[]

yemeksepeti ve bütçe

bu illete düşmüş olan var mı? yani o an da uygun gelse de alınan, uzun vaadede bütçenizi çok kasıyor. ben orta halli hele ki şu an çok sıkıntıda olan bir ailede yaşıyorum. ama bunu algılamam uzun sürüyor herhalde, zekasızım bilmiyorum. yemeksepetinden almayı alışkanlık haline getirmişim çalışırken ödüyordum ama yine maaşımın yarısını yiyordu. bu alışkanlıktan kurtulan var mı? nasıl telkin ettiniz kendinize nasıl bıraktınız?




 
ben de dışarıdan yersem ucunu tutamıyorum. onun için kendime sınır koydum. haftada max 1 kez dışarıdan yiyorum. markete gidince de ekmek alıp çıkıyorum. evde peynirle ya da tereyağı sürüp yiyorum. bazen yeşil doritos alıyorum, akşam yemeğim o oluyor. bim'e yetişebilirsem de 2 liralık salam ya da 6 liralık 2'li ton balığı alıyorum. netice itibarı ile bir öğün için ekmek hariç 2-3 liradan fazla harcama yapmıyorum.


  • nereye bu gidis  (12.01.15 18:25:05) 
@trumanshow benim o :D hay allah kahretmesin görüyor musun vaziyeti.
ben aslında çok güzel diyete girdim. ama bu arada final haftası. bir dersten kalışımı da garantiledim. aynı zamanda iş arıyorum. ve iki farklı konuda başvuru ayarlamaya çalışıyorum. böyle bok vaziyete düşünce 'giberim diyetini' oldum. istikrarımı kaybettim. diyet dediğim de temiz yemek yeme alışkanlığı kazanma. abur cubursuz. brokolı çorbası yaptım akşam buldum kendi cumhuriyetini ilan etmiş içmeyi bırak buzdolabına bile kaldırmadığım için.
öf çok zor olacak çok. o duyurudaki tek makul cevap bir festfud bağımlısından daha gelmişti. ortamını değiştir demişti. ama ortam değiştirecek lüksüm de yok maalesef.
  • çaykovski  (12.01.15 18:25:50) 
ben kurtulamadım, beceremiyorum.

trumanshow'un bahsettiği ben de olabilirim çünkü aynı şeyi yaptığımı yazmıştım daha önce farklı bir nikle.
  • der meister  (12.01.15 18:27:10) 
ilk ay oraya harcadigin para kadar, ikinci ay yarısı kadar para ile mutfaga malzeme al ailen ile yasasan da bunu yapabilirsin. Kendin Pisirmeyi bilmiyorsan da öğrenmeye çalış ugrasirken dışarıdan yemeyi unutursun zaten.


  • rubiks cube  (12.01.15 18:31:45) 
aha bu benim, daha doğrusu kendini yemeksepetinden kurtaran kafiledenim. (:

şimdi benim genel olarak izlediğim taktik şuydu: acıktığımda giriyordum malum siteye, "ne yesem ne yesem" diyerekten bakınıp duruyordum. hatta normalde sipariş vermeyeceğim restoranların menülerine falan da uzuun uzun bakıp, hesap vs. de yapıp bakma süresini olabildiğince uzatıyordum. hem sitede dolanıp durduğumdan -böylece vakit harcadığımdan- hem de menü inceleme ve can çekmesi sebebiyle daha çok acıkıyordum. böyle bi 15 dk geçirdikten sonra da, "oha açlıktan ölücem, şimdi sipariş versem 45 dk.dan da önce gelmez, hemen bir şeyler yemeliyim" diyerek hoop açtığım siteleri de kapatıp mutfaktan bir şeyler ayarlıyordum.

bunu biraz yaptıktan sonra zaten ister istemez buzdolabını kısa sürede yiyebileceğin sağlıklı şeylerle doldurmaya başlıyorsun.. biraz da irade tabi. onsuz olmuyor, ama ilk etapta beyni benim yaptığım gibi kandırmak süreci kolaylaştırdı.

deneyin ya fena taktik değil bence. (:
  • treamorg  (12.01.15 18:41:45) 
Hesabımı kapatıp,yeni hesap açmayarak kurtuldum.Beslenme düzenimi değiştirmeyi başarınca da gerek kalmadı zaten. Hesabını kapat bence.


  • Lola90  (12.01.15 18:46:48) 
öğrenciyim. kodumunun illetine ben de bulaştım. sigaradan uyuşturucudan daha tehlikeli. devletin bi el atması yasaklaması lazım bunu.

final dönemimde her akşam evden 30-40 tl para çıkıyordu. allahtan bitti gitti de şimdi baba ocağı bim'e dönebildik :)
  • canercuxy  (12.01.15 19:46:00) 
Saglikli beslenmeye calisirsan disaridan olabildigince az yersin.


  • sckxyss  (12.01.15 19:52:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.