[]

asansör ile uçak arasındaki fark

az önce asansöre binerken aklıma geldi. ben uçaktan tırsan biriyim. kontrolun bende olmadığı her şey beni düşündürür. sırf bu yüzden uçakla hiç bir yere gidemiyorum. neyse az önce asansöre binince aklıma geldi ki asansör de kelle koltukta bir şey değil mi? uçaktan ne farkı var? (derinliğinden bahsetmiyorum.)

siz ne düşünüyosunuz?


 
uçakta düşerse dağa mı, okyanusa mı çakılacaksın belli değil. asansör düşerse zemine çakılacağın belli. bir de yükseklik farkı var tabii. asansör 50. katta filan değilse yaşama ihtimalin var. ayrıca basınçtan ötürü oksijensiz kalmazsın asansörde.


  • devilred  (11.01.15 00:52:35) 
bakımı yapılmış asansörün riski sıfıra yakın. uçakta milyon parametre var sağlıklı bir uçuş için. her şeye dikkat ederler ama bi microburst ya da kalkışta motora kaçan bir kuş uçağı çakmaya yeter. bir asansörü kullanılmaz hale getiren çok az dış faktör var.


  • namus ninjası  (11.01.15 00:55:27) 
Asansörü bilmiyorum ama uçak Kazasında ölme ihtimalin sıfıra çok yakın. %0.00000002 olması lazım. Bir Sıfır eksik ya da fazla :) o Asyada gördüklerin falan hep çöldeki şanssız bedevi. Ben uçağa binerken daha rahatım asansöre göre. O uçağı 383828 adam kontrol ediyor. Bi dünya sorumluluk. Asansör? Bi ustanın eline bakıyorsun. Bence uçak yerine asansörden kork :)


  • canercuxy  (11.01.15 01:08:44) 
Türkiye'de asansörler daha tehlikeli bence. Asansörde senden önce birisi çok ağır yük taşıyıp zarar vermiş olabilir, bakımı yapılmamış olabilir. Bilemezsin. Gerçi bakıma gelince de iki yağ sıkıp gidiyorlar. Kapılarımız hala garip yerlerde açılıyor.

Uçakların bakımı, uçus güvenliği çok ciddiye alınıyor. Çakıldıktan sonra asansör boşluğu ile dağın tepesi çok farklı değil. Ölürsün işte.

Buna çok üzülmüştüm mesela.
www.cihan.com.tr
  • Lim5  (11.01.15 01:11:09) 
çabuk in oradan!


  • drthea  (11.01.15 01:15:04) 
ben asansörden de tırsıyordum amk :) neyse ki geçti, yani asansörlü bir binada oturmaya başlayınca geçti. ha bu arada uçak fobim var ama yurt dışında yaşamaya başladım. türkiye'ye dönemiyorum anasını satayım :/ en yakın arkadaşlarım amerika'ya gitti bi ara buraya da gelirsin falan diyor. benim de vietnam, tayland, nepal göresim var. böyle şeyler işte. fakat uçağa binemiyorum. bak güney amerika olayına daha girmedim.


  • bosver nicki  (11.01.15 01:22:00) 
benzer bir mantıkla; otobüse, taksiye, metroya ve tramvaya da binememeniz gerek. Bence "otobüs ile uçak aynı şey" deyip bu çekincenizin üzerine gidebilirsiniz.


  • pozzecco  (11.01.15 03:14:18) 
türkiye'de yaşamak zaten dünyanın en riskli şeyi ki? metrobüse binerken arkadaki gerizekalı ittirdiği için ayağı takılıp düşen ve diğer insanların hurra diye üstüne basmasından, bir başka arkadaşımın yardımıyla son anda kurtulan bir arkadaşım var. düşün yani. akşam eve dönerken karşına sapığın ya da hırsızın tekinin çıkması ve tecavüze/gaspa uğraman çok daha olası. uçağım olsa her yere uçakla giderim ben, en azından ölsem temiz ölürüm, ne bileyim ölmeden önce portakal suyumu içmiş olurum, falan. asansör de aynı şekilde, tabi bozuk bir asansörde bir manyakla yalnız kalmadığın sürece.

kısacası insanlardan kork, maddelerden ve malzemelerden değil. zira uçak ve asansörde de korktuğun şey aslen bu, canercuxy'nin dediği gibi. ki bir uçağın sorumluluğu bilmeyen bir insana verilmez, zor eğitimlerden geçiyorlar, ama bir yolcu uçağı, savaş uçağı zannedilerek düşürülebilir misal, bu da insanların suçudur gene. asansör için de, çok sağlam görünmüyor, eski görünüyorsa, merdivene yönel :) hem spor olur.
  • pasp  (11.01.15 03:46:01) 
Uçak asansörden daha güvenli +1

Açıklamışlar zaten neden asansörlerin riskli olduğunu.
  • nawar  (11.01.15 04:34:42) 
asansör gibi spesifik bi örneğe gerek yok aslında. kontrolün sende olmadığı her şey seni düşündürüyorsa hiçbir toplu taşıma aracını kullanamazsın o zaman.


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (11.01.15 05:18:11) 
türkiye ile alakası yok. dünyanın her yerinde uçaklar asansörden daha güvenli. bununla ilgili onlarca çalışma mevcut.


  • ack3000  (11.01.15 10:56:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.