[]

akbil nerede yenileniyor?

akbil şuanda tam ücret alıyor. herhangi bir akbil yükleme noktasına(böyle yol üstünde büfeler, gazete bayiler gibi) yapılabilinir mi bu işlem yoksa yerine mi gitmek lazım?




 
akbil dolum makinaları da yapıyordu eskiden 5 tl yatırınca falan şimdi nasıl bilmiyorum. ama normal gişeler değil, karaköydeki topkapıdaki gibi ana noktalara gitmek gerekiyor sanıyorum.


  • emfuzi  (07.01.15 02:15:07) 
her zaman büfeler yapamaz. öğrenci belgeni alıp iett merkezlerine gitmen gerekir.


  • eskidim  (07.01.15 02:16:47) 
normalde herhangi bir akbil dolum noktası vizeleme işlemi için 5 tl kesilcek tarzı bir şeyler diyordu. benimki de tam basıyor. perşembe vs. randevu alıp gideceğim sanırım. tabii alternatif olarak, akbilime 5 lira yüklesem "vizeleme yapılsın mı?" der mi bilmiyorum.


  • nawar  (07.01.15 02:49:06) 
ay herkes aynı konu için duyuru açıyor. kaç kere okudum bu sorunun cevabını bu hafta...

dolum noktalarından (büfeler vb. dahil) vize yüklenebiliyor diye birine sms gelmiş... o kişinin yalan söylemediğini varsayarak (niye söylesin?) "evet, yapılabilir" diyorum.
  • m e l t e m  (07.01.15 03:07:27) 
yapıyorlar 10 lira falan ama.


  • mattiadestro  (07.01.15 03:12:52) 
Akbil dolumu yapan büfeler yapıyor. 5 TL karsılıgında.


  • cunupkral  (07.01.15 03:56:26) 
Akbil kalkmadı mı? Akbil hala var mı?


  • amator filozof  (07.01.15 06:25:44) 
  • calzoncillos  (07.01.15 06:42:45) 
büfeler yapmıyo gittim sordum hep
calgonun verdiği linkte tecemi arattım, öğrenci belgesiyle akbil merkezlerine gidip yeniletin diye yazı çıktı. aratın önce ordan

  • emirkulu2  (07.01.15 07:47:38) 
hazır olun, taptaze ve gözümle gördüğüm olayı anlatıyorum:

istanbulkart dolum makinesinde (büyük olanlar var ya hani ondan) önümdeki çocuk öğrenci kartını makineye koyduğu anda vizelensin mi diye bir soru çıktı, evete bastı ve hiç para vermeden geçti.

Ben aynısını yapmaya kalktığımda ise bana bir soru sormadı. Vezneye gittim, "yenileme yapmıyor bu" dedim, veznedeki eleman da o zaman öğrenci belgesi alıp bir iett bayisine başvurman gerekiyor dedi. (uzunçayırdaki mesela)

bu kadar.
  • safepassage  (07.01.15 08:51:59) 
Öğrenci belgeni al, gayrettepe metro'da vezne var. Oradan güncellemeni yaptırabilirsin. Benimki de tam basmaya başladı, sordum öyle yapılıyormuş.

Gayrettepe metro'ya zincirlikuyu metrobüste inip aşağıdan yürüyerek gidebilirsin.
  • federer  (07.01.15 13:28:22) 
üstteki linke yazdım kendi tcmi, bana şunu dedi:

stanbulkartınızın süresini uzatmak için lütfen size en yakın İstanbulkart Bayisi , Otomatik Satış Makinesi (OSM) ya da Biletmatik' e giderek kartınızı okutunuz. Kart uzatma işlemi ücreti olan 5 TL bakiyenizden düşecektir.

bu herhangi bir büfe, veya makinede bu işlemi halledebilirim demek sanırım değil mi?
  • ravenclaw  (07.01.15 16:54:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.