kisi sen degilsin desem? :p burclara inanmaya baslayacagim yakinda, o derece :)


  • fraise  (13.01.15 20:58:17) 
Azıcık da olsa yerinde olmak için neler vermezdim. Ya bi insan hiç mi kafaya takmaz planları aksadığında, hiç mi suçluluk hissetmez? Amaaaaan diyorum içimden unutuyorum. Bu da hiç iyi değil. Saçımda beyaz yok ama istedipim gibi de gitmiyo işler. Plan iyidir ya disiplin güzel bişi.

İkimiz de ateş burcuyuz lakin ben yayım.
  • emirkulu2  (13.01.15 21:06:54) 
@devilred, annem de her seyi zamaninda yapin der ama plan aksayinca benim gibi krizler gecirmiyor.

emirkulu, bu kadar planli olmak bazen insani fazla yoruyor. ozellikle uyuyamama kismi hic hos olmuyor. o yuzden biraz esnek olmak daha iyi gibi.
  • fraise  (13.01.15 22:00:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.