[]

Hatun meselesi

şimdi arkadaşlar. Bir hatun var. 24 yaşlarında. Bnm eski kız arkadaşım. Evlilik konusundaki görüşlerimizden dolayı ayrıldık. O erken evlilikten yana ben biraz daha sonra. Aradan 3 yıl geçti. Her sene sonu veya başı bi yakınlaşma oldu mesaj yoluyla. Aynı Apartmanda oturuyorz. 1 senelik aranın ardından tekrar yakınlaşmaya başladık telefon görüşmeleriylen. Ancak evlilik konusunda acele olması nedeniyle bn vazgeçtim. Şimdilik. Lakin size sormak istediklerim var.

Erken evlilikmi ? Biraz olduktan sonra evlilikmi ? Kendiöi tanıtmam getekirse, hali vakti yerinde maddi varlığı yerinde ve aile bağı kuvvetli biriyim. Bu bnm ciddi olarak 4. Kız arkadaşım. Acaba fırsatı kaçırıyor muyum ? Yoksa acele edip hata mı edicem? Ailem erken evlenme hayatı yaşa diyor. Bnmde aklımda bu hatundan başkası yok.

Toy bu arkadaşınıza karşı cinsten ve hem cinslerimden yardım ricasında bulunuyrlm. Tavsiyeleriniz nelerdir?

 
yürü


  • the junior jr  (12.01.15 16:21:47) 
Orta yolu bulun.


  • osurdum  (12.01.15 16:22:42) 
senin yaş kaç onu dememişsin ki


  • ytse jam  (12.01.15 16:25:28) 
evlenmicem evlenmicem diyosun da ne halt yiceksin başka afedersin? sevdiğin birisi var, durumun da var eee? yani nereye kadar eller havaya hayat? üç beş tane dallama çıkıp da 'yeaa abii bu yaşta evlenilir mi, kız kafesliyo seni ohhasoasoıh' yapacak diye ilişki bitiren sonra pişman olan salaklardan olma güzel kardeşim.

aile bağlarım kuvvetli demişsin, aile olgusuna önem veriyorsun demek ki. senin evlenmen kadar doğal bir şey yok.

bak seni çukura çekmek niyetinde olan biri değilim. 29 yaşında bekar bir kadınım. anlaşabileceğin birisini bulmak kolay değil bu hayatta. hem de hiç. etrafımda gözlemlediğim; erkekler 'nasılsa ilerde bulurum' diyorsunuz, fakat ilerde yumurta kapıya sıkışınca ehh idare eder artık dediğinizle evleniyorsunuz genelde. daha iyi bir seçim değil.

edit: şunu da eklemek istiyorum. bekar hayatını bu ülkede erkekler kadınlar kadar iyi beceremiyor (çoğunluk) kolay depresyona giriyorsunuz, özellikle aile bağları kuvvetli olanlar. 'hayat yaşama' dedikleri her neyse, eminim evlendiğinde de yapabileceğin şeylerdir.
  • emirkulu2  (12.01.15 16:26:38 ~ 16:28:13) 
kolay kadın bulan, alfa bir taylansan gerek yok, hata edersin.

kolay birilerini bulamayansan olabilir. sonucta acmıs beklemiyor kimse seni dısarıda.

ama 4 kız arkadaşın olduguna göre şimdiye kadar fena değilsin o yüzden 1.ci secenek.
  • fransizkalanadam  (12.01.15 16:28:13) 
Hatun 24 olduguna gore sizin de en az 24 oldugunuzu varsayiyorum. Belki daha fazla. Aileler evet hayati yasama ve erken evlenmeme konusunda cok hakli. Kisisel bazi planlar tek kisilik hayaller yasanmali. Gencligin tadi cikarilmali. Dogru kizi bulmadan once is meslek para maddiyat yerini bulmali. Hem sonra yeterince insan taninmali ki bugun begendigin kisiyi 10 yil sonra da begenir misin yoksa ayy ben bunun nesinii sevdim mi dersin iste bu insan taninarak ogrenilmeli.
Ancaaaak bu kiz 10 yil sonra da begenecegim kizdir diyorsan sadece sunu aklinda tut. Erkek 40 yasinda da evlenir. 45inde de baba olabilir. Ancak kadin aile kurmak ve anne olmak icin gec kalmamalidir.
Umarim kiz arkadasini aski beklemek ya da anne olmayi ertelemek hatta bu sansi yitirmek arasinda bir tercih yapmak zorunda birakmadan kararini verebilirsin.
  • photo85  (12.01.15 16:28:52) 
Yaşım 24, aynıyız yani. Bnde böyle düşündüğüm oluyor ama dediğin gbi sakın evlenme diyip hayatı yaşa diyenler ağırlıkta. Bu da beni çıkmaza düşürüyor.


  • czn  (12.01.15 16:30:31) 
24 yaşında evlenmek nedir yahu, 30 a kadar bekle, 23-24 yaşında bir kadın bulursun gene.


  • grimer  (12.01.15 16:32:44) 
sıkıntın sadece "zamanı"ysa boşver. evlenecek yakınlıkta birini tanıdıysan evlen. evlenirim dediğin bir insan varsa hayatında, fazla uzatmadan evlenmelisin bence. o da aynı şekilde düşünüyorsa tabi.


  • brotha b  (12.01.15 16:34:01) 
ya "hayatı yaşa" nedir arkadaş ya? ne yapabilrsin ki en fazla hayatı yaşamak adına. hepi topu 1 senede yaşarsın "yaşaman" gerekenleri. bana da sürekli aynı muhabbet yapılıyor, takma o lafı sen.


  • brotha b  (12.01.15 16:35:33) 
Sen 30 oldugunda senin hatun 2 cocuk annesi olucak ve babalari sen olmicaksin. Ya bu kizla yuru bi kac sene sonra evlen. Ya bu kizin yolunu ac.


  • photo85  (12.01.15 16:43:18) 
evlenme. bi boqa benzemiyor. ya da evlen gör. işiniz gücünüz tenasül.


  • namus ninjası  (12.01.15 16:44:06) 
nişanlıyken özellikle eşime bu tarz baskılar çok gelmişti, özellikle de evli arkadaşlarından. "yaaa ne acelen varr evlencen de noolacak hayatını yaşa, emin misin bakk vaay seni de kaybettik" vs vs.

e o kadar kötü madem, boşa karını? tutan mı var? yok.

klasik bu laflar, ciddiye alma, ver kendi kararını.
  • physcos physcos  (12.01.15 16:46:43) 
evlenme. bi boqa benzemiyor. ben bi defa boşandım, ondan biliyorum.


  • namus ninjası  (12.01.15 16:50:05) 
hayatını yaşayıp napacaksın?
ben bunu ciddi merak ediyorum, o kadar da sık duyuyorum ki.
napacaksın her gece bardan hatun mu kaldırcaksın (bence o zman hiç evlenme sen), striptiz klüplerinde mi takılacaksın, hint denizinde mercan resiflerine mi dalacaksın? tibet'e mi çıkacaksın? söyler misin napacaksın?
evli olup da yapamadığın, bekarken yapabildiğin bu hayatı yaşamak nedir? mevzu karı-kız ise dediğim gibi zaten 5 yl sonra da evlenme..
  • niye ama  (12.01.15 16:54:08) 
niye ama +1

bak daha bugün bi yerde oturmuş yemek yerken yan masadan şöyle bi şey duydum: muhtemelen 35 yaş civarında iki adam oturmuş, biri diyor ki "abi, çocuk sahibi olacaksam kendi yaşıtım biriyle evlenemem bu saatten sonra.." bunu diyen de bi yandan sürekli etraftaki kızları kesiyordu.

yani erken erken diyosunuz, cesaret edemiyosunuz, sonra yalnız, depresif ve genç hatun peşinde koşan adamlara dönüşüyosunuz. ne lüzum var? hele ki çocuk isteyen herkesin 20li yaşlarında evlenmesi lazım bence. hem niye sayıya takılıyorsun ki, sevdiğin birini bulursun + ev geçindirebilecek vaziyette olursun ve evlenirsin. çok büyütüyorsunuz mevzuyu.

doğru insanı bulduğuna inanıyorsan kaçırma. zaten şimdi bi ilişkiye başlasanız evlenmeniz en erken 2016 yaz.

son olarak şunu tekrarlayayım: hayatını yaşayıp napacaksın?!
  • bxgx  (12.01.15 17:24:22 ~ 17:26:28) 
Arkadaşlar bu sitede etiketlemeyi tam bilmiyorum o yüzden genel yaZacağım.

Genelde çevremdeki baskılar evlenince hapis olacağım, bekarkenki gbi özgür olamayacağımı ve hayatıma giren kızın kim olursa olsun içine edeceğini özgürlük bağabında söylüyorlar. Birde erken evlenmeciler vari. Genelde tepkileri, olm kız mı yok halin vaktin var altında başkasını bulursun diyor. Sorun bnm açımdan hem zamanın yanlış olup olmadığı, hemde çevremde bazı erken evlenenleri görüp sonra ayrılınca verdikleri öğütler. Yani kız ve ailesi açıdından hiçbir sorun yok şuan. Allaha şükürler olsun hayatım iyi gidiyor ama şu mesele hayata yuzde 40 50 gibi bir meşgalelik yer ediyor kafamda. Bir taraftan erken evlenip sorunluluk almanın hayalini kurarken diğer yandan geçip giden zamanla aceleci bir karar olur mu endişesindeyim.

Dediğim gbi bir de arada aşk denen illet varki dediğiniz gbi başka kişileri düşünce üzülüyorum.hemde fazlasıyla.
  • czn  (12.01.15 17:35:05) 
Git hayatını yaşa lan. Dellendirme adamı. Azıcık gözün açılsın. Evlendikten sonra açılınca kafanı duvarlara vurursun.

Sevgilin evlenilecek birisi olsa bu yaşta koca derdine düşmezdi. Vizyonu o kadar onun. Senin vizyonun da o kadarsa git evlen. Sonra "Lan yirmisantim nickli bir abi vardı, böyle böyle demişti" dersin.
  • yirmisantim  (12.01.15 17:42:13) 
bu kişiyle yaşlanırım diyorsan, 60-70 yaşında da kendini onunla mutlu ve huzurlu görebiliyorsan evlen. belki de ömür boyu mutlu olacağın kişiyi bulmuşsundur, erken buldun diye hata yapmış olmak zorunda değilsin.

sonra 30 yaşını geçer geçmez fellik fellik evlenecek kız arayan, eş kriterini "işi olsun, eli yüzü düzgün olsun yeter"e kadar düşüren, tanımadan etmeden yaza nikah yapma hayalleri kuran abilerine de dönüşebilirsin (maalesef çokça görüyorum). 30 yaşına gelince başka biri olmuyorsun, üçüncü bir göz falan açılmıyor. o kadar bekleyenler genellikle 30 yaş bunalımıyla ilk kötü gitmeyen ilişkilerini evliliğe taşıyor, birçoğu 2-3 sene içinde boşanıyor ya da çocuk yapıp sevgisiz evliliklerine devam ediyor.
  • kayranin kedisi  (12.01.15 18:16:17) 
bunun zamanı olmaz bence, 2 taraf da tamam dedikten sonra olmalı. yaşa başa takılma derim


  • gazozailacatmauzmani  (12.01.15 22:17:23) 
ne kadar erken düzenli hayata kavuşursan o kdar iyi bence. 30dan sonra zor bu işler. evlen.


  • tirt star  (12.01.15 22:25:37) 
24 erken. Seninle aynı yaşta bir kızla evlenmek konusunda da 2 kere düşün derim.


  • arnold schwarzeneger  (13.01.15 08:19:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.