[]

Windows Phone

Bu işletim sistemi nasıl? Bununla çalışan bir çok telin fiyatı baya düşmüş.Kötü diyebilir miyiz bu durumda?Kullanan var mı? İos'tan sonra sarmaz mı?




 
500 liralık windowsphone dan aynı fiyatta android telefondan alacağın performansın daha fazlasını alırsın, akıcı takılmıyor

ios da kullandığın özel bir uygulama yoksa temel uygulamaların hepsi var
oyun konusunu bilmiyorum

ekleme:
fiyatının düşmesinin nedenlerinden biri de microsoft un nokia yı satın almasından sonra artık telefonların üzerinde microsoft adıyla gelecek olması, bu yüzden ellerinden nokia yazan seriyi çıkarıyorlar

üzerinde microsoft yazan çıkardıkları ilk telefon 535 oldu, yazı şöyle görünüyor
i.webapps.microsoft.com

tabi ki windows 10 işletim sistemini 520 gibi alt modeller dahil bütün telefonlar için yayınlayacaklarını söylediler

ekleme 2 :)
elinde telefon varsa meraktan boşu boşuna para verme, batıyor mu 500-600 lira bilmiyorum :) fakat telefonun kullanılamaz duruma gelmiştir, kaybolmuştur tekrar ios a verecek paran yoksa android yerine windows phone deneyimle derim :)
  • freebird5406_2  (12.01.15 14:26:47 ~ 15:14:22) 
Fiyat neden düşerin yanıtı sana da yanıt olacaktır.


  • EXXE01  (12.01.15 14:30:33) 
Windows Phone kullanıyorum, şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım performans konusunda... Takılma nedir bilmiyor.
Oyun oynayan da biri olmadığım için oyunlar konusunda bir şey diyemem ama aynı fiyata alacağım androidlerden daha iyi çalıştığına eminim.

  • hayal bilgisi  (12.01.15 14:34:07) 
hayal bilgisine katılıyorum. hem yazılım hem sağlamlık on numara. tık demedi ve kullanımı da oldukça basit. ancak daha önce başka akıllı telefon kullanmadım, eksikliğini hissettiğim bişi yok diyebilirim o yüzden.

mikrosoft yakında sistemi daha da geliştirecek o zaman pazar payı çoğalacak inanıyorum. şu an convers dönemi gibi bi dönem yaşıyoruz telefonda, rahat olmadığı halde sırf görüntü için araştırmadan kendisine uygununu sorgulamadan para dökenler var.

2 senedir lumia 920 kullanıyorum.
  • emirkulu2  (12.01.15 14:41:19 ~ 14:41:35) 
ilk olarak şunu yap.
kendi telefonunda kullandığın uygulamalar wp'de var mı?
eğer varsa, veya "olmasa da olur" dersen beklentilerini fazlası ile karşılar.
Evet alışma süreci biraz uzun sürebilir ancak o paraya alabileceğin bir android telefonu 6 ay sonra duvara fırlatırsın yavaşlığından dolayı.

spesifik farklı bir sorun olursa cevap veririm her türlü. 2 senedir bu sistemi kullanıyorum. her üç sistemi de aktif olarak kullandığımdan dolayı net bir cevap verebilirim sanırım.
  • teritori  (12.01.15 14:48:49) 
Benim için uygulama çok önemli ya.İoste bir sürü uygulama var, para verip aldığım.Sanırım bu yüzden geçemem,instagram bile yok diyorlar.Facebook uygulaması kötüymüş. Doğru mu?:( Ama işte ucuzlukta cezbediyor.


  • Lola90  (12.01.15 14:51:01) 
instagram uygulaması var resmi olarak ama kimse kullanmıyor. 6tag adında farklı bir uygulama var ki resmi uygulamanın her platformda eline verir.

facebook uygulaması da aslında gayet başarılı ama ben pek kullanmadığım için net bir şey söyleyemem.

senin için çok önemli uygulamaların ne olduğunu söyle, sana var yok diyelim.

ama eğer para vererek aldığın uygulamalar ise muhtemelen wp'de yoktur. belki muadilini buluruz.

bu sisteme tutarsızca bok atanlara aldırma gerçekten. aslında tanısan iyi çocuk :)))
  • teritori  (12.01.15 14:59:21) 
beklentilerinle ilgili tamamen. benim için en önemli şeyler neydi?
-fotoğraf kalitesi
-müzik/ses kalitesi
-ekran kalitesi
-geniş hafıza kapasitesi
-gps
-batarya performansı

şuan lumia 1520 piyasadaki tüm android telefonlardan daha iyi bataryaya sahip, tümünden daha iyi kameraya sahip, tümünden iyi gps'e sahip ve note4 ile kıyaslamadığımdan bilmiyorum, onun dışındaki tüm telefonlardan daha kaliteli görüntü veren bir ekrana sahip... 128gb kart destekliyor, 32gb dahili hafıza var. ses çıkış kalitesi çok iyi.

e telefonu bilgisayar yerine koyan biri de değilim, temel sosyal medya uygulamaları var, isteyip de yapamadığım bir şey olmadı... sadece kısa bir süre önce snapchat uygulamaları kaldırttı, snapchat yok wp'da. onun dışında ıncık cıncık programlarla işim olmadığından, asıl ilgilendiğim donanımsal özellikler olduğundan memnunum. hiç bir telefonla değişmem bugün imkanım olsa bile.

instagram derken de 6tag var tüm özellikleri destekleyen, sadece video göndermeyi bir kez 1,5 dolar ödeyerek açman gerekiyor uygulamada...
kullanıp uygulamaları yetersiz bulup beğenmeyen tanıdığım da var, benden önce almıştı... bana da tavsiye etmişti :) sonradan kararı değişmiş mesela... ama benim için mükemmel telefonun tanımı şuan lumia 1520, eksiklerine rağmen genel olarak toplama baktığımda benim için en iyi seçenek.

bu arada telefonu onlarca kez sert şekilde düşürdüm, polikarbon kasayı ezecek kadar sert bile düşürdüm... 6" ekran kırılmadı. herhangi bir samsung ya da apple cihaz en az 3 kere ekran değişimine giderdi... ben bu telefonu kılıfsız ve jelatinsiz kullanıyorum.
  • ucan spagetticanavari  (12.01.15 15:09:39 ~ 15:12:40) 
@jugador açık açık wp baltalanmasa gelişirdi çoktan.
google uygulamalarını geliştirmiyor, resmi youtube uygulamasını geri çekiyor vs...
snapchat kendi uygulama geliştirmiyor, var olan kusursuz uygulamayı mağazadan kaldırtıyor, kullananların hesaplarını bloke ediyordu zaten bir ara...
instagram resmi uygulaması hala beta, video bile yüklenmiyor. ama 6tag kusursuz neyseki...

kısacası ya önemsenmiyor ya da boşvermenin de ötesinde baltalanıyor...

ama microsoft bu, mobilde olmasa da genel anlamda hala işletim sistemi konusunda güçlü ve yaygın... windows 10 ile senkronizasyon olayları filan derken kullanıcı çekebilir yine.
wp sistem olarak android'in ötesinde, daha kararlı bir sistem... ama akıllı telefonda mağaza önemli işte. uygulamalar yeterince hızlı gelmeye başladığında android'den bir eksiği kalmaz. kısacası teknik olarak teoride çok daha iyi, sadece pratiğe dökülemedi. ben de bir android olmasının bir kaç ayda gerçekleşeceğine inanacak kadar iyimser değilim... ama kendi ihtiyaçlarıma göre her android telefondan da iyi şuan.
  • ucan spagetticanavari  (12.01.15 15:19:10) 
yukarıda saydım ihtiyaçlarımı zaten, benim bazı ihtiyaçlarımı da windows phone'u yetersiz bulanların telefonları karşılayamıyor o açıdan bakarsak...
bilgisayar değil bu sonuçta, bir oyun konsolu da değil. mobil oyunlar eğlenceli de değil... gerekli temel uygulamalara da yetiyor.
ayrıca istediğim an her yerden bilgisayara bağlanıp remote control ile bilgisayarımdaki her işlevi kullanabiliyorken ve cloud'dan iki cihaz arası veri aktarımı bile yaparken ne yetmeyebilir ki bana?
  • ucan spagetticanavari  (12.01.15 16:13:39) 
spagetti uğraşma anlatmaya, arkadaş fanboyluktan kör olmuş okuduğunu anlamıyor :))


  • emirkulu2  (12.01.15 16:16:20) 
windows phone'un şu an en kaliteli mobil işletim sistemi olduğu söyleniyor(ios'tan bile). ancak market açısından arkadaşların da belirttiği gibi android ve ios'tan geride. ben wp'un arayüzünü sevmediğim için almayı düşünmüyorum ama bundan rahatsız değilseniz ağırlıklı olarak temel uygulamaları kullanacaksanız alınabilir tabi ki wp'lu bi telefon ama 1 gb ram'li öneriyorum ben en az


  • toua tokuchi  (12.01.15 19:49:14) 
@ucan spagetticanavari

mobil oyunlar eğlenceli değil kısmına %100 katılıyorum. donanımhaberde gördüm geçen note 4 çıkmış hemen bikaç kişi note 3 ü satıp alacağım hemen yazmış allah akıl fikir versin. yeni telefon çıktıkça en çok farkeden özelliği oyunlarda verdiği fps olur onun dışında cidden telefon almaya gerek yok artık yok ses kalitesi %10 iyileşti yok ekran renkleri daha doğru veriyor bunlar boş şeyler.
  • toua tokuchi  (12.01.15 19:52:09) 
@jugador

lumiaların en iyi, kaliteli, tamamen eksiksiz olduklarını söylemiyoruz şu anki özellikleriyle bile ( uygulamalar, donanım ) ihtiyaçlarımızı daha düşük fiyatlardan karşılayabildiğini söylüyoruz

pazar payı ve market birbirini besleyen şeyler dediğin gibi o yüzden ios ya da android de vazgeçemediğin uygulamalar varsa windows phone yakın zaman içinde sana gelmez alma diye de belirtiyoruz :)
  • freebird5406_2  (12.01.15 20:42:05 ~ 20:44:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.