[]

mobbing altinda calisma

mevcut durumu ozetleyeyim:
- mudur pislik muamelesi yapiyor, sebebi daha onceki bir iste karsi gelmistik sonra beni baska bir ise verdiler, simdi de bu adami basima mudur yaptilar
- departman degisikligine izin verilmiyor,
- ust amirler durumu onemsiyor, icinizde halledin, begenmeyen gitsin diyorlar
- disarida is cok az, olanlar da 2/3 oranda maas veriyor

ne yapmak lazim? su an psikolojim halen iyi ama kotuye dogru bir gidis var.

 
Hiç bir maaş para veya maddiyat insanın psikolojik sağlığından önemli değildir varsın az olsun kafan rahat olsun. Psikoloji yapboz değil toparlamak kolay değil ve hiç bi zaman eskisi gibi olmaz


  • amator filozof  (08.01.15 08:44:09) 
otur konuş adamla. çöz problemini.


  • lancelot du lac  (08.01.15 09:21:11) 
konustum, " kasıt yok, ben herkes mutlu olsun isterim tabi" filan diyor sonra maytap geçer gibi bir gün sonra başka hareket yapıyor.


  • Sarix  (08.01.15 09:24:29) 
Yasal çerçevelerde
-açığını bul onunla korkut
-sıkıştır köşeye gözünü korkut
-odunla döv
  • spankenstein  (08.01.15 10:20:44) 
ölü taklidi yap, onu önemsemediğini görsün
departman değiştiremiyorsan tek yapabileceğin bu
kendini çok kötü hissediyorsun psikolojik destek al
mobbing çok ciddi bir olay. gününün yarısını bu adamla aynı ortamda geçiriyorsun. o yüzden psikolojik destek önemli.
  • emirkulu2  (08.01.15 10:23:27) 
ingilizceniz varsa forumlara bakin sizin gibi milyonlarca insan var, onlari dinleyin paylasin. yoksa turkce forum acin lutfen. cok ciddi gicik bir durum.
ilk google sonucu
www.psychologytoday.com
  • bir varmis bir yokmus  (08.01.15 10:28:36) 
İş ne? özelde misin devlette mi?


  • cursor  (08.01.15 10:40:45) 
Mobbing, gerçekten insanın psikolojisini altüst eden bir durum ve bir strateji belirleyip o yolda ilerlemek veya kısa yoldan o işten vazgeçmek gerekiyor. Çünkü eğer İK'nın veya üst amirlerin mobbing'e uğrayan tarafa tam desteği yoksa, uzlaşmak v.b. insancıl çözümler işe yaramıyor. Mobbing kasıtlı yapılan bir şey ve çoğunlukla işinde başarılı olan kişilere, kapasitesiz yöneticiler/çalışanlar tarafından yapılıyor. Amaç sizi yıldırmak ve belki de her hakkınızdan (tazminat v.b.) vazgeçerek istifa etmenizi sağlamak. Dolayısıyla yukarıda da söylediğim gibi önünüzde iki seçenek var;

1. Vazgeçip işin peşini bırakmak (yani istifa etmek),
2. Vazgeçmeyip savaşmak.

1. yolu seçerseniz zaten herşey çok açık. Eğer durum elverirse çalıştığınız süre içerisinde iş arayışına girersiniz ve şansınız yaver giderse istifa etmeden önce başka bir yerle anlaşmış olursunuz ki bu en ideal ve şahane olanı tabi. Yok işler yaver gitmezse, istifa ettikten sonra kafanızı dinlersiniz bir süre ve toparlanıp tekrar 4 elle sarılırsınız.

2. yolun içinde savaşmak olduğu için tabiki yol zorlu, dikenli ve çetrefilli. Mutlaka kan, ter ve gözyaşı da var. 2 seçenek düşünülebilir burada da;

a. Size mobbing uygulandığını kanıtlayacak e-mail v.b. yazılı kanıtları toplamak ve (varsa) görgü tanıklarını belirlemek. Durum bir şekilde yargı yoluna giderse tüm bunlar delil olarak kullanılabilir. Yargı yolu da, sizi işten çıkarırlarsa işe iade davası açma şeklinde olur. Bunun için tek şart işyerinizdeki çalışan sayısının 30 kişiden fazla olmasıdır. Mobbing kaynaklı manevi tazminat davası da açabilirsiniz ki bunun emsali de var (git: www.bianet.org ).

b. Bu yol zor ama belki bir ihtimali olabilir. İş Kanunu "Madde 24: İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı"na göre sözleşmenizi feshetmeniz ve tüm haklarınızı alarak işten ayrılmanız. Bir avukat yardımcı olabilir bu noktada.

Zor bir süreçten geçiyorsunuz gerçekten çok iyi anlıyorum. Bol şans ve sabır diliyorum. İlk aklıma gelenleri çok genel olarak yazmaya çalıştım ve biraz da uzun oldu sanırım. Atladığım noktaları ve detayları çok daha iyi anlatan kaynaklar var internette çünkü artık mobbing çok yaygın ve insanlar da daha bilinçli.
  • Thredith  (08.01.15 11:05:48) 
Ben de kısa zaman önceye kadar bu yaşadıklarını yaşıyordum. bir süre sonra tüm hayatım iş sorunlarımı anlatmakla geçiyordu eşe dosta.. sonra insanları ve işimi değiştiremeyeceğimi anladım ve kendime kurallar koydum, eskiye göre daha mutluyum. Bunlar neydi dersen, ilk önce işte olanı işte bıraktım, insanlara anlatmak yerine arkadaşlarımla daha kaliteli zaman geçirecek konular buldum. İş yerindeki arkadaşlarınla yaşadığın problemleri büyütme, onlara gıcık olduğun an hemen aklından çıkaracak bir iş bul sevdiğin bir şarkı dinle, karikatür oku.. sadece sana verilen işi müdüre temiz teslim et, çalışma tarzında kuralların net olsun ki üstüne laf söyleyemesinler. Unutma iş sadece belli yeteneklerini kullanman için ve para kazanmak için var, senin hayatının hepsini kapsamıyor. Umarım yardımcı olmuşumdur.


  • birpelindegil  (08.01.15 14:17:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.